اوباما در غرب آسیا یک مشکل عمده دارد . تقریبا تمامی کشورهایی که انقلاب های عربی داشتند ایالات متحده را رها کرده و خواستار کمک از روسیه هستند .5دلیل برای چرایی این مساله وجود دارد .

به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از اسپوتنیک نیوز ؛  این پایگاه خبری در مقاله ای با اشاره به سیاست خارجی اوباما نوشت : بدنبال تزلزل در سیاست خارجی باراک اوباما ، حتی بسیاری از هم پیمانان آمریکا نیز دست حمایت و کمک بسوی روسیه دراز کردند . در ماه فوریه شخصیت های رده بالایی مانند نخست وزیر لیبی و ائتلاف حاکم در یمن به مسکو رفته و با مقامات روسیه دیدار و گفتگو کرده اند . در 10 فوریه ، پوتین سفری به مصر داشت که به گفته تحلیلگران اقدامی تاریخی و بی سابقه بوده است . همین سفر مقدمات دیدارهای سطح بالا را در مسکو فراهم نمود . 

این رهبران در جستجوی دسترسی به صنایع نظامی قدرتمند روسیه هستند که از دیرباز شهرتی تاریخی داشته و دارد . مشارکت اقتصادی و نفوذ سیاسی در شورای امنیت سازمان ملل نیز از دیگر اهدافی است که کشورهای منطقه در پی آن هستند چرا که معتقدند در صورت رسیدن به بن بست با ایالات متحده ، روسیه می تواند نقشی پررنگ و حامیانه از آنها داشته باشد . 

1/ آمریکا فقط زمانی تسلیحات خود را ارائه می دهد که در راستای منافعش عمل شود
بدنبال تجاوز نظامی ناتو سال 2011 در لیبی و سقوط حکومت معمر قذافی ، غرب سراسر  این کشور را به آشوب کشاند . تفرقه افکنی و ایجاد درگیری میان احزاب و گروه های مختلف زمینه جنگ داخلی در لیبی را در سال 2014 فراهم نمود . دولت کنونی در طرابلس خواستار حمایت روسیه در مبارزه آن علیه جنگجویان داعشی در شهرهای مختلف می باشد . 

عبدالله آل ثانی ، نخست وزیر این کشور در مصاحبه ای در این باره اظهار داشت : ایالات متحده و انگلیس از گروه های تروریست و شورشیان مسلح در لیبی حمایت می کند . ما خواستار مشارکت های نظامی با روسیه هستیم ؛ هم در زمینه تسلیح سلاح و هم در زمینه آموزش نیروهای نظامی .

2/ پروژه های زیربنایی غرب ؛ تله "صندوق بین المللی پول" برای ایجاد بدهی های سنگین
رییس شرکت انرژی "روس اتم" اعلام کرده که : روسیه در حال ساخت چهار واحد نیروگاه هسته ای عظیم در مصر با ظرفیت هر کدام 1200 مگاوات می باشد . باتوجه به نابودی و تخریب بخش اعظمی از زیرساخت های اساسی در لیبی طی چندین سال اشغال و شورش های داخلی ، دولت در این کشور نمی تواند هزینه های تکنولوژی های گران قیمت غربی رابرای احیا و ترمیم این زیرساخت ها پرداخت نماید . همچنین وام های سنگینی را که از صندوق بین المللی پول و بانک جهانی دریافت کرده نمی تواند بازپس دهد . 

بنابراین گزینه دیگر در این زمینه "روسیه " است ، این کشور هم تمایل بیشتری به انجام معاملات بین المللی دارد و هم هزینه های کمتری را بر دوش مشتریان خود متحمل می نماید . وزیر کشور لیبی در بخش دیگری از اظهارات خود گفت : ماطرح های زیادی برای تولید و توسعه برق و ساخت خطوط راه آهن داریم . با قراردادهای زیادی برای این صنایع با روسیه بسته ایم . از بازگشت شرکت های روسی به لیبی استقبال می کنیم چرا که آنها قابل اعتماد بوده و کیفیت کاری مطلوبی را نیز ارائه می دهند . طرابلس آماده از سر گیری قراردادهایی نیز هست که در گذشته با مسکو منعقد شده است . 

3 / ناتوانی آمریکا در حل مشکلات ایجاد شده در انقلاب های 2011
بدنبال ناارامی های مصر در سال 2011 ، قاهره از مسکو خواست تا انبار غلات را برای خروج از بحران غذایی ایجاد شده در این کشور بسازد . نیکولا فردورو ، وزیر کشاورزی روسیه در این باره اظهار داشت : ما بررسی های میدانی را برای اجرای این پروژه مورد تجزیه و تحلیل قرار دادیم . انبار ساخته شده با تکنولوژی های مدرن بوده و ظرفیت ذخیره 7_8 تن از انواع غلات را دارد . 

وی افزود : این انبار بعنوان انبار مرکزی کل مصر مورد استفاده قرار می گیرد . ما همچنین میزان صادرات محصولات خود را به مصر تا دو برابر افزایش داده ایم که در مقایسه با سال 2013 ، 40 درصد کل وادرات این کشور را به خود اختصاص داده است . 

4 / ارتباط آمریکا با پادشاهی های منطقه، حل و فصل درگیری ها را غیرممکن کرده است 
مصر و لیبی هر دو تلاش می کنند بتوانند از حمایت روسیه در شورای امنیت سازمان ملل برخوردار شوند . چرا که ایالات متحده هیچ تمایلی به اقدام در این زمینه نماید . واشنگتن ترجیح می دهد علیه شورشیان و جنگجویان مسلح در لیبی که از سوی قطر حمایت و تسلیح می شوند ، اقدامی انجام ندهد . 

طرابلس خواستار همکاری مسکو برای رفع تحریم تسلیحاتی دولت لیبی است که سالها از سوی کشورهای غربی اعمال شده است .  در این میان قاهره نیز از روسیه خواسته تا در تصویب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل درباره لزوم مداخله نظامی مصر در لیبی علیه تروریست های داعش به آنها کمک کند . تروریست های تکفیری _ بعثی اخیرا 21کارگر مصری را در لیبی اعدام کرده است . 

طی روزهای اخیرا گروهی از انجمن های سیاسی یمنی از جمله نمایندگان انصارالله ، کنگره مردمی و نمایندگان حزب سوشیالیست به دعوت اعضای دومای روسیه در مسکو حضور بهم رساندند . یمنی ها به مسکو پیشنهاد کردند در صورت به رسمیت شناختن دولت انقلابی و مردمی آنها ، روسیه می تواند سهم بیشتری در توسعه ذخایرنفتی یمن داشته  باشد . هدف صنعا از این پیشنهاد اتحاد با روسیه به منظور مقابله با توطئه های سعودی است . 

5/آمریکا برای مردمی که بدنبال تغییر هستند ، یک بن بست به شمار می آید 
پس از آنکه ناتو باعملیات های مستقیم و غیرمستقیم در لیبی و مصر به اصطلاح به "انقلاب های مردمی " در این کشور کمک کرد _ کمک هایی که جز کشتار و تخریب زیرساخت های ملی هیچ نتیجه ای نداشت _ تمایلی به بازگشت رفاه و امنیت در این کشورها نشان نداد . 

سطح دکترین آمریکا تنها به منظور گسترش و توسعه دامنه نفوذ خود در این کشورها و همچنین تضعیف موقعیت رقبای بالقوه آن مانند ایران و روسیه بود  . در همین حال شورشیان به اصطلاح "میانه رو"یی که ایالات متحده مدعی شده بود برای مبارزه با تروریست های تکفیری _ بعثی داعش تسلیح و تامین مالی شده اند، دستور مبارزه سرسختانه علیه دولت بشار اسد را دریافت کردند . 

جان کری ، وزیر خارجه آمریکا در جلسه 24 فوریه کمیته امور خارجی سنا اظهار داشت : " چنانچه ارتش بشار اسد نیز علیه تروریست های داعشی وارد عمل شوند ، آن نیز جزئی از مبارزه ما به شمار می آید . " اما کری نگفت که ارتش سوریه ناچارند وارد مبارزه با داعش شوند چرا که واشنگتن و هم پیمانان عربی _ غربی آن این توطئه را برای تضعیف دولت اسد طراحی کرده اند . 





انتهای پیام/ 

برچسب ها: آمریکا ، روسیه ، دولت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار