به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،دکتر حسین رستگار مدیر کل آزمایشگاه های مرجع غذا و
دارو سازمان غذا و دارو، در مورد خرید آجیل شب عید اظهار داشت: مردم
درخرید آجیل شب عید تلاش نمایند تا از خرید آجیل کهنه و خرید آجیل از
مراکزی که آنها را در شرایط نا مناسب نگهداری می کنند خودداری نمایند.
وی
گفت: آجیل های کهنه بعلت ماندگاری طولانی مدت بویژه در شرایط نگهداری
نامناسب موجب رشد برخی قارچهای مضر می شوند که این قارچها با ترشح مواد مضر
در مصرف زیاد یا طولانی مدتمی توانند اثرات مضر بر سلامتی مصرف کنندگان
بهمراه داشته باشند.
رستگار همچنین یکی از عوامل رشد این قارچ ها را
نگهداری این آجیل ها در شرایط گرم و مرطوب دانست و افزود: رطوبت اثر
موثرتری دارد بعنوان مثال گاهی مردم آجیل را برای دوری از گرما در یخچالهای
غیر استاندارد یا در محل نامناسب یخچال نگهداری می نمایند که میزان رطوبت
آنجا بالا بوده و نهایتا رطوبت به رشد قارچ کمک می کند، بنابراین به مصرف
کنندگان توصیه مشود که از مصرف آجیل های کهنه خودداری نموده و سعی شود از
آجیل تازه یا امساله بویژه در ایام عید که مصرف آجیل ها شدیدا افزایش یافته
استفاده نمایند و آجیل خود را از مراکزی که آجیل خود را در محل خنک و خشک
نگهداری می نمایند خرید نمایند و همچنین بعد از خرید آنها در محل خنک وخشک و
یا در در یخچال استاندارد و در محل های ویژه تعبیه شده در یخچال برای
نگهداری آجیل و مواد غذایی مشابه برای نگهداری طولانی مدت تر استفاده
نمایند.