رئیس شورای سياستگذاري توسعه فعاليت‌هاي قرآني دستگاه‌هاي فرهنگي كشور با اشاره به نتایج حاصل از مسابقات تسنیم گفت: سطح آشنايي كاركنان دستگاه‌هاي فرهنگي كشور با قرآن قابل قبول نيست.

به گزارش خبرنگار معارف باشگاه خبرنگاران؛ نخستين جلسه شوراي سياستگذاري توسعه فعاليت‌هاي قرآني دستگاه‌هاي فرهنگي كشور در سازمان دارالقرآن‌الكريم، محل دبیرخانه دائمی این شورا تشكيل شد.

آئین‌نامه تشکیل شوراي سياستگذاري توسعه فعاليت‌هاي قرآني دستگاه‌هاي فرهنگي كشور شهریورماه سال جاری به تأیید کارگروه تبلیغ دینی دفتر مقام معظم رهبری رسد و ریاست این شورا نیز به رئیس سازمان دارالقرآن الکریم واگذار شد.

مهدي قره‌شيخلو رئيس اين شورا در ابتدا جلسه، ميزان تخلق کارکنان دستگاه‌هاي فرهنگی به اخلاق و فضائل قرآني را در ارتباط مستقيم با توفيق آنها در كار فرهنگي دانست و گفت: واقعيت اين است كه سه دوره برگزاري مسابقات قرآني تسنيم به ما نشان داد كه سطح آشنايي كاركنان دستگاه‌هاي فرهنگي كشور با قرآن قابل قبول نيست.

وي كه تشكيل شوراي سياستگذاري فعاليت‌هاي قرآني دستگاه‌هاي فرهنگي كشور را از ثمرات مسابقات تسنيم مي‌داند، افزود: باتوجه به نياز كاركنان و دستگاه‌هاي فرهنگي كشور و خانواده‌هاي آنها به انس بيشتر با قرآن‌كريم پيشنهاد ما فراگير‌تر از مسابقات تسنيم و معطوف به فعاليت زيربنايي در اين رابطه است.

رئيس سازمان دارالقرآن‌‌الكريم پيرو ارزيابي خود از سطح آشنايي فعالان فرهنگي كشور با قرآن‌كريم از عدم شركت حتي يكي از كاركنان برخي از دستگاه‌هاي فرهنگي كشور در رقابت‌هاي قرآني تسنيم اظهار گلايه كرد و گفت: اين در حالي است كه رشته‌هايي مانند قرائت تحقيق و حفظ كل قرآن از اين مسابقات حذف شد تا با نگاهی عمومي‌تر نسبت به رقابت‌هاي قرآني، سطح مشاركت در آن را افزايش دهيم.

وي با اشاره به کثرت جمعيت شاغلان در دستگاه‌هاي فرهنگي كشور افزود: نخستين دوره مسابقات تسنيم با مشاركت 4 هزار 200 نفر از كاركنان كليد خورد اما متأسفانه اين آمار با وجود افزودن همسران و فرزندان آنها به مسابقات در سومين دوره آن نهایتا به 5 هزار و 571 نفر افزايش يافت و اين در حالي است كه سازمان صدا و سيما به عنوان يكي از اين دستگاه‌ها به تنهايي بيش از 35 هزار پرسنل دارد.

رئیس شورای سياستگذاري توسعه فعاليت‌هاي قرآني دستگاه‌هاي فرهنگي كشور، اطلاع‌رساني ضعيف را يكي از دلايل عدم استقبال مناسب از اين فعاليت قرآني دانست و خواستار بررسی نحوه ارتباط مؤثر با کارکنان هریک از دستگاه‌ها توسط اسن شورا شد.

قره‌شيخلو همچنين از لزوم مشاركت مديران دستگاه‌هاي فرهنگي در فعاليت‌هاي قرآني سخن گفت و تصريح كرد مديران فرهنگي نيز بي‌نياز از افزايش اطلاعات قرآني نيستند.

در اين جلسه كه با حضور نمايندگاني از سازمان صدا و سيما، سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران، سازمان تبليغات اسلامي، شوراي توسعه فرهنگ قرآني، بنياد شهيد، آستان قدس رضوي و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي برگزار شد؛ مطالبي در خصوص لزوم اهتمام بيش از پيش رؤسا و كاركنان دستگاه‌‌هاي فرهنگي كشور در فعاليت‌هاي قرآني، ضمانت اجرايي مصوبات شوراي سياستگذاري فعاليت‌هاي قرآني دستگاه‌های فرهنگی، تعيين اهداف و تحقق گام به گام آنها، ارتباطي مؤثر با كاركنان دستگاه‌هاي فرهنگي، درنظر گرفتن امتيازات اداري براي فعالان قرآني دستگاه‌ها، توجه بيشتر به هداياي طرح‌هاي قرآني به عنوان مشوق و محرك، تعيين منابع و متون مناسب براي آموزش‌ها و مسابقات و برنامه‌ريزي براي سطوح مختلف شاغلان در اين دستگاه‌ها مورد بحث و بررسي قرار گرفت.

باتوجه به مشاركت گسترده‌تر دستگاه‌هاي داراي بخش قرآني در مسابقات تسنيم، در اين جلسه مقرر شد تا بخش‌ها و فعاليت‌هاي قرآني دستگاه‌هاي فرهنگي كشور طي مكاتبه‌اي با آنها احصا و گزارشي از آن تهيه شود.

در اين جلسه، تشكيل جلسات شورا در روز شنبه آخر هر ماه تصويب و تصميم‌گيري براي نحوه ادامه مسابقات تسنيم به عنوان دستور جلسه بعدي شوراي سياستگذاري فعاليت‌هاي قرآني دستگاه‌هاي فرهنگي كشور تعيين شد.

همچنين با تأكيد اعضاي شورا بر ادامه مسابقات تسنيم مقرر شد تا سازمان دارالقرآن‌الكريم با توجه به تجربياتش در برگزاري این مسابقات، پيشنهاد خود را در خصوص شكل ادامه اين مسابقات پيش از اتمام سال به دست اعضاي شورا برساند.

در پايان اين جلسه نيز اجراي سياست‌هاي شوراي توسعه فعاليت‌هاي قرآني دستگاه‌هاي فرهنگي كشور توسط سازمان دارالقرآن‌الكريم به عنوان مجري مسابقات تسنيم مورد تأكيد مهدي قره‌شيخلو رئيس اين سازمان و رئيس شوراي سياستگذاري فعاليت‌‌هاي قرآني قرار گرفت.

پایان پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار