به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران حیات وحش یک کشور همانند ذخایر طبیعی دیگر از ارزشهای زیادی برخوردار است، جانوران یک منطقه ضمن ایجاد تعادل طبیعی و بیولوژیک در منطقه ارزشهای علمی و تفریحی زیادی دارند، استان زنجان نیز به دلیل تنوع آب و هوایی و وجود اکوسیستمهای ویژه در منطقه از حیات وحش خوبی برخوردار است و حیوانات زیادی را از گونههای مختلف اعم از پستانداران، پرندگان، آبزیان و....در خود جای داده است.
تورج قاسمی معاون فنی اداره کل سازمان حفاظت محیط زیست استان زنجان با اشاره به اینکه هیچ گونه محلی اعم از باغ وحش برای نگهداری حیوانات در این استان وجود ندارد اظهار کرد:گونههای مختلف جانوری در منطقه حفاظت شده سرخ آباد حفظ و نگه داری میشوند.
وی در ادامه مطرح کرد: دشت سهرین آخرین زیستگاه شمال غربی ایران است که در گذشته از استان قم و ورامین، دشت قزوین و تاکستان و دشتهای استان زنجان تا استان اردبیل گسترش یافته بود که با توجه به توسعه شهرها و جادهها وتغییر کاربریهایی که در این خصوص انجام شد این زیستگاهها از یکدیگر منفک شده و دشت سهرین باقی مانده است.
معاون فنی اداره کل سازمان حفاظت محیط زیست استان زنجان گفت:از گونههای شاخص در مناطق حفاظت شده سرخ آباد میتوان به گونه آهوها اشاره کرد و در شمال استان زنجان از گونههای گوشت خوار مهاجم پلنگها و سیاه گوشها هستند که با توجه به مناطق بکر و دست نخوردهای که در آن منطقه وجود دارد و این 2گروه از حیوانات جمعیت خوب و مناسبی دارند.
قاسمی مطرح کرد:با توجه به موقعیت، توپوگرافی و حفاظت صحیح منطقه(آب بر) در شهرستان طارم ومنطقه شکار ممنوعهی خرمنه سر گونه حیوانی کله بز از جمعیت خوبی در منطقه برخوردار است.
وی در ادامه در خصوص شهرستان ماه نشان افزود:در شهرستان ماه نشان و منطقه حفاظت شده انگوران قوچ ومیش ارمنی که یکی از خالص ترین قوچ و میشهای ارمنی هستد یافت میشود همچنین در منطقه انگوران جمعیت زیادی از سیاه گوشها گزارش شدهاند.
قاسمی در خصوص شکار غیر مجاز در استان زنجان بیان کرد: صدور پروانه شکار برای مدت 5سال در استان ممنوع است.
گونههای مختلف حیوانی در استان زنجان در حال حاضر بیش از 37گونه از پستانداران،110گونه از پرندگان، 13گونه از آبزیان، 32گونه از خزندگان و7گونه از دوزیستان و تنوع بسیار زیادی از حشرات حیات وحش استان زنجان را تشکیل میدهند که ما در این استان به معرفی برخی از این گونهها پرداختیم.
آهو با نام محلی جیران از پستانداران منطقه است که زیستگاه عمده آن دشتهای سهرین و سارمساقلو هستند که متاسفانه بسیاری از مناطق مانند دشت مغان و دشتهای آذربایجان از وجود این حیوان تهی شدهاند.
خرس قهوهای بیشتر در مناطق حفاظت شده انگوران و کوهستان طارم وماه نشان دیده میشوند.
گربه وحشی معروف به اروپایی معمولا در جلگهها و زمینهای سبز و کم ارتفاع زندگی میکنند که پراکندگی آن ها بیشتر در اطراف انگوران و ابهر است.
سمور با نام محلی "دله" که در ایران بسیار کمیاب است و بیشتر درجنگلها و در میان گیاهان انبوه زندگی میکنند، سمورها از خوردن ماهیان بیمار و ضعیف رودخانه ها تغذیه میکنند.
قورباغه قهوهای، قورباغه سبز، وزغ خاکستری کوچک درختی وزغ خالدار قهوهای و خرچنگ گونه های دوزیستان استان زنجان را تشکیل میدهند و پروانه پر طاووس گلابی، زنبور خرمایی، زنبور زرد، عقرب سیاه، رطیل، کفشدوزک نارنجی، مورچه بزرگ، سوسک صدفی گرد، خرمگس، شپشک نخودی، شته سبز برخی از گونه های حشرات و انواع بند پایان در استان هستند.
و در پایان این گزارش تشکر ویژهای داریم از مسئولان محیط زیست که با حفاظت مناطقی مانند خراسانلو، سرخ آباد، انگوران، از حیوانات در برابر شکار غیر مجاز حفاظت میکنند وشکارچیان برای شکار با مجوز میتوانند به مناطق حفاظت نشدهای مانند شمال خاوری استان زنجان و شهرستان طارم در تاریخها و فصلهای مجاز بروند.
انتهای پیام/