رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: مسئله توازن منطقه‌ای، مسئله توسعه دانش محور، توسعه‌ای که شما امروز به دنبال آن هستید همه این‌ها سال‌ها در مجمع تشخیص مصلحت بررسی شده و به تایید مقام معظم رهبری رسیده است.

چشم امید مردم به عملکرد دولتمردان دوخته شده است

به گزارش خبرنگار دولت باشگاه خبرنگاران، "آیت‌الله هاشمی رفسنجانی" رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در همایش ملی توسعه پایدار و متوازن منطقه‌ای که صبح امروز در محل وزارت کشور برگزار شد اظهار داشت: خوشحالیم که در آستانه شروع یک فصل جدید و عالمانه از توسعه و سازندگی در بین شما مدیران کشور و کسانی که در این مرحله چشم امید مردم به عملکرد شما دوخته شده است هستم و نکاتی را در این زمینه خدمتتان عرض می‌کنم.

وی افزود: پیش از این فکر کرده بودم که درباره اسناد بالادستی صحبت کنیم اما این چیزی است که شما می‌دانید و نیاز به تشریح نیست بنده با صحبت‌های وزیر کشور و تفکرات وی برنامه خود را عوض کنم و آنچه که وزیر محترم کشور گفتند کاملا عملی است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: بسیاری مسائل وجود دارد که حل آن‌ها همت ما را می‌طلبد و راهکاری مناسب که در این زمان ارائه شود.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی بیان کرد: مسئله توازن منطقه‌ای، مسئله توسعه دانش محور، توسعه‌ای که شما امروز به دنبال آن هستید همه این‌ها سال‌ها در مجمع تشخیص مصلحت بررسی شده و به تایید مقام معظم رهبری رسیده است.

وی تصریح کرد: آمایش سرزمینی را به دقت بررسی کردیم و می‌دانیم که از لحاظ طبیعی و شرایط جغرافیایی و نیروی انسانی بسیار توانمند است، فقط نقد کردن آن‌ها مهم است و راهکارهایی که وزیر محترم کشور فرمودند و مورد نظر شماست.  
 
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: قبلا چشم انداز ۲۰ ساله را نوشتیم که جایگزین برنامه تمدن بزرگ اسلامی بود که در دولت سازندگی طراحی و کار شد. رهبری انقلاب هم اسم آن را حیات طیبه گذاشتند.  
 
وی اظهار داشت: ما به جای بررسی از بالا از پایین شروع کردیم، از فرمانداری‌ها و استانداری‌ها خواستیم منطقه خود را به لحاظ امکانات، ظرفیت‌ها و موانع بررسی کنند و بفرستند که تصمیم گیری شود و یک بخشی از سازمان برنامه به این امر اختصاص یافت و اسناد آن هم اکنون در یک بایگانی بزرگ وجود دارد که متاسفانه بعد از آن انجام نشد و در مجمع تشخیص مصلحت نظام با شورای رهبری به این فکر افتادیم چشم انداز توسعه را به عنوان سند بالادستی مسئولان کشور تهیه کنیم که آماده شد.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی بیان کرد: در مجمع تشخیص مصلحت نظام با شورای رهبری به این فکر افتادیم چشم انداز توسعه را به عنوان سند بالا دستی مسئولان کشور تهیه کنیم که این سند آماده شد و براساس آن برنامه چهارم پنج ساله نوشته شد که برنامه خوبی بود اما دولت وقت عقیده‌ای به آن نداشت و انجام نشد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: براساس گزارشی که آمد معلوم شد که 23 درصد آن انجام شده که اگر به حال خود رها شده بود هم این 23 درصد انجام می‌شد آن فرصت رفت اما برنامه هنوز هست و شما می‌توانید در مدت باقی مانده کارش را انجام دهید.

وی تصریح کرد: آمایش سرزمینی را بررسی کردیم و در سال 90 مقام معظم رهبری آن را اعلام کردند و الان هم وزیر کشور آن را توضیح دادند از خرمشهر تا مرز پاکستان بزرگترین تمدن را با زیربنا و روبنای نفت و گاز و منابع ساحلی می‌توانیم داشته باشیم و هزاران محصول با بهترین شرایط و هم چنین اشتغال عظیم را در این منطقه می‌توانیم داشته باشیم که این‌ها چیزهایی است که شما آماده دارید.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی اذعان داشت: اخیرا مسئله توسعه دانش بنیان مطرح شده که مسئله مهمی است در حال حاضر بهره‌وری در کشور بسیار ضعیف است دیدیم که 2 و نیم درصد از رشد سالانه را می‌شود با بهره‌وری تامین کرد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ما 8 درصد رشد داشتیم که 2 و نیم درصد از آن از محل بهره‌وری بود که اگر عملی می‌شد به نقطه‌ای که در چشم انداز تعیین شده بود می‌رسیدیم، در پایان سال 1404 باید مقام اول را در همه ابعاد توسعه داشته باشیم اما عدم توجه به این مسئله باعث شد ما از آن چه که بودیم هم عقب ماندیم.

وی اظهار داشت: توسعه دانش بنیان مسئله خیالی نیست ما میلیون‌ها فارغ التحصیل داریم که در بین آن‌ها نخبگان فراوانی وجود دارد و ما برای همه ابعاد توسعه نخبگان لازم را داریم.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی اذعان داشت: با توجه به اسناد بالادستی که موجود است و نیازهایی که در جامعه احساس شده به نحوی که امروز همه مردم نیازهای خود را می‌دانند و این نیاز یکی از عوامل مهم توسعه است احساس و طرح نیاز مهم است چرا که جان مردم با آن عجین است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه بیان کرد: همه می‌دانیم که انقلاب اسلامی با تکیه به مردم و قدرت مردم پیروز شد در حالی که قدرت حاکمان آن زمان کم نبود شرق و غرب و رژیم‌های ارتجاعی منطقه از حامیان رژیم گذشته بودند قیمت نفت بالا رفته بود و حکومت پهلوی در دنیا هم اعتبار داشت و اگر به تکنولوژی نیازی احساس می‌کرد به راحتی می‌توانست جذب کند و قدرت‌های دنیا کمک می‌کردند.

وی افزود: جمهوری اسلامی یک چیز داشت که بر آن تکیه کرد و آن مردم بودند، رژیم پهلوی مردم را نداشت مردم مسلمان بودند و اسلام در خطرات مهم است، امام راحل مجتهد جامع الشرایط کم نظیر تاریخ اسلام هنگامی که علم مبارزه را بلند کرد مردم با خیال راحت آمدند و ما پیروز شدیم، همراهان امام همراهانی بودند که در طول مبارزه مردم را آگاه کردند از شرایط کشور و مردم هم یک پارچه آمدند به نحوی که نظیر چنین انقلابی در تاریخ کم پیدا می‌کنیم.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی تصریح کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی گروه‌های مسلح و تروریست‌ها شرایطی را مانند آنچه که اکنون در انقلابات منطقه می‌بینیم ایجاد کردند که مردم دوباره آرزوی دولت‌های مقتدر گذشته را بکنند اما مردم و نهادهای ما از شورش‌های مسلحانه خطرناک جلوگیری کرده و جغرافیای کشور را حفظ کردند پس از این حوادث نیز جنگ را به ما تحمیل کردند که باز هم این مردم بودند که آمدند و ما در جنگ بهترین نتیجه را گرفتیم هم در میدان نظامی و هم در سازمان ملل که در نهایت رای را به نفع ما صادر کرد اگر چه میزان غرامت را کم تعیین کردند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: وقتی جنگ تمام شد و امام راحل از دست رفتند مردم با احساس جدی که در حفظ حکومت داشتند در میدان ماندند و ما توانستیم با اتکا به صبر و حوصله آن‌ها ویرانی‌های جنگ را تعمیر کنیم.

وی اظهار داشت: اگر مقایسه بکنیم با زمان بعد از جنگ همه‌تان خبر دارید بعد از جنگ چیزی وجود نداشت فقط در شبانه روز چند ساعت برق داشتیم صنایع مهم کشور نوبتی کار می‌کردند آب به اندازه کافی نبود شهرها امکانات‌شان را به جبهه‌ها فرستاده بودند که از بین رفته بود در سال 69 بودجه 59 درصد کسری داشت یک میلیارد دلار در خزانه وجود داشت و در حالی که 12 میلیارد دلار سررسیدهایی بود که کالاهای اساسی سال قبل را خریده بودیم و باید پرداخت می‌شد.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی افزود: صنایع نفتی تخریب شده بود تحریم وجود داشت اگر چه بعد از انقلاب همیشه یک نوع تحریم بالای سر ما بوده است در این حالت بود که ما از مجلس به دولت آمدیم و نماینده‌ها گفتند با دست خالی و در حالی که باید جوابگو باشیم کجا می‌رویم اما امام راحل فرمودند بالاخره یک نفر باید برود و واقعا کارها انجام شد در آن زمان عمده مسائل با همدلی بود هر چند اختلافات جزئی بین رادیکال‌ها و محافظه کاران وجود داشت.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: مشکل داخلی و مردمی وجود نداشت مردم به نظام اعتماد داشتند و از پایان جنگ و برگشتن افتخارآمیز اسرا احساس غرور می‌کردند و گرفتاری‌های صدام باعث شادی مردم شده بود و مردم آماده همکاری بود.

وی افزود: برنامه عمل به پایه‌اش را امام راحل (ره) ریختند 5 سال 135 میلیارد دلار بودجه ارزی داشتیم در حالی که صادراتی هم وجود نداشت اما الان ظرفیت‌های لازم برای رشد صادرات وجود دارد اما در آن زمان ما با همین 135 میلیارد دلار 95 میلیارد دلار هزینه کردیم و در سال اول شما دیدید که سازندگی چه قدر وسیع بود زیربناها و روبناها را ساختیم و شهرها را آباد کردیم در اوایل آن دوران 16درصد کمبود اشتغال وجود داشت که در پایان دوره ما به 9 درصد رسید تورم در ابتدای دوره 30 درصد بود و در انتهای دولت ما 17درصد شد که همه این‌ها به خاطر حضور مردم در صحنه بود.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی بیان کرد: سیاست در توسعه متوازن و پایدار متکی به مردم باید باشد در استان منابع آن را پیدا کنیم کاملا منطقی و عملی است این مسئله و کشور را یک پله بزرگ بالا می‌برند

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر از لحاظ آب، برق، مدرسه و دانشگاه‌ها الان در کشور امکانات وجود دارد و قابل مقایسه با آن زمان نیست البته من این مسئله را قبول دارم که تحریم ضربه می‌زند اما با همین تحریم‌ها هم می‌توان برنامه سازندگی را انجام داد در شهرستان‌ها کسانی هستند که امکانات مالی دارند و می‌توانند در خیلی از مدیریت‌ها همکاری کنند دانشگاه‌هایی هستند که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

وی تاکید کرد: استانداران اختیاراتشان کم است ما آن‌ها را محدود نگذاشته بودیم و می‌توانستند از منابع داخلی استفاده کنند برنامه‌های طراحی شده در چارچوب سه سند بالادستی که اول مسئله توسعه دانش محور است و حرف از توسعه نیروی انسانی دوم توسعه متوازن که به عنوان حق مردم است و وظیفه ما که مردم زندگی شبیه به هم داشته باشند و براساس این‌ها در محروم‌ترین روستای ما امکانات شناسایی شده فراوانی وجود دارد.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی خاطر نشان کرد: در حال حاضر مشکل کم آبی پیدا شده است و منابع زیرزمینی آسیب جدی دیده‌اند هر چند در آن زمان هم این مشکل وجود داشت اما نه به این وضع و این ابتکار جدی است که باید در مسئله آب وجود داشته باشد و چه لزومی دارد که محصولاتی را که نیازمند به آب هستند در جایی که آب کافی نیست بکاریم باید به دنبال کشت گلخانه‌ای برویم چون نیاز به آب کمتری دارد و پایه‌گذار اشتغالزایی هم است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: مسئله دیگری که امروز وجود دارد میزان نقدینگی که من همیشه از مسئولان بانکی پرسیده‌ام آن موقع نقدینگی 60 یا 70 هزار دلار بود اما الان نزدیک به 700 هزار میلیارد دلار نقدینگی وجود دارد و این پرسش مطرح است که الان کجاست نقدینگی اگر در بانک نباشد هر سال 20 درصد افت پیدا می‌کند و حتی بانک‌های کوچک هم مثل صندوق قرض‌الحسنه پول را در بانک می‌گذارند.

 
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه در کشور همواره اتلاف منابع وجود دارد اظهار داشت: حرکت اقتصادی که در راستای ورود انواع خودروهای چینی به داخل کشور به وجود آمده اشتغال را از ما می‌گیرد، بنابراین باید روی این موضوع تمرکز کرده و توجه نمود البته نباید آزادی تجارت را گرفت بلکه باید با برنامه جلو رفت
 
آیت الله هاشمی رفسنجانی افزود: باید اختیارات استانداری‌ها را افزایش دهیم تا این استان‌ها با امکانات موجودشان توسعه مطلوب را برای کشور فراهم سازند، بنابراین باید امکاناتی را به برخی از استان‌ها واگذار کرد تا بتوانند به خوبی مدیریت کنند. بانک‌ها نیز در این راستا به تحول اقتصاد و تولید کمک می‌کنند و آن مدیریت پولی خوب را که باید در شرایط امروز کشور فراهم شود را فراهم سازد.  
 
وی با تاکید بر اینکه هزاران حرف‌های علمی و آزمایش شده در دانشگاه‌ها به نتیجه رسیده اما همچنان در مرحله مهندسی رسیده، اظهار داشت: این برنامه‌ها تا به مرحله اجرایی برسد، بسیار زمانبر است، باید برنامه‌هایی در سطح استان‌ها ایجاد شود تا این طرح‌ها به نتیجه برسد و مراکز رشدی ایجاد شده در اختیار استان‌ها باشد تا توسعه متقارن و اشتغال ایجاد شود، به خصوص در استانهای عقب افتاده و روستاهایی که در حال حاضر خالی از سکنه هستند.  
 
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه متاسفانه شهرک‌های صنعتی، از کارافتاده و سرمایه‌ای ندارند اظهار داشت: باید در جهت تقویت اصلاح این شهرک‌ها گام برداشت و باید به این استان‌ها اختیار لازم داده شود تا بتوانند در جهت برون رفت از این مشکل گام برداشت. البته در این راستا همدلی ملت برای ما مهم است اما امروز متاسفانه این همدلی آسیب دیده است.  
 
آیت الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به مذاکرات هسته‌ای اظهار داشت: تیم مذاکره کننده همواره مورد حمایت مقام معظم رهبری است و این تیم همواره اقداماتش را با برنامه‌ای که مقام معظم رهبری داده است جلو می‌برد، اما برخی از دلواپسان در این راستا با نتانیاهو همزبانی می‌کنند و می‌گویند ما اسنادی داریم، این اسنادی که می‌گویید چه سری است؟ ما نمی‌دانیم. به جای اینکه در فرودگاه تیم مذاکره کننده را مورد استقبال قرار دهند این دلواپسان چیزی می‌گویند که نباید بگویند.  
 
وی اظهار داشت: ما همواره از انتقاداتی که در مجلس می‌شود استقبال می‌کنیم. صحبت‌ها در محافل مجلس بسیار است. برخی از مردم بعضی از مسائل را باور می‌کنند اما گاهی برخی از حرف‌ها مزاحم کار است و برخی ممکن است برخی از این دروغ‌ها را باور کنند که باید از این امر جلوگیری شود.  
 
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: در مجموع ما پس از جنگ این موارد را نداشتیم البته انتقاداتی که در مجلس می‌شود نمک کار است، اختلافات سیاسی باید مطرح شود ولی نباید کارشکنی صورت گیرد.  
 
آیت الله هاشمی رفسنجانی اظهار داشت: ما در حال حاضر با فشار بین المللی مواجه هستیم، چرا باید این فشار در داخل زیاد باشد؟ در این راستا باید مراکز قدرت در کشور مسئولیت خود را به خوبی انجام دهند و حرف منطقی بزنند تا جواب خود را بگیرند. ما نباید طرف مقابل را تخریب کرده و آنرا از کارکردن مایوس کنیم.  
 
وی اظهار داشت: چه شخصیت‌های بزرگی که در مقابل فساد سکوت کردند حالا برای این مسائل و برای برقراری ارتباط با کشورهای دیگر این حرف‌ها را می‌زنند، کدام دانشگاه می‌تواند تحت سانسور شدید باشد، اما فکر و خلاقیتش هیچ نتیجه‌ای ندهد.  
 
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: محیط دانشگاه باید آزاد باشد تا در این فضا دانشی نوین ایجاد شود، استانداران نیز نباید تحت تاثیر تندرو‌ها قرار بگیرند و محیط دانشگاه باید آزاد و سالم باشد.  
 
آیت الله هاشمی رفسنجانی تاکید کرد: با زبان نرم و دوستی باید کارکرد، نه با تخریب. مسئولان دلسوزانه باید کار کنند، افرادی که سهمی در مبارزه نداشتند، مزاحم دولت می‌شوند.  
 
وی با اشاره به پتانسیل‌های موجود در استانهای کشور اظهار داشت: استان‌ها باید با همدیگر تفاهم داشته، چرا که در بعضی از جا‌ها تبعیض وجود دارد و دولت می‌تواند با بودجه ملی از استانهای ضعیف حمایت کند.  
 
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتقاد از بروکراسی موجود در کشور اظهار داشت: مردم برای انجام کارشان چندین بار باید به یک اداره مراجعه کنند و به هیچ نتیجه‌ای نمی‌رسند، ما باید مراقب باشیم و کارهای مردم را به جلو ببریم.  
 
آیت الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری که فرمودند از اصل ۴۴ انتظار انقلاب اقتصادی داشتند، اظهار داشت: انفاق مال دولت است و جاهای عمومی را به دولت دادیم و در ذیل آن نوشتیم اگر دولتی کردن کار اقتصاد را تضعیف می‌کند دولت را به کارفرمایی بزرگ تبدیل کنید که البته این ثبت‌ها اعتباری ندارد ضعف حاکمیتی در کشور وجود دارد که باید به درستی ساماندهی شده.  
 
 
وی با اشاره به موانع موجود در مسیر سرمایه گذاری اظهار داشت: متاسفانه سرمایه گذاران کشور آنگونه که باید حمایت نمی‌شوند، باید موانع بر سر راه آن‌ها برداشته شود. بعد از جنگ کشور را تبدیل به کارگاه بزرگ کردیم.  
 
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان خاطرنشان کرد: ما همواره باید با کمک مردم کشور را اداره کنیم و مردم می‌توانند حساب باز کرده و در این راستا به کمک حاکمیت کشور بیایند، البته مردم را نیز باید از تمام امور مطلع کرد تا اعتماد آنان جلب شود.  
 
انتهای پیام/

برچسب ها: مجمع ، تشخیص ، توسعه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار