به گزارش
خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران، برخی از این بازیها نوع مشابه بازیهای سنتی در کشورهای مختلف جهان نیز قابل مشاهد هستند زیرا در کلیه جوامع بشری نیازهای انسانی ایجاب میکند تا برای رشد و تعالی از انواع بازیهای بومی و محلی استفاده شود و در ادامه به معرفی برخی از بازیهای بومی و محلی آذربایجان شرقی میپردازیم.
*آرادا وردو
جهت انجام این بازی به بیش از 4 نفر بازیکن نیاز است و افراد به 2 گروه تقسیم میشوند. آن دسته که بازی را میخواهد شروع کند وسط میایستد و افراد دیگر در 2 جهت مخالف فاصلهای معین میایستند وسیله لازم این بازی توپ است افراد خارج از بازی سعی میکنند بازیکنانی که در وسط هستند را با توپی که در دست دارند بزنند هر بازیکنی که توپ با وی برخورد کند از بازی خارج میشود و بر عکس هر بازیکنی که بتواند توپ را در هوا نگیرد به منزله 2 بازیکن به حساب میآید و باید 2 بار توپ به او بخورد تا از دور بازی خارج شود گاهی اوقات بازیکنی که توپ را گرفته است میتواند یک جان خود را به یکی از بازیکنان هم تیمی خودش که سوخته و از بازی اخراج شده است بدهد. زمانی که تنها یک بازیکن در وسط زمین مانده است باید طرفین توپ را به صورت پاس هوایی بیندازند و اگر 5 بار آن را از زمین پاس دادند و به حریف بخورد تمام تیم میتوانند دوباره به زمین برگردند.
*آندرمای معمولی
این بازی بیشتر در برند مورد استفاده قرار میگیرد در این بازی یکی از بازیکنان داوطلب میشود که به حالت دولا بایستد و به این بازیکن قلدان قسیر میگویند در نزدیکی او کپهای خاک میریزند. ابتدا سر دسته روی کپه خاک جفت زده و از روی قلدان قسیر میپرد و در آن طرف فرود میآید. پس از آنکه همه بازیکنان پریدند قلدان قسیرهای خود را تغییر میدهد و به محلی که سر دسته در پرش خود فرود آمده است میرود به همین ترتیب بازی ادامه پیدا میکند و در هر بار قلدان قسیر جای خود را عوض میکند این روال تا زمانی که یکی از بازیکنان نتواند از روی قلدان قسیر بپرد ادامه مییابد وقتی کسی از پریدن باز ماند او باید جای قلدان قسیر خو شود و قلدان قسیر به بازی برگردد گفتنی است به قلدان قسیر به دلیل داوطلب شدن امتیاز داده میشود که تا آخر بازی حتی اگر در برخی از پرشهای خود موفق نشود میتواند بپرد.
*کشتی محلی آشیرها
کشتی گیران با نرمش که همراه با نواختن ساز و دهل است کار خود را آغاز مینمایند و پس از نرمش و گرم شدن، داور که یکی از پیشکستوتان است کمربند آنها را آزمایش میکند تا محکم باشد برنده فردی است که بتواند کمر حریف خود را گرفته و او را بلند کند و به زمین بزند.
*ائر منی جیز یعنی
به علت شباهت شکل این بازی به صلیب آن را ارمنی جیزیقی مینامند. در این بازی تعداد بازیکن مطرح نیست و هر چند نفری که مایل باشند میتوانند در این بازی شرکت کنند زیرا این بازی تیمی نیست و هر بازیکن به تصع خود بازی میکند بازی بدین ترتیب است که بازیکن سنگ کوچکی را در خانه اول قرار میدهد و بدون اینکه پایش را در این خانه بگذارد به صورت لی لی تمام خانهها را طی میکند و دوباره برمیگردد و سنگ را برمیبردارد پس به همین ترتیب به خانه دو سه و ... الی آخر به همین روش ادامه میدهد. بعد از اتمام خانه هشتم نوبت گذشتن از جهنم است. در این قسمت سنگ به دورتر از جهنم پرتاب میشود اگر سنگ داخل جهنم بیافتد بازیکن باید از خانه اول شروع کند اما اگر بتواند دور جهنم را هم با موفقیت بگذراند از همان سمت جهنم سنگ را به طرف خانهها میاندازد و در هر خانهای که بیافتد آنجا خانه اوست و هیچ بازیکن دیگری حق ندارد از آن خانه عبور کند در نهایت هر بازیکنی که تعداد بیشتری از خانهها را صاحب شود برنده محسوب میشود. گفتنی است سوختن در این بازی مستلزم این است که سنگ یا پای بازیکن روی خطوط قرار بگیرد.
انتهای پیام/