دو دست نوشته که بر روی ساختار اصلی پل قرار دارند و به دوره قجر باز می گردند، تاريخ ساخت را 1148 هجری ذکر می نمايد و ديگری تاريخ تعمير آنرا 1334 بعد از هجرت نشان می دهد.
اين پل که با آجر بنا شده دارای دو دهانه بزرگ و 4 چشمه کوچک است.
عرض پل در حدود 5.8 مترو طول آن حدود 90 متر می باشد و در دو طرف ستونهای اصلی آبشکنهایی، هر دو در اشکال گرد و مثلثی وجود دارند.
پل در زمان «امان الله خان اردلان »، تعمیر و مرمت کامل شد و بعد به دلیل خرابی و ویرانی بیش از حد، دوباره در سال ۱۲۶۸هجری قمری، توسط «میرزا رضا وزیر کردستانی» پل باز سازی شد.
پل قشلاق از نظر استحکام و توجه به عناصر مختلف تشکیل دهنده آن از نمونههای خوب پل سازی دوره صفوی می باشدکه ۶ دهانه پل با طاقهای جناغی پوشش یافته اند و عرض دهانهها از شرق به غرب افزایش می یابد و از ۲۰/۲ متر به ۲۰/۴ متر می رسد.
ارتفاع پل در بالاترین نقطه آن، از کف رودخانه به حدود ۶/۴ متر می رسد هم چنین ارتفاع تیزه طاق از کف رودخانه از ۵/۱ متر تا ۵/۲ متر متغیر است در دو سوی معبر روی پل، دو جان پناه به ارتفاع نیم متر کار شده است.
پایههای پل از دو طرف به صورت آب بر و مثلثی، شکل داده شده اند و بر روی انها آبگذرهای کوچک تری به ارتفاع ۲۰/۱ و عرض ۸/۰ متر تعبیه شده است. کف پل سنگ فرش شده است. پایههای سنگی پل از کف سنگ فرش ۱ متر ارتفاع دارد. ساختمان اصلی پل با آجر اجرا شده است.
این اثر تاریخی اوج معماری دردوره صفویه وزندیه را نشان می دهد ویکی از جالب ترین پلهایی است که دراستان کردستان وجود دارد
پل قشلاق هرساله درایام نوروز میزبان گردشگران داخلی وخارجی بسیاری به استان کردستان است.
انتهای پیام/ض