برخی از فعالان بازار سرمایه بر این عقیده هستند که شرکت‌های پالایشی از نمادهای متاثر بر شاخص بورس هستند و از طرفی روند 15 ماه گذشته بازار سرمایه با افت همراه بوده و مدیران با سیاست "کیفی‌سازی"، این‌ نمادها را متوقف کردند تا از ریزش بیش‌ از پیش شاخص بورس و قیمت‌ها جلوگیری کنند و برخی دیگر بر این عقیده هستند که باز شدن نماد پالایشگاهی‌ها ریزش چند برابری شاخص را به همراه خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ گروه پتروشیمی و پالایشگاهی از صنایع بزرگ بورسی به حساب می‌آیند که اتفاقات زمستان سال گذشته را می‌توان یکی از مسائل تاثیرگذار بر روند منفی شاخص دانست.

از باب دیگر تاثیر این گروه را می‌توان در پرتفوی سهام عدالت مشاهده کرد که حدود 30 درصد از سبد سهام عدالت را شامل ‌می‌شود.

همانقدر که صنایع بزرگ و شاخص ساز برای مثبت کردن روند معاملات بورس و نیز حرکت دماسنج بازار سرمایه مورد توجه و خوشایند مدیران بورسی هستند، در مقابل منفی بودن آنها باب میل و رضایت آنها نیست.

کیفی سازی پالایشگاه‌ها

با مطرح شدن "کیفی‌سازی" پالایشگاه‌ها و تاثیر سودآوری این شرکت‌ها در سال 92 نماد پالایشگاه اصفهان از اسفند همان سال، پالایشگاه تهران از فروردین 93 و پالایشگاه‌های بندرعباس، تبریز، لاوان و شیراز از اواخر تیرماه امسال متوقف شدند و حاشیه‌های این توقف تاثیرات بسزایی بر روند بازار سرمایه گذاشته است.

در این شرایط برخی از فعالان بازار سرمایه بر این عقیده هستند که شرکت‌های پالایشی از نمادهای متاثر بر شاخص بورس هستند و از طرفی روند 15 ماه گذشته بازار سرمایه با افت همراه بوده و مدیران با سیاست "کیفی‌سازی"، این‌ نمادها را متوقف کردند تا از ریزش بیش‌ از پیش شاخص بورس و قیمت‌ها جلوگیری کنند و برخی دیگر بر این عقیده هستند که باز شدن نماد پالایشگاهی‌ها ریزش چند برابری شاخص را به همراه خواهد داشت.

بر اساس این گزارش؛در چند هفته‌ گذشته با شنیده شدن خبرها درخصوص مهلت 5 ساله به پالایشگاه‌ها برای کیفی‌سازی، زمزمه‌ بازگشایی نماد آنها از دور شنیده می‌شود و حال باید در انتظار ارائه‌ صورت‌های مالی شرکت‌های پالایشگاهی برای بازگشت به تالار شیشه‌ای باشیم.

ساماندهی بازگشایی نماد شش پالایشگاه بورسی و فرابورسی

علاوه بر این، معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس درخصوص بازگشایی نماد شش پالایشگاه بورسی و فرابورسی گفت: این سازمان در تلاش است تا در چند روز باقی مانده تا پایان سال، این کار را سامان‌دهی کند؛ چرا که قیمت‌های جدید خوراک و فرآورده‌های نفتی چند روز پیش به شرکت‌های پالایشی ابلاغ شده و آنها در حال نهایی کردن صورت‌های مالی و بودجه سال آینده خود هستند.

با این حال، دغدغه سهامداران تاثیر احتمالی منفی بازگشایی این نمادها بر شاخص بوس و قیمت سهام شرکت‌هاست که ظاهرا در مقابل، استراتژی سازمان بورس این است که نماد این شرکت‌ها را همزمان با یکدیگر بازگشایی کند که حتی ممکن است اثر مثبتی روی شاخص داشته باشد و همه اینها به اعداد و رقم‌های اعلامی این شرکت‌ها بستگی خواهد داشت.

همچنین بر اساس شنیده‌ها، در پی ابلاغیه قیمت‌های جدید به پالایشگاه و اعلام آمادگی مدیران این شرکت‌ها برای ارایه اطلاعات در اولین فرصت، سازمان بورس به منظور ایفای مطالبات سهامداران به این شش شرکت پالایشی نامه داده و از آنها خواسته به استناد قوانین و مقررات مربوط به دستورالعمل اجرایی افشای اطلاعات شرکت‌های ثبت شده نزد سازمان در اولین روز معاملاتی هفته پایانی سال 93، اطلاعات مورد نیاز را ارائه دهند.

پیش‌بینی درآمد سهم سال مالی منتهی به اسفند 93

بعلاوه، آنچه از محتویات این نامه دریافت می‌شود این است که بر اساس خواسته سازمان بورس، مدیران این شش شرکت پالایشی باید پیش‌بینی درآمد هر سهم سال مالی منتهی به اسفند 93 را طبق عملکرد واقعی 9 ماهه (حسابرسی نشده) و اولین پیش بینی درآمد سال 94 (حسابرسی نشده) را تا روز شنبه به سازمان بورس ارائه می ‌کردند و مسئولیت هرگونه نواقص در اطلاعات شرکت برخلاف آئین نامه افشا و مقررات مربوطه و همچنین مسئولیت تاخیر در ارسال اطلاعات کامل و عدم امکان تصمیم‌گیری یا تصمیم‌گیری نادرست سرمایه‌گذاران بالقوه و بالفعل، بر عهده هیئت مدیره شرکت‌های پالایشی خواهد بود.

بر این اساس، سازمان بورس از مدیران این شش پالایشگاه خواسته به مسئولیت مدیران در قبال گزارشگری مناسب و سریع به مفاد قانون بازار اوراق بهادار و دستورالعمل اجرایی افشای اطلاعات شرکت‌ها و دستورالعمل انضباطی ناشران پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران توجه کنند.

از سوی دیگر هر چند مدیران برخی شرکت‌های پالایشگاهی اعلام کرده اند که تهیه و ارسال گزارش حسابرسی وقت گیر بوده و به 7 تا 10 روز زمان نیاز دارد، با این حال گفته اند با دریافت قیمت ها، در اولین فرصت حتی طی روزهای تعطیل آخر هفته و حداکثر طی دو تا سه روز، محاسبات را انجام و صورت های مالی میاندوره ایی 93 و بودجه 94 را به سازمان بورس ارایه می‌کنند.

نیازی به ارائه گزارشات میان دوره‌ای نیست

علاوه بر این، معاون نظارت بر بورس ها و ناشران سازمان بورس معتقد است با توجه به اینکه لحاظ کردن قیمت های اعلامی در آمار تولید و فروش محصولات، مقوله جدیدی نبوده و گزارش های حسابرسی هم مربوط به این موارد نمی شود، در وهله اول نیازی به ارایه گزارش های حسابرسی شده صورت های مالی میاندوره ای پالایشگاه ها نیست.

بر این اساس، در صورت دریافت اطلاعات دقیق مربوط به درآمد سال جاری و بودجه 94 پالایشی‌ها، سازمان بورس با توجه به شرایط موجود در کوتاه‌ترین زمان ممکن اطلاعات را بررسی کرده و بعد از انتشار اطلاعات در کدال اقدام به بازگشایی نماد این گروه در چند روز باقی‌مانده کند تا شاید پرونده غیبت طولانی این نماد و ابهامات صنایع بورسی و فرابورسی در این روزهای باقی‌مانده بسته شود.

حال با وجود وعده‌های بسیار برای ورود مجدد پالایشی‌ها به تالار بورس، باید دید تکلیف بازگشایی نماد آنها در چند روز آینده چه خواهد شد و آیا با بازگشت نماد این گروه‌ رونق به بازار سرمایه بازمی‌گردد یا این بازار با افت مواجه خواهد شد و امسال با ورود پالایشی‌ها باز هم ناکام به پایان می‌رسد؟

انتهای پیام/
برچسب ها: بورس ، پالایش ، ارزش ، رشد ، افت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۱:۲۷ ۲۴ اسفند ۱۳۹۳
چه معنی داره یک سهم بیشتر یک سال رو بسته باشه؟
آخرین اخبار