به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ آبان ماه سال 90 بود که واردات طلای خارجی توسط مجلس شورای اسلامی ممنوع شد.
یکی از دلایل این ممنوعیت این بود که طلای کشور خام فروشی میشد و همین طلا در خارج از کشور فرآوری و با ارزش افزوده بالا به کشور وارد میشد.
لذا مجلس شورای اسلامی برای جلوگیری از بیرون رفتن ارز کشور و در راستای حمایت از جدا شدن اقتصاد از نفت واردات طلای خارجی را به کشور ممنوع کرد.
بر اساس این گزارش، با گذشته سه سال از تصویب این قانون با گشتی در بازار طلا با اوضاع دیگری مواجه میشویم و شاهد جولان طلای ایتالیایی، سوئیسی و یا ترک در بازار هستیم.
عیار طلای خارجی غیراستاندارد است محمد کشتی ارای رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفتگو با
باشگاه خبرنگاران با اشاره به وجود طلای خارجی در بازار گفت: این گونه طلاها به صورت غیر قانونی به کشور وارد میشود.
وی افزود: در بازرسیهای انجام شده از طلاهای خارجی مشخص شد که بسیاری از اینگونه طلاها از نظر عیار استاندارد نیستند.
کشتی آرای تصریح کرد: بازرسین ما پس از بازرسیهای انجام شده پروندههای این گونه طلاها به دادسراهای ویژه ارجاع داده تا تصمیم لازم درباره آن گرفته شود.
این در حالیست که به عقیده تولیدکنندگان استقبال از طلای خارجی در بازار کم نیست.
یک تولیدکننده طلا در رابطه با میزان استقبال از طلای خارجی به باشگاه خبرنگاران گفت: یکی از دلایل استقبال تنوع مدلها است و این شرایط موجب شده که حتی برخی از تولید کنندگان ترجیح بدهند محصولات خود را به نام برند خارجی به فروش برسانند.
وی افزود: این در حالیست که تولیدات ایرانی نیز دارای ظرافت و کیفیت بالایی هستند.
صنعت طلا و جواهر جایگزین نفت در اقتصاد کشور محمدولی رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر در گفتگو با
باشگاه خبرنگاران، با اشاره به اهمیت توجه به صنعت طلا و جواهر گفت: باید به مجموعه تولیدکنندگان طلا و جواهر یک هویت مشخص داده شود و این صنعت در کشور به رسمیت شناخته شود.
وی افزود: با هویت بخشیدن به این صنعت کمتر شاهد اینگونه مشکلات خواهیم بود.
استقبال از طلای خارجی در بازار در حالی است که حق اجرت طلای ایرانی 15 تا 20 هزار تومان و اجرت طلای ترکیه 25 تا 35 هزار تومان و طلای ایتالیایی 50 تا 100هزار تومان است که یک حساب سرانگشتی ساده نشان میدهد خرید طلای خارجی به هیچ وجه به صرفه نیست.
با وجود ظرفیتها و پتانسیلهای بالا در صنعت طلا و جواهر و در حالیکه به گفته فعالان این بخش صنعت طلا و جواهر میتواند جایگزین نفت در اقتصاد کشور باشد با این وجود آنچنان که باید از ظرفیتهای این صنعت استفاده نشده امری که در سایه توجه مسئولان میتواند به صنعتی تاثیرگذار در اقتصاد کشور تبدیل شود.
انتهای پیام/