به گزارش خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران، بیشتر کسانی که جوش می زنند، پوست چرب و سابقه خانوادگی و استعداد ابتلا به آکنه دارند. آنها از باز بودن منافذ پوست هم شاکی هستند. ما برای رسیدن به اهداف درمانی باید یک نکته مهم را به خاطر بسپاریم؛ اول اینکه با بیمار صادقانه صحبت کنیم و با او به یک توقع منطقی در چارچوب درمان ها و پاسخ های درمانی مورد انتظار برسیم.
قطعا کسی که همه صورتش پر از آکنه است و جای جوش های زیاد یا مشکلات هورمونی و داخلی دارد، با کسی که مستعد ابتلا به جوش است و می خواهد پوست صاف تر، شفاف تر و بدون جوشی داشته باشد، یکسان نیست و حتی پس از طی فرایند درمانی مشابه به نتیجه یکسان نمی رسند اما واضح است که خیلی بهتر از قبل می شوند. نکته مهم دوم، زمان و فرصتی است که داریم. من معتقدم تا آنجا که می شود، باید با راهکارهای طبیعی و استفاده از روش های غیرتهاجمی و بی عارضه تر، پوست را سالم و جوان نگه داشت و البته این کار مستلزم صرف وقت بیشتر است.
با استفاده از این کرم های لایه بردار هم از چروک پوست جلوگیری می شود و هم به دلیل واکنش اسید میوه با چربی پوست، منافذ باز آن کمتر دیده می شود و پوست شفاف تر به نظر می رسد. بهتر است شب ها از این کرم ها استفاده شود. برای جلوگیری از عود مکرر جوش هم حتما باید درمان های موضعی را ادامه داد.
این روش، التهاب پوست را در قسمت جوش ها رفع می کند و حتی با یکبار انجام آن به وسیله متخصص، نتیجه درمانی واضح است اما همین کار هم حداقل به یک هفته زمان برای گرفتن نتیجه نیاز دارد.
روش های زیادی برای رفع جای جوش داریم که اتفاقا یکی از آنها لیزر است اما الان که یک ماه وقت داریم، روش ساب سیژن هم انتخاب خوبی است. تا یک ماه دیگر حتی خونمردگی های ظریف پوست هم رفع می شود و پوست شفاف و زیبا خواهد شد. البته با لیزرها دوره بهبود کوتاه تر است مثلا یک هفته پس از آخرین جلسه لیزر، شرایط پوست به وضعیت دلخواه می رسد. به طور کلی نمی توانیم بدون معاینه و بررسی بگوییم چه روشی برای فرد مناسب است.
گاهی انجام رادیوفرکوئنسی فراکشنال که بیشتر برای رفع افتادگی پوست به کار می رود هم در رفع جای جوش اثر مطلوبی دارد و به عنوان گزینه خوب و سریع برای بیمار استفاده می شود. گاهی هم آکنه خیلی شدید است و بیمار باید آکوتان بخورد که قطعا ۲ هفته تا یک ماه پس از مصرف این دارو جوش ها شعله ور و پوست بدتر می شود.
برای رفع جای لک معمولا ۳ ۲ هفته درمان دارویی موضعی و سپس لیزر انجام می شود. گاهی هم درمان دارویی و پیلینگ برای فرد مناسب تر به نظر می رسد و آن را شروع می کنیم. برای رفع لک ها و جوشگاه و حتی جای جوش که مثل لک شده، با ۴ ۳ جلسه لیزر که حداقل ۳ هفته زمان می برد، سعی می کنیم ظاهر پوست را بهتر کنیم اما بهبود صددرصد و پوست بدون جوشگاه نخواهیم داشت. نباید با وعده های کذب، بیمار را ترغیب به پرداخت هزینه های بدون نتیجه کرد.
براساس سن فرد و اینکه تا حالا چقدر مراقبت های پوستی داشته یا نه، از راهکارهای موضعی گرفته تا انجام لیزر و رادیوفرکوئنسی استفاده و کلاژن سازی پوست را تحریک می کنیم. در برخی مناطق پوست صورت مثل خط اخم و خطوط پنجه کلاغی کنار چشم هم معمولا با تزریق بوتاکس عضله فلج می شود تا در اثر حرکت های تکراری، پوست آنجا دچار چروک نشود. در جوانسازی، داشتن شیوه زندگی سالم، تغذیه و ورزش بسیار مهم تر از هر چیز دیگری است.
کسانی که مبتلا به جوش های چرکی هستند، باید زیر نظر پزشک آنتی بیوتیک خوراکی و موضعی مصرف کنند و پس از کنترل آکنه، ۴ ،۳ هفته پس از مصرف دارو، می توان با انجام پیلینگ، وضعیت پوست را بهتر کرد. اگر جوش ها حالت کومدون داشته باشند، با درمان های موضعی خوب نمی شوند ولی به پیلینگ خوب جواب می دهند، به خصوص اگر فرصت داشته باشیم بیش از یک بار پیلینگ کنیم یا در صورت نیاز، درمان های تکمیلی مثل لیزر داشته باشیم.
در اغلب موارد کسانی که درمان موضعی می شوند و مثلا ۲ تا ۳ هفته قبل از انجام لیزر از کرم های لایه بردار حاوی اسید میوه استفاده می کنند، نتیجه مطلوب تری از درمان با لیزر می گیرند.
آفتاب