به گزارش
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، برای پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبود ید می توان مقادیر اندکی از این ماده معدنی را به رژیم غذایی اضافه نمود و بهترین ماده آن نمک یددار محسوب می شود.
بدن انسان در تمام عمر به میزانی کمتر از 1 قاشق چایخوری ید نیاز دارد و دریافت روزانه 150 میکروگرم ید معادل یک سرسوزن، نیاز بدن به ید را تامین می کند.
کمبود ید در دوران بارداری سقط جنین، زایمان زودرس و تولد نوزاد مرده را به همراه دارد، علاوه بر آن کمبود این ماده معدنی در این دوران، سبب اختلافات رشد مغزی جنین، تولد نوزاد مبتلا به عقب ماندگی شدید ذهنی و جسمی همچنین کر و لالی کودک می شود.
کمبود ید در دوران کودکی باعث ایجاد عقب ماندگی ذهنی، تاخیر در رشد اندامهای حرکتی، نارسایی یا توقف رشد بدنی و ناتوانی جسمی می گردد، همچنین در این دوران اختلالات عضلانی، فلج اعصاب، اختلال تکلم و شنوایی به همراه کم کاری تیروئید در اثر کمبود ید به وجود می آید.
کمبود ید در دوران نوجوانی، گواتر، کم کاری تیروئید، عقب ماندگی جسمی و روانی و در افراد بالغ گواتر، خستگی زودرس و کاهش کارایی را ایجاد می کند.
انتهای پیام/