به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از پايگاه اطلاعرساني وزارت نيرو (پاون)، اکبر شعبانيکيا اظهار داشت: سال 93 برداشت ديتا و شناسايي ظرفيت انرژي دريايي، امواج و جزر و مد را در منطقه خليج فارس و درياي عمان پيگيري کرديم.
وي افزود: شناسايي ظرفيت در منطقه قشم انجام شده و منطقه خورموسي نيز تامين مالي شده است.
همچنين برداشت اطلاعات از منطقه قشم انجام شده است و هماکنون در مرحله تحليل اين اطلاعات هستيم تا مبتني بر ظرفيت موجود و نوع جريانها، توربين مناسب انتخاب شود.
شعباني کيا اظهار داشت: با تکميل اين طرح، به موضوع امکانسنجي چگونگي ادامه کار و ساخت توربين مي پردازيم و در نظر داريم که تامين انرژي را براي مناطق حاشيه دريا و يا جزاير به صورت آزمايشي انجام دهيم تا به کسب دانش و فناوري آن دست يابيم.
وي در ادامه از تکميل آزمايشگاه مرجع توربين آبي کوچک با همکاري موسسه تحقيقات آب و ستاد توسعه فناوري انرژيهاي تجديدپذير خبر داد و ابراز اميدواري کرد: اين طرح نيز در نهايت در ششماهه نخست سال 94 به نتيجه برسد که دستاورد خوبي براي کشور است.
شعباني کيا تاکيد کرد: انرژيهاي تجديدپذير بحث جديدي در کشور است و به طور قطع ما براي تحقيق و توسعه، آزمايش تجهيزات و صدور گواهينامه ، به آزمايشگاه نياز داريم.
وی يادآور شد: وجود آزمايشگاه از يک سو ميتواند در ورود تجهيزات کيفي به بازار داخلي موثر باشد و از سوي ديگر محققان و صنعتگران در تعامل با آزمايشگاه مرجع محصولهاي خود را با کيفيت مناسب وارد بازار کنند.
مدير دفتر تحقيقات سازمان انرژيهاي نو ايران افزود: اگر ميخواهيم به سمت اقتصاد بدون نفت و اقتصاد دانشبنيان حرکت کنيم، محصولاتمان بايد مبتني بر استانداردهاي شناخته شده با دريافت تائيديه از آزمايشگاه مرجع باشد.
انتهای پیام/