به گزارش
خبرنگار حوادث باشگاه خبرنگاران، حسین بیگلری گفت: روز گذشته یک "سارگپه" که به دلیل برخورد با سیم برق یکی از بالهایش زخمی شده بود توسط یک شهروند دوستدار طبیعت نجات یافته و به اداره حفاظت محیط زیست شهرستان اسلامشهر تحویل داده شد.
وی با بیان اینکه پس از تیمار اولیه این پرنده مشخص شد که به دلیل آسیب دیدگی توانایی پرواز ندارد افزود: با هماهنگی صورت گرفته این پرنده جهت درمان به کلینیک دامپزشکی سازمان حفاظت محیط زیست منتقل شد.
گفتنی است، سارگپه پرندهای شکاری است کوچکتر از عقاب با جثه ای متوسط و توپر، سری كوچك و گرد روی گردنی كلفت، بال های پهن و دم كوتاه. رنگ پر و بال بسيار متنوعي دارد . سارگپه قلمروطلب و اغلب تک همسر است و معمولاً تا پايان عمر همسرش با او میماند . این ویژگی در پرندههای شکاری ایران کم پیش میآید.
طول این پرنده بین 50 تا 55 سانتيمتراست ، سارگپهها را مي توان از طرح بدنشان در حال پرواز ( بالهاي پهن ، دم بزرگ و گرد و گردن خيلي كوتاه ) تشخيص داد . رنگ پرو بال سارگپه بالغ خيلي متنوع ولي بهطور كلي قهوهاي پررنگ است كه در سطح شكمي و زیر بالها لكههاي سفيد دارد . ميزان رنگ سفيد در سطح شكمي و زير بالها متغير است ولي به اندازه سارگپه پابلند نمايان نيست . برخلاف عقابها كه گردني كشيده دارند . پروازش نسبتا سنگين و كند است و گاهي درجا بال مي زند ، هنگام شكار از ارتفاع كم بر روي پستانداران كوچك مثل خرگوش ( و به ندرت پرندگان كوچك ) مي جهد ؛ به لاشه و مردار نيز علاقه نشان مي دهد . اغلب به صورت دستههاي كوچك ديده مي شوند . نژادي از اين پرنده ( B . b . vulpinnus ) كه در روسيه زادوولد مي كند و فقط زمستان را در ايران مي گذراند ، پروبالش كمرنگتر و بيشتر خرمائي است و راهراه عرضي روي دم آن نامشخصتر مي باشد .
در ضمن سارگپه ها به علت پرواز کند و عدم علاقه به تعقیب شکار و لاشه خواری مورد علاقه قوشبازان نیستند و شاید به همین دلیل از نظر فراوانی مشکل چندانی ندارند و هیچ کدامشان در لیست قرمز IUCN نیستند.
انتهای پیام/