مدیرکل منابع طبیعی استان کردستان گفت: در حال حاضر از شش میلیون هکتار اراضی منطقه زاگرس متاسفانه یک میلیون هکتار آن بر اثر ریزگردها و اثرات آنها بر روی درختان خشک شده است.

به گزارش گروه استانها باشگاه خبرنگاران پیمان باباپیری  رسانه های جمعی استان کردستان اظهار داشت: ریزگردها به عنوان عایقی بر روی درختان و گیاهان عمل می کنند و همین امر باعث عدم تنفس، تغذیه و رشد آنها و در نهایت خشکیده شدن آنها می شود.

وی افزود: یک میلیون و ۷۸۷ هزار هکتار از اراضی کردستان را منابع طبیعی تشکیل می ‌دهد که از این مقدار بالغ بر یک میلیون و ۴۱۴ هزار هکتار را مرتع و حدود ۳۷۳ هزار هکتار را جنگل‌ که عمدتا از نوع زاگرسی تشکیل داده است.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیز داری استان کردستان بیان کرد: عامل دیگر از بین رفتن درختان بلوط جنگل ‌های زاگرس قارچ ذغالی است ولی خوشبختانه این نوع قارچ به دلیل شرایط اقلیمی در استان نتوانسته ورود پیدا کند.

باباپیری در ادامه سخنان خود در این نشست خبری یادآور شد: استان کردستان پنج حوضه آبریز اصلی و پنج حوضه آبریز فرعی دارد که نیازهای آبی ۱۰ میلیون نفر از جمعیت کشور به آب در این استان تأمین می‌ شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد طرح توسعه جنگل در کردستان ادامه داد: از سال ۸۱ طرح صیانت از جنگل‌ ها در قالب دو پروژه یکی توسعه و مراقبت و دیگری  جلوگیری از عوامل تخریب در سطح استان شروع شده است.

وی به دستاوردهای این طرح ها اشاره کرد و گفت: سالانه بطور متوسط فقط از محل اعتبارات ماده ۱۷ چیزی حدود ۹۰۰ هکتار جنگل‌ کاری داشته ‌ایم و از محل اعتبارات استانی هم پیش ‌بینی شده که حدود ۵۰۰ هکتار در طول سال جنگل ‌کاری داشته باشیم که این مهم در حال انجام است

طرح های مشارکتی منابع طبیعی در کردستان اجرا می شود

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیز داری استان کردستان گفت: اداره کل منابع طبیعی و آبخیز داری استان کردستان آمادگی لازم را برای اجرای طرح های مشارکتی در بحث توسعه جنگل کاری، آبخیزداری، توسعه باغات و کشت گیاهان دارویی در سطح استان دارد.

باباپیری اظهار داشت: این طرح با هدف کمک به کشاورزان و رفع مشکلات آنان و همچنین حفظ و احیای منابع طبیعی اجرا می شود.

وی افزود: در بحث باز پس گیری اراضی از کشاورزان نیز مبنا و معیار منابع طبیعی عکس های هوایی سال ۴۷ است و بر این اساس اقدام می کنیم.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیز داری استان کردستان بیان کرد: از اراضی روستاهای استان در سال ۴۷ از سوی ارتش عکسبرداری هوایی انجام شده و برای مشخص کردن نوع کاربری زمین هایی که کشاورزان به آن اعتراض دارند، نقشه های قدیمی را با وضعیت فعلی تطبیق می شود و بر این اساس در مورد این اراضی تصمیم گیری می شود.

باباپیری یادآور شد: اگر کشاورزان در اراضی منابع طبیعی که تبدیل به کشاورزی کرده اند تخریب نداشته باشند و اقدام به تخریب جنگل و مرتع نکرده باشند می توانیم این عرصه ها را در اختیارشان قرار دهیم اما باید در این عرصه ها کشاورزی را متوقف و اقدام به توسعه باغات، درختکاری و کشت گیاهان دارویی کنند.

وی در پایان سخنان خود در این نشست خبری با خبرنگاران رسانه های جمعی کردستان بیان کرد: کشت گیاهان دارویی و توسعه جنگل و مرتع و ایجاد باغات از لحاظ اقتصادی به صرفه تر است و ما آمادگی اجرای طرح های مشارکتی با کشاورزان را در این اراضی داریم.
 
انتهای پیام/ش/ن
منبع :مهر
برچسب ها: منابع ، طبیعی ، هکتار ، سنندج ، مدیر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.