ممکن است هم با جنبههای مثبت آن و هم با جنبههای منفی آن روبرو شده باشید و یا حتی با هم اطاقیهای بسیار خوب و یا زورگو روبرو شده باشید اما لازم به ذکر است که اقامت در خوابگاه سبب رشد شناختی و اجتماعی فرد میشود.
بر این اساس امیر خجسته کاشانی روانشناس بالینی و مدرس دانشگاه در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، با اشاره به جنبههای مثبت و منفی خوابگاه گفت: دانشجویان در اوایل ساکن شدن نشان در خوابگاهها به دلیل آنکه از محیط اصلی زندگی، خانواده و شهر خود فاصله گرفته و دور میشوند با استرس و نگرانی روبهرو شده و محرومیتهای عاطفی برای آنها به وجود میآید.
وی افزود: در کنار این محدودیتها، زندگی در خوابگاهها جنبههای مثبت بسیاری هم دارد مشروط به آنکه افراد ساکن در خوابگاهها با تعاون، همکاری، تقسیم امور و مشارکت اجتماعی نسبت به همدیگر حمایت اجتماعی را فراهم کنند.
خجسته کاشانی تأکید کرد: در واقع خوابگاهها مقدمهای است برای ایجاد تعهد و مسئولیت در زندگی دانشجو و رشد اجتماعی او را بیشتر میکند.
این روانشنای یادآور شد: متأسفانه دیده شده است که برخی افراد در موقعیتهای خوابگاهی به دنبال پوشش نقاط ضعیف خود با زورگویی و قدرت طلبی هستند که ما میتوانیم با رفتار درست و قانونگذاری مناسب رفتار آنها را مهار کنیم و میتوانیم از تجربیات مسئولان و سرپرستان خوابگاه هم کمک بگیریم.
گفتنی است، که شما دانشجویان میتوانید از ابتدای اقامت در خوابگاهها با قانونگذاری، تقسیم امور و وظایف، مسئولیتهای هر فرد را به طور مجزا مشخص کنید تا این امر علاوه بر کاهش فشار روحی ناشی از دوری خانواده سبب گذراندن اوقات خوش و مفرحی در کنار یکدیگر باشد. ایده مفرح
انتهای پیام/