میزان خطر و تهدید موادمخدر برای زندگی انسان، کمتر از سلاح‌های کشنده نیست و حتی بیشتر از هر سلاح کشنده، عمل می‌کند و علاوه بر زیانهاى جسمى، آثار روحى و روانی خطرناکى هم دارد.

ميزان خطر مواد مخدر كمتر از سلاح كشنده نيست/ ضعف پایبندی به اصول اخلاقی منجر به افزایش دختران معتاد می‌شود
به گزارش خبرنگار حوادث باشگاه خبرنگاران؛ موادمخدر یکی از معضلات اصلى و جدی در جامعه امروزی است که می‌تواند از فردی به فرد دیگر و از نسلی به نسلی دیگر سرایت کند و ابعاد وسیع عوارض ناشی از مصرف آن، زندگی جسمی و روانی فرد و همچنین خانواده، فرهنگ، اقتصاد و اجتماع را به شدت متاثر و متضرر کند. مواد مخدر، شامل همه ترکیبات و مشتقاتی است که کارکرد و فعالیت مغز را به صورت هیجان، افسردگی، رفتار نامناسب، عصبانیت یا اختلال درقضاوت و شعور تغییر می‌دهد که هم از حیث تعداد افراد معتاد و هم از حیث پیچیدگی و خلاصى از اعتیاد، یکی از مهم‌ترین آسیب‌های اجتماعی در کشور محسوب می‌شود.

سوسن اطاعتی، کار‌شناس اجتماعی در این زمینه گفت: میزان خطر و تهدید موادمخدر برای زندگی انسان، کمتر از سلاح‌های کشنده نیست و حتی بیشتر از هر سلاح کشنده، عمل می‌کند و علاوه بر زیانهاى جسمى، آثار روحى و روانی خطرناکى هم دارد.

وی، اعتیاد به مواد مخدر صنعتی و روانگردان‌ها را منجر به عوارض مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دانست و ادامه داد: یکی از پیامدهای استفاده از مواد مخدر در جامعه عوارض اقتصادی است که از ناحیه افراد معتاد تحمیل می‌شود و بخشی از هزینه‌ها و سرمایه‌های ملی و اجتماعی را هدر می‌دهد.

اطاعتی تصریح کرد: به عبارتی دیگر یک شخص معتاد به مواد مخدر، وقتی از رده فعالیت اقتصادی به‌عنوان یک نیروی کار خارج می‌شود، هم یک بازوی درآمد و فعالیت جامعه تعطیل شده و هم به یک نیروی مصرف‌کننده در اجتماع افزوده می‌شود و خرج و مصرف اقتصادی آن، تاوان دوش دیگر اعضای خانواده و جامعه می‌شود.

وی با بیان اینکه استعمال مواد مخدر صنعتی و روانگردان‌ها توسط افراد در جامعه، هزینه‌های زیادی را بر نیروی انتظامی در جهت مبارزه با جرایمی که بی‌واسطه یا باواسطه از مواد مخدر ناشی می‌شود، تحمیل می‌کند، افزود: همچنین هزینه‌های زیاد دیگری را هم در خصوص نگهداری مجرمان موادمخدر و معتادان در زندان‌ها و هم مراکز تربیتی و ترک اعتیاد به بار دارد.

این کار‌شناس اجتماعی، ضعف پایبندی به اصول اخلاقی و دینی، ارتکاب انواع انحرافات و جرایم مثل سرقت، فحشا، خشونت‌های اجتماعی و خانوادگی، تجاوز و قتل، افزایش شغل‌های کاذب و نامناسب، بی‌خانمانی، افزایش معتادان بخصوص دختران و پسران جوان، سرایت اعتیاد به افراد خردسال جامعه، افزایش تعداد مرگ و میر ناشی از مصرف مواد مخدر را از عواض اجتماعی اعتیاد عنوان کرد.

اطاعتی با اشاره به اینکه پیوند بین قاچاق مواد مخدر و مسائل سیاسی و امنیتی بر خانواده و جامعه تحمیل می‌شود، تصریح کرد: اعتیاد سلامت و امنیت اجتماعی را به شدت مخدوش و مغشوش و همه مردم را درگیر خود می‌کند.

این کار‌شناس اجتماعی استفاده از مشارکت اجتماعی، انتخاب اهداف مهم و آسان، تمرکز روی عوامل آسیب‌پذیر شناخته شده، بکارگیری برنامه‌های متناسب با دوره رشد روانی گروه‌های هدف جامعه به کارگیری توام برنامه‌های مرتبط با چند عامل مهم آسیب‌پذیر که از اعتیاد ناشی می‌شوند را از مهم‌ترین اصولی دانست که در امر اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر باید به آن‌ها توجه کرد.

اطاعتی با تاکید بر اینکه برنامه‌های مبارزه با مواد مخدر باید بر اصل پیشگیری حاکم باشد، خاطرنشان کرد: برنامه‌های پیشگیری از اعتیاد باید پیوندهای خانوادگی را تقویت کند و آموزش فرزند پروری را شامل شود، خانواده‌ها با شرکت در این برنامه‌ها باید بتوانند سیاستهای ضد مواد مخدر را در خانواده تقویت کنند.

وی اضافه کرد: همچنین برنامه‌های پیشگیری از اعتیاد باید از مسیرهای مختلف مخاطبان را هدف قرار دهند به‌عنوان مثال اگر افراد در مدارس، فرهنگسرا‌ها، تشکل‌ها، اماکن مذهبی و رسانه‌های ملی مخاطب قرار گیرند، پیام پیشگیرانه تاثیر بسیاری خواهد داشت.

وی تاکید کرد: برنامه‌های پیشگیرانه بسیار اثربخش و کاربردی در امر مقابله با اعتیاد هستند، دولت باید با سرمایه‌گذاری در این زمینه گروه‌های مورد هدف قاچاقچیان و باندهای مافیایی مواد مخدر را که نوجوان و جوانان هستند، مصون نگه دارد.



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار