سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: این بیانیه فتح الفتوح نیست که به آن افتخار کنیم و بگوییم که یکبار در تاریخ ایران رخ داده، بلکه توافقی عادی است.

«فتح الفتوح» خواندن بیانیه لوزان برخورد افراطی است/ مذاکرات هسته‌ای میدان بهره برداری سیاسی و جناحی نیستسید حسین نقوی‌حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران، با اشاره به بیانه مشترک مطبوعاتی ایران و گروه 5+1 در لوزان، گفت: آنچه که اکنون منتشر شده، بیانیه است و کلیه موضوعات مورد اشاره باید در توافق اصلی ذکر شود. 

وی افزود: طبیعی است که نتوانیم الزام اجرایی برای آن قائل شویم، منتهی برای اینکه وعده‌ها و تعهدات طرفین عملیاتی و اجرایی شود باید «توازن امکانپذیری بازگشت به شرایط قبل» برای دوطرف وجود داشته باشد، یعنی هر طرف در هر مرحله‌ای از اجرای توافق، شاهد عدم پایبندی به تعهدات شدند،  امکان بازگشت‌پذیری برای آن‌ها وجود داشته باشد و وقتی چنین چیزی در توافق مطرح شود، آن موقع الزام بیشتری پیدا می‌کند. 
 
نقوی حسینی با تاکید بر اینکه ما باید به واقعیت‌ها بپردازیم، گفت: ما که نمی‌خواهیم شعار دهیم، نه کسی رجزخوانی کند و نه کسی باید تخریب کند، بلکه باید به واقعیت‌ها بپردازیم. 
 
وی با بیان اینکه در هر توافقی بده بستان وجود دارد، افزود: در توافق باید امتیازاتی بدهیم و امتیازاتی بگیریم، بنابراین هیچ توافقی انجام نمی‌شود که یک طرف فقط امتیاز بدهد و طرف مقابل هم فقط امتیاز بگیرد، ما در این مذاکرات و توافق بده بستان کردیم، امتیازاتی دادیم و امتیازاتی گرفتیم. 
 
نقوی حسینی تصریح کرد: این بیانیه فتح الفتوح نیست که به آن افتخار کنیم و بگوییم که یکبار در تاریخ ایران رخ داده، بلکه توافقی عادی است و اینطور نیست که بگوییم همه چیز را داده‌ایم و هیچ چیز نگرفته‌ایم، فتح الفتوح دانستن این بیانیه برخورد افراطی است و اینکه طوری وانمود کنیم که چیزی نگرفتیم، برخورد تفریطی است، لذا باید واقعیت‌ها را ببینیم. 
 
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اضافه کرد: در واقعیت ما امتیازات بیشتری داده‌ایم و امتیازات کمتری گرفته‌ایم، بیشترین امتیازی که ما دادیم نقد است و امتیازاتی که گرفته‌ایم وعده و نسیه. 
 
نماینده مردم ورامین گفت: باید از برخوردهای سیاسی، جناحی، افراطی و تفریطی بپرهیزیم، اینجا که میدان بهره برداری سیاسی نیست، اینجا منافع ملی کشورمان مطرح است و باید با دقت واقعیات را مورد مطالعه قرار دهیم و اگر هم نقدی مطرح است باید منصفانه  باشد تا تیم مذاکره کننده توجهش را بیشتر کند که خدای نکرده در توافق اصلی منافع کشورمان نادیده گرفته نشود. 
 
نقوی حسینی با تاکید بر اینکه در بیانیه لوزان ابهامات زیادی وجود دارد، اظهار داشت: در بیانیه لوزان اما و اگرهای زیادی موجود است که باید حل و فصل شود، به عنوان نمونه در این بیانیه جمله‌ای با این عنوان که «نظام نوین بازرسی و نظارت» مطرح شده است، این به چه معناست، محتوا و معنایش چیست، یعنی چه قلمرو و چه حدودی می‌خواهد بازرسی شود، آیا فردا مجوزی پیدا خواهد شد که به صنایع دفاعی و شیمیایی کشورمان سرکشی شود؟ لذا این جملات باید شفاف‌سازی شود. 
 
این نماینده مجلس نهم در پایان خاطرنشان کرد: بهتر است همه دست به دست هم دهیم و واقعیت، اشکالات و نواقص کار را ببینیم تا بتوانیم با اجماع کامل برای تدوین موافقتنامه اصلی پیش رویم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار