به گزارش
خبرنگار حوزه شهری باشگاه خبرنگاران،سید حسین هاشمی در نشست خبری عصر روز گذشته (دوشنبه) با اشاره به انتخابات سال آینده مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی برجستگیهای خاص خود را دارد، بنابراین تعیین یک تیتر و خبر مناسب میتواند انگیزه مردم را برای حضور در انتخابات بیشتر کند، چرا که حضور مردم انقلاب و نظام را بیمه میکند و طمع دشمنان را به کشور کمتر میکند.
وی با اشاره به اینکه استان تهران هنوز استانی ناشناخته است، گفت: باید هویت تهران و نیازهای واقعی این استان به اطلاع و سمع مسئولان منتقل شود و ما به غیر از احقاق حقوق شهروندان تهرانی، انتظار دیگری نداریم.
هاشمی ادامه داد: در سال 93 آلودگی هوا را با جدیت پیگیری کردیم و جلسات متعددی با حضور دستگاههای اجرایی در سطح استان و با حضور وزرا در سطح کشور برگزار شد که در نتیجه کاهش آلایندگیها را در سال 93 داشتیم.
استاندار تهران گفت: در این راستا یک کمیسیون خاص آلودگی هوای کلانشهرها با حضور چند وزیر و شهردار تهران، رئیس شورای شهر تهران و استاندار تهران تشکیل شد که براساس آخرین گزارشات، این کمیسیون در برنامههای خود در بعضی مسائل برای کاهش آلودگی هوا پیشتاز است.
هاشمی تصریح کرد: این نشان میدهد که انعکاس درست اخبار و معضلات و مشکلات در ابعاد مختلف از جمله آلودگی هوا موجب شد مسئولان عالیرتبه به این مسئله بپردازند و در اولویت قرار بگیرند.
وی گفت: در مقایسه کاهش آلودگی هوا نسبت به سال 92 هوا بهتر شده است و هوای ناسالم نسبت به سالهای گذشته کاهش یافت و در وضعیت هشدار قرار نگرفتیم.
استاندار تهران تاکید کرد: باید 100 هزار خودروی فرسوده تاکسی و آژانس از چرخه حمل و نقل و تردد که به صورت شبانهروز فعالیت میکنند خارج شود تا شاهد بهبودی وضعیت هوا از 10 تا 15 درصد باشیم و یقیناً خروج این خودروها ما را به یک نتیجه بهتری میرساند.
وی با اشاره به بودجه استان تهران گفت: در بودجه، از ردیف 11 به 7 ارتقا پیدا کردهایم و احساس میکنیم حق تهران در بودجه ضایع شده است، چرا که درآمدهایی که این استان کسب میکند باید جایگاه بهتری را داشته باشد.
هاشمی گفت: درآمدهای سال 92 این استان 18 هزار و 500 میلیارد تومان بوده است که حدود 51 درصد از مالیات کل کشور را به خود اختصاص داده است. در سال 93 نیز 25 هزار میلیارد تومان درآمد داشتهایم که این مبلغ را برای سال آینده به 32 هزار میلیارد تومان افزایش دادهاند، در صورتی که امسال حدود 8 هزار میلیارد تومان نسبت به سال گذشته افزایش درآمد داشتهایم.
استاندار تهران گفت: 50 درصد سپردههای کل کشور و بیش از 60 درصد تسهیلات در استان تهران است و این تسهیلات برای دفاتری است که در خود استان حضور دارند و در سایر استانها نیستند.
وی با تأکید بر اینکه میتوانیم استان تهران را خودگردان کنیم، گفت: در خیلی از کشورهای دنیا، استانها با درآمدهایی که خودشان کسب میکنند، شهرها و استان را اداره میکنند و ما نیز میتوانیم استان را بدون کمک دولت و با درآمدهایی که به دست میآوریم اداره کنیم.
استاندار تهران پیشنهاد داد: به جای استفاده از گاز که در مواقع بحرانی مشکلات متعددی را ایجاد میکند میتوانیم از برق استفاده کنیم. در جاهایی که بر روی گسل قرار داریم، انشعابات گاز قطع شود و از برق برای گرمایش و سایر ملزومات استفاده کنیم.
هاشمی با اشاره به کمبود آب استان تهران اشاره کرد و گفت: در اسفند سال 1392 کمبود آب تهران را مطرح کردند که اگر مصرف کاهش پیدا نکند برای سال 93 با مشکل مواجه میشویم، ولی با مدیریت درست توانستیم این سال را بدون هیچ مشکلی پشت سر بگذاریم، ولی در سال آینده نیز نسبت به سال 93 با کاهش نزولات آسمانی مواجه میشویم، بنابراین باید صرفهجویی در اولویت اصلی شهروندان قرار بگیرد.
هاشمی گفت: در حال حاضر سدها حدود 40 درصد بیشتر آب ندارند، لذا باید با یک مدیریت درست، سال 1394 نیز پشت سر بگذاریم.
وی ادامه داد: در صورتی که 10 درصد کاهش مصرف آب را در استان تهران داشته باشیم، میتوانیم سال 94 را بدون جیرهبندی آب و سایر مشکلات پشت سر بگذاریم.
استاندار تهران تصریح کرد: در جنوب تهران آبیاری صیفیجات با آب آلوده داشتیم که حدود 95 درصد از مزارع کشت این صیفیجات تغییر روش آبیاری را داشتند و در حال حاضر در آن منطقه مشکل خاصی را نداریم.
وی گفت: ساماندهی صنایع و صنوف نیز امسال در اولویت قرار گرفت و در مسیر رودخانه، یکصد واحد آلاینده وجود داشت که با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، صنعت، معدن و تجارت و همینطور قوه قضائیه از فعالیت این واحدهای آلاینده جلوگیری و دیگر پسآبهای آنها وارد رودخانه نشد.
هاشمی درباره جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز اظهار داشت: امسال جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز و تخریب ساخت و سازهای صورتگرفته در اولویت استان قرار گرفت و در مجموع، 2500 واحد غیرمجاز با دستور قوه قضائیه در نقاط مختلف استان تهران تخریب شد.
استاندار تهران درباره تعاونیهای مسکن اشاره کرد و گفت: 32 واحد تعاونی مسکن در استان تهران فعال است که بعضی از آنها حدود 30 سال است که در بلاتکلیفی به سر میبرند، لذا در دولت برای ساماندهی آنها کارگروهی تشکیل شد.
استاندار تهران درباره ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به شهروندان گفت: در حال حاضر شهرستانهایی در استان تهران وجود دارد که 400 تا 500 هزار نفر جمعیت دارند، ولی یک بیمارستان نیز در آنجا وجود ندارد و با وزارت بهداشت و سازمان تأمین اجتماعی مذاکراتی برای احداث بیمارستان در این مناطق کمبرخوردار استان تهران صورت گرفته است.
هاشمی ادامه داد: به دنبال این هستیم در سال 94 از ترددهای جادهای کم کنیم و ترددهای ریلی را افزایش دهیم، بنابراین به بحث مترو توجه ویژهای صورت خواهد گرفت تا از طریق آن بتوانیم شهرهای اقماری استان تهران را به شهر تهران متصل کنیم.
استاندار تهران با تاکید بر اینکه تهران بر روی کمربند زلزله قرار گرفته گفت: مدیریت بحران شهر تهران با شهرداری است، بنده نیز از امکانات و تجهیزات آنها بازدیدی داشتم که بسیار خوب بود ولی این امکانات محدود است و برای شهری با 9 میلیون نفر جمعیت جوابگو نیست، بلکه شهری با 500 هزار نفر جمعیت را جوابگو است.
وی ادامه داد: با وزیر کشور مذاکراتی صورت گرفت و مقرر شد در جنوب تهران نزدیک مرقد امام(ره) دو مرکز برای ستاد بحران کشور احداث شود و بتوانیم حوادث طبیعی و غیرمترقبه را در آن مرکز مدیریت کنیم.
وی درباره حضور مسئولان استانی در انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: تاکنون فقط یک مورد استعفا از فرمانداران برای حضور در انتخابات مجلس شورای اسلامی داشتهایم که تا 28 اسفند با استعفای وی موافقت خواهد شد و سرپرست فرماندار نیز همان روز معرفی میشود.
وی با اشاره به معتادان متهاجر در استان تهران گفت: تمامی امکانات تهران برای 300 تا 400 نفر از معتادها تهیه شده است، در صورتی که با افتتاح فاز یک مجموعه اخوان توانستیم یک هزار نفر را پذیرش کنیم و به دنبال این هستیم تا با افزایش مجموعه درمانی معتادین بتوانیم 2500 نفر را پذیرش داشته باشیم.
انتهای پیام/