رئیس جمهور ادامه داد: ما در نیروهای مسلحمان در ارتش آن همه مشکلات داشتیم، سلاحهایی که داشتیم عمدتاً متعلق به غرب بود و آنها رها کرده بودند و آموزش لازم را به ما نداده بودند و شرایط ما شرایط جنگ نبود که بخواهیم بجنگیم.
وی تصریح کرد: امروز هم که دهها برابر آن روز قدرت داریم، شرایط، شرایط جنگ نیست، چرا که ما اهل تجاوز نیستیم، قدرت و توان ما الحمدالله روز به روز بیشتر میشود، قصد تجاوز به کشوری و سرزمینی نداریم، اما از خاک، وطن خودمان، ملتمان، استقلال و عزت خودمان با همه وجودمان دفاع میکنیم.
رئیس قوه مجریه گفت: آن جایی که زن، مرد، جوان و پیر ندارد، دفاع است. در جهاد ابتدایی ممکن است بگوییم که این جا بر زن واجب نیست، اما جایی که دفاع است و دشمن به کشور حمله کرده است، زنها نیز باید بایستند و دفاع کنند، بر سر پل ذهاب آن روز که عراقیها وارد خیابانهای شهر شدند، مردم ایستادگی کرده و جنگیدند، زنها و مردهای آنها میجنگیدند و نگذاشتند سر پل ذهاب تصرف شود، لذا ایستادگی کردند.
روحانی افزود: در هشت سال دفاع مقدس ما مظلوم بودیم و مظلومانه جنگیدیم، ابتدای جنگ شرق و غرب دنیا به صدامیان اسلحه، امکانات و تجهیزات داد، میراژهای F1 که به پالایشگاههای ما در سالهای آخر جنگ حمله میکردند، آن هم از راه دور، اینها را فرانسویان در اواخر جنگ به عراق دادند، حتی بمبهای شیمیایی را وسط جنگ کشورهای اروپایی به عراق دادند و تجهیزات موشکی را شوروی سابق و اروپا در وسط جنگ به عراق دادند، همچنین آمریکاییها از روز اول همکاری اطلاعاتی با عراق داشتند.
رئیس قوه مجریه تأکید کرد: اینها در تبلیغات، رسانهها و رادیو و تلویزیونهای خودشان به عراق کمک میکردند، لذا ملت ما مظلومانه جنگید و تنها بود. ما یک وسیله پدافندی داشتیم که متعلق به کشور سوئیس بود، اما حتی این کشور که به تمدن در میان کشورهای اروپایی معروف است و به ما متعهد بود، ما تجهیزاتمان را طبق قرارداد به سوئیس فرستادیم تا آنها را تعمیر کرده و برای ما ارسال کنند، اما از ما گرفتند و گفتند که ما نمیتوانیم تعمیر کنیم، چرا که شما در حال جنگ هستید بعد هم که گفتیم که اگر نمیتوانید تعمیر کنید آنها را بازگردانید، باز گفتند که ما نمیتوانیم آن را به شما پس دهیم.
رئیس جمهور اضافه کرد: ما یک توپ 23 ضدهوایی داشتیم که گاهی در زمان جنگ هم روی پشت بامها میگذاشتند که یک توپ معمولی با بردکوتاه است که متعلق به شوروی سابق بود. ما به آنها گفتیم این توپ دفاعی است و توپ جنگی نیست و برای دفاع از شهرمان است اما آنها گفتند که ما در زمان جنگ نمیتوانیم به شما قطعه بدهیم.
روحانی تأکید کرد: مردم ما، مهندسین سرافراز ما همه این قطعات و تعمیرها را در داخل کشور تعمیر کرده و ساختند و ما مظلومانه و اخلاقی جنگیدیم، هیچ جا ما اخلاق را فراموش نکردیم، حتی سرباز عراقی که اسیر میشد، رزمنده ما قمقمه خود را در حالی که تشنه بود به اسیرش میداد.
وی تصریح کرد: رزمندگان ما مظهر اخلاق بودند، اخلاق اسلامی و انسانی را در میدان جنگ در عمل نشان دادند، بنده به دلیل مسئولیتم زیاد به اردوگاههای اسرای عراقی میرفتم، هر جا که میرفتیم این اسرا آزاد و راحت فوتبال، والیبال بازی میکردند یا برایشان فیلم گذاشته بودند و تماشا میکردند، اما در عین حال آنها با اسرای ما و آزادگان ما چه کردند؟
رئیس قوه مجریه اظهار داشت: ما میدانستیم که با آزادگان ما چه کار میکنند، میدانستیم که حتی بر خلاف تمام مقررات بینالمللی وزیر نفت ما را اسیر کردند و زیر شکنجه کشتند. اما ما مقابله به مثل نکردیم و به اسرای آنها طبق مقررات اسلام احترام گذاشتیم. قبل از این که به قوانین بینالمللی توجه داشته باشیم، ما اخلاقی جنگیدیم.
رئیس جمهور بیان داشت: همه انبیا و اولیا و خود پیامبر (ص) در زندگی برای ما الگو هستند اما در دفاع مقدس هیچ الگویی برای رزمندگان ما بالاتر از کربلا و امام حسین (ع) نبود، باید بدانید که امام حسین (ع) تنها امام شیعیان نیست، بلکه امام همه آزادگان عالم است.
دکتر روحانی اضافه کرد: در عاشورا میبینید که ارمنیها، مسیحیان، زرتشتیان و یهودیان متأثر میشوند، همچنین در هند و پاکستان و بنگلادش نیز همینطور حتی در شبهقاره هند هم روز عاشورا روز تعطیلی عمومی است و برای امام حسین (ع) عزاداری میکنند. فکر نکنید که روز عاشورا 50 میلیون یا 300 میلیون عزاداری میکنند، روز عاشورا بیش از یک میلیارد و 500 میلیون نفر در دنیا برای امام حسین (ع)عزاداری میکنند لذا بحث تنها اسلام و شیعه نیست.
وی ادامه داد: حسین (ع) رهبر آزادگان تاریخ و عالم است، و نمیدانید که امام حسین (ع) چه الگویی بود، تاریخ کربلا چه الگویی بود، همه مادران شهید تا مقداری به آنها فشار روحی میآمد، میگفتند "زینب" (س)، این بزرگوار که دو پسرش را در روز عاشورا تقدیم کرد و برادری همچون قمر بنیهاشم را و برادرزادگانی مانند عبدالله بنحسن (ع)، علی اکبر (ع) و علی اصغر (ع) را تقدیم کرد، این زن با این همه داغ شما ببینید که عصر عاشورا چه کرد؟
رئیس قوه مجریه با بیان این که ملتی که الگویش حسین بنعلی(ع) و تاریخ عاشورا و کربلاست هرگز در برابر دشمن خم نمیشود،، تصریح کرد: در جبهههای جنگ ایمان، هجرت و جهاد، سه مولفهای بود که قدم به قدم با رزمندگان بود.
دکتر روحانی با بیان اینکه بسیاری افراد از خارج از کشور به ایران آمدند تا در جبههها پیروزی بیافرینند، اظهار داشت: شهدا در هر صورت ایستادگی کردند، بسیاری از رزمندهها را میشناسم که از کشورهای غربی برای حضور در جبهههای مقدس و دفاع از میهنشان به ایران آمدهاند و جهاد کردند.
رئیس جمهور کشورمان با بیان اینکه کسی در جبههها نمیپرسید که تو راستی هستی یا چپی، گفت: در جبههها مسلمان و مسیحی، شیعه و سنی، راست و چپ، جناحهای سیاسی آمده بودند که از وطن خود دفاع کنند، ما باید در زندگی و افکار سیاسیمان اینگونه مولفات را از هم جدا کنیم.
دکتر روحانی با بیان اینکه محیط زیست یکی از معروفهای بزرگ است که باید در جوامع ما اجرا شود، تصریح کرد: ما باید محیط زیست را سالم نگهداریم، اگر ماشینمان دود ایجاد میکند، این دود منکر است و باید به تعمیرگاه برده شود. نباید تنها امر به معروف و نهی از منکر را به چند مولفه ایمان بسنده کنیم.
وی ادامه داد: در روایات دینی متعدد داریم که اگر کسی در مسیر جاده سنگی را بردارد، قطعا خداوند برای او ثواب بسیاری مینویسد. منکر و امر به معروف باید به معنای وسیع در جوامع ما شکل بگیرد.
رئیس جمهور کشورمان با بیان اینکه محیط زیست جناح نمیشود، عنوان کرد: آلودگی هوا و ریزگردها، چپ و راست نمیشناسد، برخی مسائل ملی است، مذاکرات هستهای در برابر قدرتهای غرب یک افتخار ملی محسوب میشود.
دکتر روحانی بیان داشت: سرداران شما دیروز از کشور و میهنشان دفاع کردند و امروز سرداران دیپلماسی تیم هستهای کشورمان در میدان جهاد میکنند. جهاد تنها با شمشیر نیست، بلکه مبارزه با قلم و زبان هم نوعی جهاد محسوب میشود.
وی با بیان اینکه بحث مذاکرات ما بحث ملی است، اظهار داشت: دفاع از استقلال، ارزشها و کشورمان جناح نمیشناسد، در انتخابات دعوای جناحی مشکل ندارد، در دفاع مقدس همه ملت به خاطر دفاع از استقلال میهنمان بپا خیزیدیم. امام و رهبری فرمانده جنگ بودند که مردم از دل به آنان ایمان داشتند.
رئیس جمهور کشورمان ادامه داد: رهبری که مبارز، شجاع و قدرتمند بود و همچنین در جبههها شاهد بودیم که خیلی از افراد تنها برای امام به میدان جنگ آمده بودند.
وی گفت: رهبری به عنوان بهترین مشوق برای نسل ما برای حضور در دفاع مقدس بود. همچنین دولت و همه مسئولین وظیفه خود میدانند تا نام شهید را زنده نگه دارند چرا که شهید هرچه داشته است را تقدیم حق کرده، بنابراین شهید زنده است.
دکتر روحانی تصریح کرد: خداوند خلوتگاهی دارد که در آن فقط انبیا، اولیا و شهیدان در آن راه داده میشوند و کسی که از جان خود میگذرد برای خدا، به هستی عالم وصل خواهد شد.
وی تأکید کرد: ما باید فرهنگ شهید و ایثار را زنده نگه داریم واگر دیپلماتهای ما امروز در برابر قدرتهای بزرگ میایستند به اتکای شهیدان و خانوادههای آنهاست.
رئیس قوه مجریه در پایان خاطرنشان کرد: دولت یازدهم هر کاری را که از دستش بربیاید را برای خانواده شهیدان با افتخار انجام خواهد داد و هیچ کس قادر نیست پاداش آن را بدهد چرا که اجر آن تنها با حق است.
انتهای پیام/