به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاری اسوشیتدپرس، به رغم حملات هوایی ائتلاف تحت رهبری امریکا به مواضع گروه داعش، این گروه هنوز یک تهدید بالقوه است و مقامات کشورهای غربی در این باره هشدار داده اند. در زیر به شکل گیری گروه داعش و قساوت های این گروه و نیز واکنش جهانی به اقدامات افراط گرایانه اعضای داعش اشاره شده است.
* آوریل 2008:
نیروهای امریکایی و عراقی دو تن از رهبران ارشد گروه القاعده در عراق را به قتل می رسانند. این وضعیت به ابوبکر البغدادی، رهبر گروه داعش، امکان می دهد مسئولیت یک گروه تروریستی را که به دنبال حملات نیروهای امریکایی و عراقی تضعیف شده بر عهده گیرد.
* 31 اکتبر 2010:
شبه نظامیان القاعده به رهبری ابوبکر البغدادی به یک کلیسا متعلق به مسیحیان کاتولیک در بغداد حمله می کنند. این حمله در خلال برگزاری مراسم مذهبی کاتولیک ها در روز یکشنبه صورت می گیرد. در این حادثه 58 نفر کشته می شوند. این حمله مرگبارترین حمله علیه مسیحیان عراق از زمان اشغال این کشور توسط امریکا بود. شبه نظامیانی که این حادثه را رقم زدند خواستار آن بودند که زنان مسلمان در بند در کلیسای قبطی مصر آزاد شوند.
* 4 اکتبر 2011:
به دنبال وقوع برخی از حملات سازماندهی شده در عراق، امریکا جایزه ای 10 میلیون دلاری برای کسی که سر البغدادی را بیاورد هدیه تعیین کرد.
* 21 ژوئیه 2012:
البغدادی در اولین پیامی که در فضای مجازی منتشر کرد وعده داد مواضع از دست رفته در عراق را بازپس خواهد گرفت. وی در این پیام از شبه نظامیان تحت امرش خواست «قضات، بازپرس ها و نیروهای مسلح» عراق را هدف قرار دهند. ظرف مدت چند روز، گروه تحت رهبری وی حملات متعددی را در عراق سازماندهی و اجرا می کنند. وی در پیام خود به اوضاع سوریه و جنگ داخلی در این کشور اشاره می کند. این در حالی است که نیروهای تحت امر البغدادی از مدت ها پیش به سوریه اعزام شده بودند.
* آوریل 2013:
البغدادی اعلام می کند گروه تحت امر وی بر جبهه النصره فایق آمده است. النصره یکی از گروه های نزدیک به القاعده در سوریه بود. اعضای جبهه النصره تسلط یافتن شبه نظامیان تحت امر البغدادی بر این جبهه را انکار می کند.
* ژوئیه 2013:
به دنبال دو حمله جداگانه که تروریستهای عضو گروه تحت امر البغدادی علیه دو زندان در عراق انجام می دهند بیش از 500 زندانی متواری می شوند.
* ژانویه 2014:
نیروهای تحت امر البغدادی شهر های رمادی و فلوجه را مورد حمله قرار می دهند. نیروهای امنیتی عراق این دو شهر را چند هفته پیش ترک کرده بودند.
*اوایل فوریه 2014:
القاعده ارتباط خود با گروه تحت رهبری عراق قطع می کند. این گروه اکنون تحت عنان «داعش» شناخته می شود. به دنبال آن که نیروهای تحت رهبری البغدادی کنترل بخش های زیادی از عراق و سوریه را به دست می گیرند، البغدادی از القاعده فاصله می گیرد. در این شرایط، نیروهای البغدادی شهر «رقه» در سوریه را نیز به تصرف خود در می آورند و از این شهر به عنوان پایتخت خود استفاده می کنند.
* 10 ژوئن 2014:
نیروهای تحت امر البغدادی موفق می شوند کنترل شهر موصل، دومین شهر بزرگ عراق، را به دست گیرند. آنها بعد از آن موفق می شوند شهر تکریت، زادگاه صدام حسین، و شمار دیگری از شهرهای کوچک در مناطق سنی نشین عراق را به تصرف خود در آورند.
* 29 ژوئن 2014:
گروه داعش خبر شکل گیری یک حکومت یا به اصطلاح خلافت اسلامی را در سرزمین هایی که به تصرف خود در آورده است اعلام می کند. این گروه البغدادی را به عنوان خلیفه خود معرفی می نماید. اعضای این گروه بعد از آن نام خود را به گروه حکومت اسلامی تغییر می دهند.
* 5 ژوئیه 2014:
مردی که گمان می رود البغدادی باشد در انظار عمومی ظاهر شده و در مسجدی در شهر موصل سخنرانی می کند.
* 8 اوت 2014:
امریکا حملات هوایی خود علیه مواضع گروه داعش را شروع می کند. این حملات بعد از آن صورت گرفت که اقلیت های مذهبی در عراق، مانند ایزدی ها، دچار فاجعه انسانی می شوند.
* 19 اوت 2014:
گروه داعش فیلمی را منتشر می کند که نشان می دهد یک فرد سر جیمز فولی، خبرنگار 40 ساله انگلیسی، را می برد. این اقدام در پاسخ به حملات هوایی امریکا علیه مواضع داعش صورت می گیرد. این اولین فیلمی بود که گروه داعش از بریدن سر گروگان های غربی منتشر می کرد.
* 2 سپتامبر 2014:
گروه داعش فیلمی ویدیویی را منتشر می کند که در آن یکی از اعضای این گروه استیون ساتلاف، خبرنگار امریکایی-اسرائیلی، را می برد.
* 13 سپتامبر 2014:
گروه داعش ویدیویی را منتشر می کند که در آن یکی از اعضای این گروه سر دیوید هینس، از امدادرسانان انگلیسی، را می برد.
* 3 اکتبر 2014:
گروه داعش ویدیویی را منتشر می کند که در آن یکی از اعضای این گروه سر آلن هنینگ، گروگان انگلیسی، را می برد.
* 8 نوامبر 2014:
مقامات عراقی می گویند البغدادی در جریان حمله هوایی به یکی از شهرهای عراق، واقع در نزدیکی مرز سوریه، مجروح شده است. چند روز بعد، یک پیام صوتی از البغدادی در فضای مجازی منتشر می شود که در آن از طرفدارانش می خواهد «آتشفشان های جنگ را در تمام نقاط به فوران وادارند.»
* 16 نوامبر 2014:
ویدیویی که گروه داعش منتشر می کند نشان می دهد که اعضای این گروه گردن شماری از سربازان سوری و پیتر کاسیگ امریکایی را می زنند.
* 10 ژانویه 2015:
در یک فیلم ویدیویی آنلاین نشان داده می شود که جنگجویان طالبان در پاکستان وفاداری خود را به گروه داعش اعلام می کنند. در این فیلم جنگجویان طالبان پاکستان گردن مردی را می زنند که مشخص می شود یک سرباز بوده است. گروه های افراط گرا در مصر، یمن و مناطق دیگر غرب آسیا نیز وفاداری خود را به داعش اعلام می نمایند. مدتی بعد مقامات افغانستان نیز به وجود گروه هایی مشابه گروه داعش در خاک این اذعان می کنند.
* 24 ژانویه 2015:
گروه داعش با صدور پیامی اعلام می کند که هارونا یوکاوا، گروگان ژاپنی، را سر بریده است. آنها از دولت ژاپن خواسته بودند در ازای آزادی این گروگان 42 ساله و یک گروگان ژاپنی دیگر مبلغ 200 میلیون دلار پرداخت کند. مقامات ژاپنی و اردنی تلاش می کنند با مبادله اسرا با داعش معامله کنند و در نتیجه گروگان باقیمانده ژاپنی و یک خلبان اردنی در بند در دست این گروه آزاد شوند.
* 26 ژانویه 2015:
نیروهای مردمی کنترل شهر کوبانی سوریه، واقع در نزدیکی مرز ترکیه، را به دست می گیرند. این کار بعد از درگیری شدید چند ماهه بین کردها و اعضای گروه داعش صورت می گیرد. حملات هوایی ائتلاف تحت رهبری امریکا به مواضع داعش در تغییر روند اوضاع این منطقه به نفع کردها موثر بوده است.
* 31 ژانویه 2015:
گروه داعش فیلمی ویدیویی را منتشر می کند که در آن اعلام شده است گروگان ژاپنی دوم را گردن زده است.
* 3 فوریه 2015:
گروه داعش فیلمی ویدیویی را منتشر می کند که در آن خلبان اردنی در بند در دست این گروه در قفس زنده زنده سوزانده می شود. در نتیجه این اقدام داعش، مقامات اردنی خشمگین شده و حملات جدیدی را علیه تروریستهای داعش سازماندهی میکنند.
* 6 فوریه 2015:
گروه داعش مدعی می شود در جریان حملات هوایی اردن علیه مواضع این گروه یک زن امریکایی، به نام کایلا جین مولر، که در دست داعش گروگان بوده است کشته می شود. مقامات امریکایی مدتی بعد مرگ این شهروند امریکایی را تایید می کنند، اما مدعی می شوند که وی بر اثر حملات هوایی اردنی ها کشته نشده است.
* 15 فوریه 2015:
شبه نظامیان لیبیایی که پیشتر وفاداری خود را به داعش اعلام کرده بودند گروهی از قبطی های مصری را گردن می زنند و فیلم این اقدام خود را در فضای مجازی منتشر می کنند.
* 16 فوریه 2015:
مصر به تلافی این اقدام، حملات هوایی در لیبی انجام میدهد.
انتهای پیام./.