به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ محمدتقی احمدی مسئول شورای تدوین مقررات ملی ساختمان با اشاره به اینکه شهر شیراز به سبب مهندسی که دارد بهترین الگو برای ایران است و در دوران حاضر نمونه مناسبی برای ساماندهی و بکارگیری داشته و در اجرای مقررات و تعادل و فرهنگسازی و مهندسی را دارد.
وی با اشاره به اینکه در تدوین و ضوابط و مقررات ملی ساختمان زحمات زیادی کشیده میشود گفت: اما آنچه مورد نیاز است ترویج، سازماندهی، اجرا و کنترل و بهرهوری مقررات است.
وی در ادامه افزود: لذا شهر شیراز در کشور از لحاظ وجود این موارد دارای موفقیت است.
احمدی تصریح کرد: دفتر تدوین مقررات یک سال گذشته بر حسب مطالعات علمی و فنی که با همکاری عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی
صورت گرفته بود بر این نتیجه رسیده بودند که تدوین مقررات باید در مرکز تحقیقات و فناوری کشور با توجه عمیق بر جنبههای کار برای مطالعات علمی صورت گیرد.
احمدی در ادامه اظهار داشت: بحث تدوین مقررات ملی ساختمان از بحث دفتر مقررات ملی واقع در ستاد وزارتخانه جدا شد و در مرکز تحقیقات راه و مسکن مستقر گردید.
مسئول شورای مقررات ملی ساختمان توضیح داد: ترویج، کنترل و اقدامات اداری در ستاد انجام میشود اما ما در مرکز تحقیقات راه و مسکن فرصت داشته باشیم تا از تجارب ارزنده مرکز استفاده کنیم.
احمدی در ادامه توضیح داد: بسیاری از پروژههای تحقیقات در زمینه ساختمان و مسکن به خوبی به نتیجه رسیده و طبق مصوبات اساسنامه مرکز تحقیقات که سالها پیش در مجلس مصوب شدند و این مقررات ملی ساختمان از وظایف مرکز تحقیقات به شمار میرود.
وی توضیح داد: 21 کمیته از 22 مبحث 140 جلسه برای بازبینی تهیه شده اسناد جانبی نظیر تفاهمنامهها، چک لیستها، پیوستها فعالیت کردند.
وی در ادامه توضیح دادک در بخش مراقبت و نگهداری فعالیت میکردند و مبحث دو را آغاز کردیم و با پشتیبانی مباحث فنی 20 گانه مبحث 22 را تغییر دادیم و تا 15 ماه آینده با شرایط واقعی مورد نیاز کشور تطبیق مییابد.
احمدی در ادامه اظهار داشت: در بخش مراقبت و نگهداری چند موضوع مستقل وجود دارد که عبارت است از بازرسی و کنترل توسط بهرهبردار و متولیان نگهداری، تعمیرات، تغییرات، مدیریت مصالح و نگهداری و بهرهبرداری است.
احمدی اظهار داشت: یک الگوی ایدهآل و ارزنده که در ویرایش اول مبحث 22 مطرح بود در حال حاضر با مشکلات اجرایی در تأثیر جامعه فنی و بهرهبردار ساختمان و مواجه شده است و مکانیزمی برای اجرای آن تعیین نشده است و همین موضوع باعث گردیده بستر قانونی هم متزلزل شود.
مسئول شورای تدوین مقررات ملی ساختمان خاطرنشان کرد: میتوانیم برای اجرای درست مقررات ملی ساختمان و مبحث 22 به چهار طریق عمل کنیم که عبارت است از بهرهبرداری و نگهداری صحیح، تمامی سازندگان به الزامات قانونی وصل کنیم و سختگیرانه تأکید کنیم که قوانین را به طور کامل در ساختمانها اجرا کنند.
انتهای پیام/