عمرانی، متخصص گوش، حلق و بینی در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، گفت: گوش ساختاری سه بخشی دارد که عبارتند از: بیرونی، میانی، داخلی یا درونی شایعترین بیماری گوش بیرونی التهاب حاد یا مزمن راه گوش است. که محرزترین عامل این بیماری دستکاری کانال یا مجرای گوش بیرونی است. باید رفتاری که با سپیدی چشم داریم در مورد گوش بیرونی نیز اعمال گردد. برای تمیز کردن گوش نباید از گوش پاک کن یا اجسام سفت استفاده کرد چرا که واکنشی در بدن فعال شده و گوش را به خارش میاندازد. در واقع دستکاریهای پیاپی گوش سبب نازکی پوست آن و افزایش خارش میشود.
وی افزود: باید بدانیم جرم گوش لایهای است محافظ کانال گوش البته این لایه حجیم باشد و راه را بسته باشد بهتر است خارج گردیده. البته با برداشتن این لایه زمینه را برای رشد خیلی از بیماریها روی پوست گوش فراهم میکنیم.
شایان ذکر است داخل گوش را نباید پاک کرد و باید فرصت داد تا جرم آن خود به خود بر طرف خارج گوش آمده سپس پاک کنیم، لزومی ندارد به دنبال مجرای گوش وارد گوش شویم.
اگر ما نیز یکی دیگر از بیماریهای شایع پوستی است که گاهی نیز پوست گوش را درگیر کرده و سبب خارش پوسته ریزی به صورت مزمن میشود.
وی خاطرنشان کرد: یکی از مواردی که افراد را به خارش و سوزش گوش مبتلا میکند این است که گوش خود را با آب و صابون یا شامپو میشوییم و چون محیط گوش نسبتا اسیدی است آب میتواند آن را خنثی کرده و خارش و سوزش را ایجاد کند.
افرادی که شنا میکنند اگر با آب آلوده تماس پیدا کنند دچار ورم کانال گوش و التهاب آن میشوند که نیازمند درمان است. اگر شخصی پس از تماس با آب احساس درد کرد باید با فشار دادن ملایم ورودی گوش خود را کنترل کند. و اندیشمندانه است که در صورت احساس درد به پزشک مراجعه کرده و خود را درمان کند.
شایان ذکر است این افراد باید پس از درمان هم مراقبتهای لازم را انجام داده و تا مدتی آب را با گوش خود تماس ندهند.
افراد دیابتی و یا کسانی که از ضعف سیستم ایمنی رنج میبرند باید مراقبت موارد تهدید کننده برای گوش خود باشند چرا که عفونت در گوش بیرونی گسترش یافته و به استخوان دور گوش میرسد.
انتهای پیام/