به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، جذب سرمایهگذاری در اقتصاد کشور نقش اساسی را در همه شاخصهها دارد و اگر سرمایهگذاری در کشوری رشد نکند آتیه آن کشور به خطر میافتد.
جذب سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی باید از اولویتهای هر کشور باشد و با توجه به پتانسیلها و ظرفیتهای بالای ایران این موضوع توجه ویژهای را میطلبد.
بر اساس این گزارش، ابعاد بازار، توسعه یافتگی اقتصاد، فراوانی منابع طبیعی و ثبات اقتصادی و فضای کسب و کار از مهمترین شاخصهها در سرمایهگذاری است.
کارشناسان معتقدند که سرمایهگذاری امری بلندمدت است نه کوتاه مدت چرا که سرمایهگذار نتیجه سرمایهگذاری خود را پس از چند سال دریافت میکند.
افزایش اشتغال با امنیت سرمایهگذاری"محمد حسین برخوردار" رییس مجمع واردات در گفتگو با خبرنگار
باشگاه خبرنگاران، با تاکید بر ضرورت تحليل سيستمی امنيت سرمايه گذاری در کشور اظهار داشت: کاهش ظرفیت مشارکت و توانمندی بخش خصوصی در عرضه اشتغالزایی یکی از موضوعاتی است که باید در قالب یک برنامه تحليل سيستمی مورد مطالعه و ارزیابی علمی و دقیق قرار گیرد و فراز و فرودهای عوامل موثر بر آن مورد بازشناسی قرار گیرد.
برخودار با تبیین این موضوع که فقدان امنیت از مفهوم ریسک و عدم اطمینان مجزا است، تصریح کرد: در شرایط ریسک، فعالان اقتصادی با دو احتمال در حرکت اقتصادی خود روبرو هستند که یکی سود بیشتر و دیگری سود کمتر و دیربازده است.
وی افزود: در فضای عدم اطمینان، فعال اقتصادی با بیش از دو گزینه روبروهستند که هیچکدام از گزینههای احتمال موفقیت و شکست در آنها مشخص نیست اما در شرایط ناامنی اوضاع پیچیدهتر از دو حالت قبلی است که منجر به کاهش رغبت سرمایه گذاری مولد در کشور و هدایت سرمایه ها به فعالیتهای غیر مولد و یا زیر زمینی می شود.
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی تهران افزود: اغلب کارآفرینان در کشورهای در حال توسعه اعم از فعالان حوزه صنعت، خدمات و تجارت گاها برای رونق دهی به فعالیت های خود با مشکل کمبود منابع سرمایه گذاری و یا جای خالی سرمایه گذاری روبرو هستند و به همین جهت سیاستگذاران باید در خصوص تسهیل گردش مالی و امنیت سرمایه گذاری مولد در کشور شرایط مورد نیاز را لحاظ کنند.
وی ادامه داد: بی شک ضرورت این موضوع در شرایط مدیریت فشار تحریم ها آشکارتر است چرا که شرایط تحریم، موقعیت خاص و ویژه ای را ایجاد ساخته که مدیریت آن نیازمند بازشناسی مجدد برخی مولفه های اقتصادی است.
رئیس مجمع واردات با اشاره به این موضوع که رد و تایید های متوالی هر بخشنامه، امنیت سرمایه گذاری را مخدوش می سازد اظهار داشت: بخش خصوصی برای پیشبرد اهداف اشتغالزایی که برعهده آن گذاشته است نیاز به امنیت سرمایه گذاری دارد.
تحقق تعهدات پولی و مالی بنگاه های اقتصادی در سایه امنیت سرمایه گذاریوی در ادامه گفت: تعهدات پولی و مالی بنگاه های اقتصادی در سایه امنیت سرمایه گذاری محقق میشود. نمیتوان از بخش خصوصی که شاهد رد و تایید متوالی بخشنامه ها است توقع داشت که نقدینگی خود را در محل نامطمئن سرمایه گذاری کند.
به گفته برخوردار، در پيش گرفتن سياستهای حمايتی برای كاهش ميزان ريسك ناشی از فقدان ثبات قوانين میتواند تضمين كننده امنيت سرمايه گذاری باشد.
وی حصول اطمینان از قوام تأمین مواد اولیه را برای کارآفرینانی که در حوزه اشتغال صنعتی فعالیت میکنند ضروری دانست و اظهار داشت: دغدغه اصلی کارافرینان صنعتی، حصول اطمینان از تامین مواد اولیه است و از آنجا که بخشی از مواد اولیه در حوزه صنعت از طریق واردات تامین میشود، باید اذعان کنیم که تسهیل واردات مواد اولیه و کالاهای واسطه ای برای حفظ اشتغال صنعتی کشور ضروری است.
رییس مجمع واردات مبارزه ریشه ای با جرایم اقتصادی را زمینه ساز امنیت سرمایه گذاری بر شمرد و افزود: این شائبه که مبارزه با فساد اقتصادی منجر به کاهش سرمایه گذاری در کشور می شود یک تفکر غلط و پیش و پا افتاده است. در همه جای دنیا یکی از پایه های اساسی حمایت از سرمایه گذاری قانونی و رسمی ،مقابله با اقتصاد زیر زمینی و پنهان است، البته در این مسیر نباید بگونه ای عمل شود که بهانه بدست دشمنان داده شود که فضای کسب و کار کشور را امنیتی بخوانند.
لزوم توجه به سرمایه های سرگردانبا توجه به اینکه در کشور ما سرمایه های سرگردان بسیاری وجود دارد که از بازاری به بازار دیگر میرود و موجب افزایش قیمت در برخی کالاها میشود لذا باید این سرمایه های سرگردان سازماندهی شوند و به سمت سرمایه گذاری های هدفمند هدایت شوند.
ایران با وجود پتانسیل ها و ظرفیت های بالا فرصت بسیار مناسبی برای جذب سرمایه گذاری خارجی و داخلی دارد که آشنایی و اطلاع از این ظرفیت ها و فرصت ها تنها در سایه توجه مسئولین و معرفی هدفمند آن به سرمایه گذاران محقق میشود.
انتهای پیام/