به گزارش گروه استانها باشگاه خبرنگاران ، دیماه امسال هیاهوی ملی شدن جاده چالوس ابتدا در ذهن مدیران ارشد کشوری و سپس در رسانه ها به راه افتاد، جاده ای که در ذهن همه ایرانیان جهانی است و فقط مانده در فهرست آثار ملی به ثبت برسد.
جاده چالوس خاطره مشترک بسیاری از هموطنان است که در پس و پیش هر پیچش خاطراتی در قالب فیلم و عکس ثبت شده است و با استناد به همین موضوع می توان گفت جاده چالوس در ذهن همه ایرانیان ملی است.
این جاده ۱۵۰ کیلومتری در حالی در جدول زیباترین جاده های جهان قرار گرفته که هنوز در فهرست آثار ملی کشورمان جا خوش نکرده است، و این نشان از ناکارآمدی مدیریتی است، چرا که جاده ای که در جهان شناخته شده است نباید در غفلت مسئولان از ملی شدن باز بماند.
جاده چالوس تمام قد در صف ملی شدن ایستاده است
جاده جهانی چالوس در حالی تمام قد در صف ملی شدن ایستاده است که در گرداب معضلاتی چون ساخت و سازهای بیرویه، انباشت پسماند، ورود فاضلاب و انواع زبالهها به آب رودخانه، تصرف زمینهای منابع طبیعی، تغییر کاربری، عدم رعایت حريمها، مشکلات زیستمحیطی، تحلیل اکوسیستم گیاهی، جانوری در حال غرق شدن است .
تغییر کاربری ها و ساخت و سازهای غیرمجاز مانند تاول بر تن رنجور جاده چالوس نقش بسته است و در این میان مرگ تدریجی گیاهان، جانوران و فرسایش خاک مانند خوره به جان این جاده زیبا افتاده است، ساخت و سازها حیات جاده را تحت و الشعاع قرار داده است به همین منظور انتظار می رود که مسئولان تدبیری بیاندیشند چرا که پیامد منفی تخریب، كم از ساخت و ساز غیرمجاز نیست.
ظرفیتهای گردشگری استان نوپای البرز به دلایلی کتمان و پنهان شده است
در این مورد مدیرعامل شرکت توسعه ایرانگردی و جهانگردی در پاسخ به سوال خبرنگار مبنی بر اینکه پرونده ثبت ملی جاده چالوس در چه مرحله ای است؟ اظهار می دارد: سازمان ایرانگردی و جهانگردی کشور به جد از طرح ملی شدن جاده چالوس حمایت می کند به همین منظور در دهه فجر سال جاری مراحل ثبت این جاده زیبا آغاز شده است.
سید علی آقازاده در ادامه با اشاره به اینکه طرح جامع گردشگری و ملی شدن جاده چالوس به صورت ویژه در دستور کار سازمان قرار دارد، می گوید: ملی شدن یک اثر کمی زمانبر است، امیدواریم در سال ۹۴ بتوانیم جاده چالوس را در فهرست آثار ملی به ثبت برسانیم.
وی با اشاره به اینکه استان البرز به لحاظ وجود جاذبه های گردشگری، استانی منحصر بفرد است، بیان می کند: در جنوب استان البرز کویر و در شمال، کوههای سر به فلک کشیده البرز واقع شده است، این ظرفیت ها جاذبه های گردشگری متفاوتی را به ارمغان آورده است ولی متاسفانه در گذشته به دلایلی ظرفیت های این استان نوپا کتمان و پنهان شد و این اتفاق باعث شد که انرژی مثبت این استان آزاد نشود.
برگزاری جشنواره های فصلی جذب سرمایه گذار را بدنبال دارد
آقازاده ادامه میدهد: صنعت توريسم ابعاد بسیار گستردهای دارد یکی از جدیدترین دستاوردهای به روز در دنیا ایجاد گردشگری سلامت است که خوشبختانه جاده چالوس مجموعهای از پتانسیلهای صنعت توریسم را در بردارد. رونق صنعت توریسم با توجه به درآمدهای سرشار و پتانسیلهای فراوان موجود در کشور نیازمند تغییرات اساسی در فرهنگ مدیریتی حاکم در کشور است.
وی در پاسخ به این پرسش که برای برگزاری جشنواره گردشگری فصلی در البرز چه اقداماتی شده است، می افزاید: جشنواره زمستانه در دیزین برگزار شد، جشنواره بهاره هنگام سال تحویل و همچنین جشنواره تابستانه نیز در البرز برگزار می شود چرا که معتقدیم برگزاری این جشنواره ها فضای خوبی برای جذب سرمایه گذار در راستای توسعه صنعت گردشگری است.
این مسئول در پایان با اشاره به اینکه باید زیرساخت های گردشگری در جاده چالوس مهیا شود، گفت: در سال آینده دو هتل ۴ یا ۵ ستاره در محور چالوس ساخته می شود، سرمایه گذران این طرح حاضرند در صورتی که مسئولان استان همکاری کنند هر چه سریعتر اقدام به احداث هتل در این محور پر تردد کنند.