احمد صابری راد روانشناس در گفتگو با
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران ، با اشاره به لزوم افزایش سواد رسانه ای در میان مخاطبان ماهواره اظهار کرد: سطح سواد رسانه ای مخاطبان ما همواره رضایتبخش نبوده و شکاف اطلاعاتی قابل توجهی در زمینه استفاده از ماهواره در بین والدین و فرزندان مشهود است.
وی افزود: بسیاری از والدین به اطلاعات و محتوای برنامه های شبکه های ماهواره ای توجه نداشته و تنها از نصابان کمک می گیرند تا شبکه های نامتعارف را قف کرده و از دسترس کودکان خارج کنند.
وی ادامه داد: این نکته جالب است که پس از مدتی تنها کودکان هستند که موفق به قفل گشایی از شبکه ها می شوند.
صابری راد با بیان اینکه ایجاد تنش و اختلاف میان همسران از مهمترین اثرات تماشای فیلم ها و برنامه های ماهواره ای است، گفت: تماشای صرف و غیر منتقدانه سریال های ماهواره ای و مقایسه منفی خود با شخصیت این سریال ها منجر به درگیری و حتی افزایش زمینه های خیانت در بین زوجین می شود.
وی یکی از قواعد مهم در ساخت فیلم و سریال های ماهواره ای را همانندسازی بینندگان با شخصیت های موجود در این سریال ها برشمرد و افزود: منظور از همانندسازی پذیرش و درونی سازی رفتار و اعمال بازیگرهای این سریال ها و رفتار کردن همانند آنان در دنیای واقعی است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه برنامه های ماهواره ای در محیط و جامعه دیگری ساخته می شود و با ارزش و هنجارهای جامعه ما تداخل دارد، خانواده های ایرانی با الگوگیری و مقایسه از این برنامه ها و درونی سازی ویژگی شخصیت های موجود در سریال ها تفسیر و ارزیابی نامناسبی از زندگی خود خواهند داشت.
وی در پایان قوی کردن برنامه های صدا و سیما، هم از لحاظ کیفی و هم از لحاظ کمی را از مهمترین راهکارهای مقابله با برنامه ها و سریال های ماهواره ای بیان کرد.
انتهای پیام/