خواص درمانی :
طبیعت: از نظر طب سنتی ایران این گیاه طبیعتی معتدل و تا حدودی سرد و تر دارد.
خواص:
- دمنوش گل پنیرک برای عفونتهای مثانه، اسهال خونی موثر است.
- دمنوش آن برای کسانی که دچار یبوست و دارای معده و رودههای تنبلی هستند، توصیه میشود.
- دم کرده گل ها یکی از داروهای خوب ضد سرفه است. هم چنین به عنوان برطرف کننده تورم دهان و گلو مصرف می شود.
- انسداد مجاری کبد را باز می کند و موجب ازدیاد ترشح ادرار می شود.
- همچنین تأثیر آن در درمان سرماخوردگی تأیید شده است.
موارد منع مصرف:
- افرادی که سابقه آلرژی به گیاهان دارویی دارند باید در مصرف پنیرک احتیاط نمایند.
- بیماران مبتلا به دیابت و یا افرادی که بدنشان به تغییرات قند خون
حساسیت نشان می دهد، باید با توجه بیشتری این گیاه را مصرف نمایند، زیرا
ممکن است سبب کاهش قند خون گردد.
طرز تهیه:
یک قاشق غذا خوری گل پنیرک را در یک قوری ریخته و آب با دمای ۸۰ درجه
سانتی گراد روی آن می ریزیم و اجازه می دهیم که به مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد.
مشخصات :
پنیرک گیاهی است علفی ، پایا و چند ساله که ارتفاع آن به ۶۰ سانتی متر نیز
میرسد. برگهای آن این گیاه خودرو و حالت دایره ای و دندانه دار دارد و
گلهای آن بنفش رنگ و کوچک هستند. قسمت مورد استفاده گیاه پنیرک، برگ و گل
آن میباشد.
دمنوش گل پنیرک با طعمی ملایمی که دارد میتواند بدون شیرین کننده هم اغلب ذائقه ها را راضی کند. این بسته به سلیقه ی شماست. البته به علت اینکه بیشتر خواص دارویی دارد بهتر است که با عسل شیرین شدود.
بیتوته