به گزارش
خبرنگار اورژانس it باشگاه خبرنگاران؛ امروزه اطلاعات در قالب رسانههای مختلفی چون صوت، تصویر، ویدیو و متن ظهور پیدا کرده و سامانههای متعددی برای سهولت در ذخیرهسازی، انتقال، پردازش، دسترسی و استفاده از این اطلاعات ساخته شده و مورد استفاده انسانها قرار گرفته است.
گفتنی است بسیاری از این سامانهها مانند تبدیل متن به گفتار، ترجمه ماشینی، بازیابی اطلاعات، غلطیابی، خلاصهسازی و طبقهبندی متون، اطلاعات را در یکی از قالبهای مهم زبان طبیعی یعنی متن دریافت میکنند و در تبدیل متن به گفتار ضمن دریافت ورودی در قالب متن، خروجی در قالب دیگری از زبان طبیعی یعنی گفتار ظاهر میشود.
بنا بر این گزارش با توجه به اینکه هر یک از سامانههای یادشده از اجزاء متعددی تشکیل شدهاند، تلاش و تحقیقات بسیاری در جهت بهبود عملکرد این سامانهها و اجزاء تشکیل دهنده آنها صورت میگیرد؛ در نتیجه، ارزیابی چگونگی عملکرد و کیفیت کار این سامانهها و اجزاء تشکیل دهنده آنها از اهمیت ویژهای برخوردار است.
لازم به ذکر است هدف از این پروژه که به سفارش دبیرخانه شورای عالی اطلاعرسانی و توسط آزمایشگاه پردازش هوشمند دادههای چندرسانهای دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر انجام شده است، معرفی و ارائه روش و دستورالعملهای ارزیابی، دادهها و نرمافزار ارزیابی برای اغلب اجزاء تشکیل دهنده سامانههای پردازش زبان طبیعی و سنتز گفتار بوده است.
در این میان به سامانههای تبدیل متن به گفتار توجه بیشتری شده است و برای انجام این ارزیابیها نرمافزار جامعی تحت عنوان SETASSS که سرواژه " System For Evaluation of Text Analysis and Speech Synthesis Systems ” است و "سامانهای برای ارزیابی روشهای پردازش متن و سیستمهای ستنز گفتار" معنا میشود، نیز ارائه شده است.
این گزارش حاکی است: این نرمافزار برای سهولت انجام ارزیابیها تهیه شده است و بستر مشترکی را برای ارزیابی روشها و سامانههای پردازش متن و سنتز گفتار برای محققین فراهم میآورد و در این پروژه تلاش شده تا ضمن معرفی روشهای ارزیابی بصورت مستقل از زبان و ارائه دستورالعملهای ارزیابی، در اکثر موارد دادههای ارزیابی برای زبان فارسی تهیه و در اختیار گذاشته شود.
گفتنی است در حال حاضر نسخه بتا از نرمافزار جامع SETASSS در سایت دبیرخانه ارائه شده و پس از رفع مشکلات احتمالی نسخه نهایی آن ارائه میشود.
کاربران میتوانند گزارش مشکلات احتمالی را به رایانامه دبیرخانه شورای عالی اطلاعرسانی به آدرس info@scict.ir و یا بصورت مستقیم به آزمایشگاه پردازش هوشمند دادههای چندرسانهای دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر به آدرس homayoun@aut.ac.ir ارسال کنند.
انتهای پیام/