محمدعلی اکبریان، متخصص مغز و اعصاب درگفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران بیان کرد:به طور طبیعی مغز درون مایعی شناور است که میزان عادی این مایع 150 سی سی است، اگر میزان این مایع بیش از حد مجاز خود باشد در حقیقت هیدروسفالی به وجود میآید.
وی افزود: مایع مغز در طول شبانه روز از یک سری مجاری ترشح و توسط مجاری دیگری دفع میشود، کاهش مقدار مایع جذب شده و افزایش ترشح آن میتواند به بروز هیدروسفالی منجر شود.
وی در ادامه بیان داشت: تنگ شدن مجاری حرکتی در این مایع مغزی باعث می شود تا مایع پس زده شود، همچنین بسته شدن مجاری بسیار خطرناک و در مواردی نیز کشنده تلقی میشود.
اکبریان اظهار داشت: ممکن است هیدروسفالی در دوران جنینی یا بعد از تولد به علت اختلال ساختاری مغز پدید میآید.
اختلال التهابی در مجاری حرکتی مایع هم میتواند از دیگر علل این بیماری به شمار آید. معمولا در کودکان به علت مننژیت و در بزرگسالان به علت تومور و سایر ضایعات دیده میشود.
وی گفت: در کودکان به دلیل جوش نخوردن جمجمه استخوانها از یکدیگر فاصله گرفته، مغز بزرگ شده و سر کودک نسبت به بدنش بزرگتر میشود. این افزایش سایز حتی تا 60 سانتی متر هم دیده میشود در حالی که اندازهی قطر طبیعی سر کودک به طور طبیعی 33 سانتی متر است.
هیدروسفالی در بزرگسالان با سردرد، استفراغ، تاری دید و اختلالات دیگر ظاهر میشود.
اکبریان در پایان خاطر نشان کرد: درمان بیماری یاد شده به علت آن وابسته است هرچند که در اغلب موارد باید جراحی انجام شده و با استفاده از لولهی ارتباطی از میزان فشار داخل سر کاسته شود.
انتهای پیام/