بهمن خدادادیان در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه ماهی گُلی جزو سنت عید نوروز است، اظهار کرد: از آنجا که وجود ماهی قرمز بر سر سفره هفتسین از سنتهای دیرینه ماست، مخالف خرید این ماهیها نیستیم، اما افراد حتما باید نکاتبهداشتی را در این زمینه رعایت کنند.
وی با توصیه به نگهداری ماهی قرمز در آب و هوای خشک و سرد گفت: این ماهیها به شدت به تغییرات دمایی حساسند و باید از آب خنک برای تعویض آب تنگ آنها استفاده شود.
خدادادیان با اشاره به حساسیت این ماهیها نسبت به کُلر آب اظهار کرد: کُلر آب بعد از 12 تا 24 ساعت بطور کامل از آب حذف میشود و توصیه ما این است که از آبی که قبلا کنار گذاشته جهت تعویض آب تنگ ماهیها استفاده شود.
کارشناس مسئول بهداشتمحیط مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه در خصوص نزدیکشدن بچهها به تنگ ماهی و دست زدن آنها به آب تنگ هشدار داد و اظهار کرد: در فضله آبزیان بویژه ماهیها عامل بیماریزایی به نام "سالمونلا" وجود دارد.
وی تصریح کرد: این عامل بیماریزا با ورود به بدن موجب ایجاد بیماری تیفوئید و سایر بیماریهای دستگاه گوارش بویژه در کودکان میشود.
خدادادیان اظهار کرد: بچهها به دنبال دستزدن به ماهیها ممکن است دچار اسهال و استفراق شده و تب کنند و قطعا والدین در اینگونه موارد اصلا متوجه نمیشوند که عامل این عوارض ماهی گُلی است.
وی با ابراز تاسف از اینکه برخی والدین ماهی را به عنوان وسیله بازی برای کودکان خود میخرند، اظهار کرد: بازی و دستزدن بچهها به ماهی گلی میتواند آنها را در معرض بیماری قرار دهد و از همین رو توصیه میشود والدین کودکان خود را به طور جد از تنگماهی دور نگه دارند.
خدادادیان افزود: همچنین والدین خود نیز هنگام تعویض آبتنگ باید از دستکش استفاده کرده، در غیراینصورت باید بلافاصله پس از تعویض آبتنگ دستهای خود را با آب و صابون بشویند.
این کارشناس بهداشتمحیط افزود: بچهلاکپشتها نیز در فضله خود عوامل بیماریزای فراوانی دارند که توصیه میشود والدین بطور جد از خرید این موجودات برای کودکان خود اجتناب کنند.