"علیمحمد احمدی" نماینده دهلران، درهشهر و آبدانان در گفتگو با خبرنگار
پارلمانی باشگاه خبرنگاران، با بیان اینکه حدود یکسال از سفر هیئت دولت به استان ایلام میگذرد، گفت: یکی از وعدههای رئیسجمهور آبیاری 50 هزار هکتاری اراضی بود که با کارشکنی وزارت نیرو تحقق پیدا نکرد.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس تصریح کرد: معمولا شبکههای آبیاری متناسب با میزان تخصیص آب طراحی میشوند لذا پول در نظر گرفته شده برای این منظور از محلی که مقام معظم رهبری برای آبهای مرزی توسط شبکه آبیاری در نظر گرفته است، لحاظ میشود.
وی در ادامه افزود: از آن 50 هزار هکتاری که قرار بود در سال 93 در استان ایلام آبیاری شود، تنها 18 هزار هکتار آن انجام شده و فقط حدود 40 درصد وعده روحانی در سفر به استان ایلام تحقق پیدا کرده است.
عضو مجمع نمایندگان استان ایلام با اشاره به حق آبه سد کرخه که قرار بود طبق صحبتهای رئیسجمهور داده شود نیز بیان داشت: وزارت نیرو این بار هم کارشکنی کرده و این وزارتخانه با وجود اینکه اراضی مستعدی در این استان وجود دارد و شبکههای آبیاری و کانالهای انتقال آب آن تا حدودی طراحی شده باز وزارت نیرو هیچ ارادهای ندارد و حق استان ایلام را نمیدهد.
احمدی اظهار داشت: در مورد تکمیل سدهای کنگیر، عینخوش و فکه هم تاکنون به طور مناسب کاری انجام نشده اما مقداری از طلبهای پیمانکاران سدها پرداخت شده و در مورد سدهای مرزی مانند میمه متاسفانه به شکل عملیاتی تنها بخشی از مطالبات آنان پرداخت شده و قول روحانی تحقق پیدا نکرده است.
نماینده دهلران، درهشهر و آبدانان گفت: گاز و پتروشیمی ایلام با ظرفیت 40 درصدی و همچنین پتروشیمی دهلران خوابیده است و بحث NGL 3100 دهلران که قرار بود بر روی آن سرمایهگذاری انجام شود تاکنون سرمایهگذاری خاصی انجام نشده است.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با تاکید براینکه قرار بود بازارچه مرزی موسیان در استان ایلام راه اندازی شود، افزود: این مسئله هم تاکنون پیگیری نشده است و منطقه آزاد مهران نیز تنها در هیئت دولت تصویب شد و قرار بود به عنوان لایحه به صحن مجلس آورده شود تا اگر رای بیاورد شاید این یک مورد تحقق پیدا کند.
وی در ادامه تصریح کرد: در بحث اشتغال و گردشگری هم که یکی دیگر از وعدههای رئیسجمهور بود بنده تاکنون چیزی در استان ایلام مشاهده نکردهام اما شاید موردی باشد که دولت هنوز به ما گزارشی در رابطه با آن اعلام نکرده است.
احمدی با تاکید براینکه استان ایلام ظرفیت خوبی در بحث گردشگری، توریسم، کشاورزی، نفت و گاز دارد، گفت: البته دولت هم محدودیتهای مالی دارد و ما منکر این موضوع نیستیم اما برنامه پنجم با نگاه فرامنطقهای و رفع نابرابری منطقهای طراحی شده است و ماده 182 هم همین بر روی این مسئله تاکید دارد و قرار بوده که طی 5 سال هر سال 20 درصد از فاصله مناطق غیربرخوردار و متوسط توسعه کشور کم شود.
عضو مجمع نمایندگان استان ایلام بیان داشت: این موضوع هم تنها با بودجه سنواتی امکانپذیر نیست مگر آنکه دولت نگاه ویژهای داشته باشد لذا برای این منظور روحانی در سفر خود به ایلام قول داد 500 میلیارد تومان اعتبار به استان ایلام داده شود اما این 500 میلیارد تومان باید با یک اعتبار جداگانهای غیر از سهم استان از ماده 180 و 10 و 12 قانون حوادث و قانون تنظیم داده شود.
نماینده دهلران، درهشهر و آبدانان افزود: کمکی که امسال دولت ارائه کرد حدود 30 درصد از آن مبلغ بود که آن هم عمدتا بخشی از بودجه سنواتی و بخشی از آن سهم استان بود که از ماده 180 قانون و بخشی از آن جزو قانون تنظیم و ماده 112 تامین شد و در زمان سفر روحانی به استان ایلام هم بنده اعلام کردم اگر قرار کمکی به ایلام شود تا این استان با توجه به استعدادهای بالقوه خود خیزی بردارد، بیشتر توجه شود.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس خاطرنشان کرد: استان ایلام به دلیل ارتباط نزدیکی که از بخش دهلران با کربلا و کشور عراق دارد و همچنین به دلیل وجود معادن نفت، گاز و اراضی کشاورزی، جنگلداری و مراتع و جاذبههای گردشگری و اقلیم اگر به طور ویژه به آن توجه شود مطمئنا میتوان چشم انداز خوبی برای این استان ترسیم کرد که متاسفانه همه آنها تقریبا به فراموشی سپرده شده است.
انتهای پیام/