زهرا تمدن نایب رئیس هیئت پزشکی ورزشی استان فارس در گفتگو با
خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: مشخص که از لحاظ بدنی تربیت یافته است، در مقایسه با فردی که فعالیتها و تمرینات ورزشی نداشته روزانه انرژی کمتری مصرف میکند و فشار کمتری بر بدن خویش وارد میسازد.
وی افزود: اثر کلی دیگر تمرینات منظم کمک به رشد و تکامل اجزای مختلف بدن است. تمرینات منظم برای زنان سبب بهبود تنفس، سیستم هاضمه، سیستم تخلیه بدن و بهبود ماهیچهها و قویتر شدن آنها میشود. ورزش به زنان و دختران اجازه میدهد خود را از عواطف انباشته شده در درون رها سازنند، و ورزش همچنین افزایش قدرت تحمل مشکلات در زندگی و بهتر روبرو شدن را به آنها میدهد.
** تأثیر ورزش بانوان در اجتماع
تمدن در خصوص تأثیر ورزش در زندگی اجتماعی گفت: بشر به طور طبیعی موجودی اجتماعی است،که میخواهد با دیگران رابطه داشته باشد و دیگران هم به طور متقابل با او ارتباط داشته باشند. این غریزه اجتماعی را میتوانند از طریق ورزش برآورده سازند.
با ورزش در زمینه رسیدن به ارزشهای اجتماعی دیگری نیز همچون کار گروهی، وفاداری و روحیه ورزشکاری میتوان توفیق یافت.
وی ادامه داد: محیط صمیمانه و مطلوب ورزش اغلب فرصتی مناسب برای ایجاد روابط انسانی و شکلگیری روحیه است. محیط ورزش مناسب باعث میشود زنان و دختران ترسو و کمرو هستند به گروههای ورزشی روی آورند تا بتوانند از این طریق با سایر بانوان ورزشکار در ارتباط باشند و همچنین در زندگی روزانه خویش با افرادی مختلف به سازگاری بهتری برسند.
** تأثیر ورزش بانوان در خانواده
تمدن گفت: سلامت هر یک از اعضای خانواده به ویژه مادر خانواده تأثیر مستقیم بر تصویر کلی سلامت خانواده دارد، نگرش کلی زن نسبت به جسم و عملکرد فیزیکی بدنش در نگرشهای کلی او تأثیر مستقیم دارد، زیرا سلامت جسم و روان او، روابط اجتماعی وی با دیگران را شکل میدهد.
وی افزود: امنیت عاطفی او بر امنیت کلی خانواده میافزاید و بهترین نشانه رشد و پختگی عاطفی او بر هوش و توانایی سازگاری با موفقیتهای جدید، هنگام مواجه شدن با فشارها و ناراحتیها با حداقل آسیبپذیری فرد و گروهی است.
همچنین تأمین بهداشت جسم و روان برای زنان که در دورهها و مراحل مختلف زندگی علاوه بر مسئولیت خویش، مراحلی چون بارداری، زایمان و از همه مهمتر پرورش و تربیت فرزندان را پشت سر میگذارند از اهمیتی والا برخوردار است.
شخصیت کودک نیز با نگرشهای مادر در دوران بارداری و آغاز و از آن پس در آغوش و در کنار او از نظر جسمانی،روانی، اخلاقی، اجتماعی و معنوی رشد و تکامل مییابد.
بدون شک مادر سالم و با نشاط بهتر از انجام این مسئولیت برمیآید و خود نیز الگوی عملی و طبیعی سالمتری برای فرزندان خویش خواهد بود. زنان با ورزش کردن میتوانند خصوصیات رفتاری، اخلاقی،شخصیتی مطلوب برای یک زندگی سالم و شاداب را کسب کنند.
نایب رئیس هیئت پزشکی ورزشی استان فارس در پایان خاطرنشان کرد: علاوه بر تأثیرات جسمی، روانی و اجتماعی ورزش که به تفصیل به آن پرداختیم و تعدادی از آن اثرات در بین زنان و مردان مشترک بود اما اثرات خاصی که ورزش بر روی بانوان دارد که چند نمونه از آن را به صورت تیتروار ذکر میکنم.
- بانوان ورزشکار در مقایسه با بانوان غیرورزشکار کمتر دچار دردهای دوران قاعدگی میشوند.
- سرطان سینه در بانوان غیرورزشکار بیشتر از بانوان ورزشکار هست.
- بانوان فعال (با ورزشهای مناسب) به دلیل فعالیت جسمانی و آمادگی اسکلتی عضلانی مناسب، کمتر دچار کمردرد میشوند.
- بانوان ورزشکار دچار نرمی و پوکی استخوان نمیشوند.
انتهای پیام/