برآوردها نشان می‌دهند که موارد سل فعال و مقاوم به دارو، در سال‌های اخیر افزایش یافته است به طوری که در حال حاضر حدود 55 تا 60 میلیون نفر به سل فعال دچار شده‌اند.

احمد سراوانی استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران افزود: درصد بالایی از جمعیت جهان یعنی حدود یک سوم مردم دنیا به میکروب سل آلوده هستند که درصد قابل ملاحظه‌ای از آن‌ها دچار موارد فعال بیماری هستند.

وی تأکید کرد: برآوردها نشان می‌دهند که موارد سل فعال و مقاوم به دارو، در سال‌های اخیر افزایش یافته به طوری که در حال حاضر حدود 55 تا 60 میلیون نفر به سل فعال دچار شده‌اند.

سراوانی یادآور شد: الگوهای نادرست زندگی و تغییر ماهیت بیماری‌های مزمن و غیرواگیر از جمله دلایل گسترش موارد سل فعال و مقاوم به دارو بوده است.

وی با اشاره به اینکه مصرف نادرست داروها به ویژه آنتی‌بیوتیک‌ها نیز در افزایش موارد سل مقاوم به دارو نقش داشته است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر شاهد هستیم که بسیاری از موارد درمان بیماری سل با شکست مواجه می‌شود که این موضوع ناشی از پیشرفت بیماری و کاهش اثربخشی داروهایی نظیر آنتی‌بیوتیک‌ها است.

سراوانی گفت: البته نباید اقدامات بهداشتی و درمانی بسیار خوبی را که موجب کنترل بیماری سل در اغلب مناطق جهان شده و از شمار مرگ و میر کلی این بیماری کاسته است را نادیده گرفت.




انتهای پیام/

برچسب ها: میکروب ، سل ، دارو ، درمان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.