دکتر دهقان پزشک طب سنتی در گفتگو با خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران گفت: گروه خون AB کمتر از هزار سال سابقه دارد و بصورت کمیاب (شامل 2 تا 5 درصد جمعیت جهان) و از نظر بیولوژیکی پیچیده است. این گروه خونی براحتی در میان سایر گروهها جای نمیگیرد.
تلفیق پادگنهای سازنده گروه خونی AB گاه شبیه گروه خون A و گاه همچون گروه B است و گاه همچون گروه خونی آسمانی و کاملاً بیگانه مخلوطی از هر دو نوع. براساس شرایط گاهی نیز تلفیق کیفیت آن میتواند مثبت و یا منفی باشد به این جهت رژیم غذایی گروه AB نیاز به توجه کامل به لیست غذاها و آشنایی با عادات غذایی هر دو گروه خونی A و B دارد تا بتوان به نتیجه مطلوبتری دست یافت.
وی افزود: به طور کلی اکثر مواد غذایی که برای گروههای خونی A و B مناسب نیست برای گروه خونی AB نیز مطلوب نمی باشد هر چند موارد استثنایی نیز وجود دارد.
گوشت و طیور
وی گفت: گروه خون AB ضمن احتیاج داشتن به پروتئین حیوانی خصوصاً انواع گوشتی را طلب میکند که مورد نیاز گروه خون B نیز بوده است از آن جمله گوشت بره گوسفند و بوقلمون به جای گوشت گاو لکینی که باعث تحریک مسیر گوارشی گروه خون B میشود دارای اثر مشابه به روی شما نیز هست. بنابراین از خوردن گوشت جوجه اجتناب نمایید. همچنین مواد غذایی که در افراد با اسید پایین معده میتوانند باعث بروز سرطان شوند همچون کلیه مواد خوراکی کنسرو شده و دودی یا انواع گوشت نیمه آماده به همان اندازه که برای گروه خونی A خطرناک است برای شما نیز مضر میباشد. البته گوشت بره، گوشت گوسفند، گوشت بوقلمون برای این گروه توصیه می شود.
برای دارندگان گروه خونی AB انواع متعدد غذاهای دریایی وجود دارد که بهترین منبع پروتئین محسوب میشود. مانند گروه خون A لکتین موجود در ماهی حلوا و سفره ماهی در گوارش شما تولید اشکال میکند. همچنین احتمال ابتلا به سرطان سینه در گروه خونی شما نیز مانند گروه خون A وجود دارد بنابراین اگر سابقه این بیماری را در خانوادهتان دارید مصرف انواع شکم پایان را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
دهقان تصریح کرد: میوهها و دانههای مغزدار بسیار سودمند شامل بادام زمینی،کره بادام زمینی گردو است اما میوهها و دانههای مغزدار قابل پرهیز شامل کره کنجد کره آفتابگردان تخم کدو حلوایی دانه کنجد تخم آفتابگردان است
این پزشک طب سنتی با اشاره به اینکه راهنمای غذایی برای گروه خون AB شامل پیشنهادات برای هر دو گروه خونی A و B میشود افزود: به طورکلی شما میتوانید انواع غلات حتی گندم را مصرف نمایید اما استفاده از گندم را به خاطر خاصیت اسیدی دانه آن و همچنین اضافه کردن وزن باید کمتر کرد. همچنین چون گروه خونی AB شرایط تولید مخاط را دارند و چون ترشح مخاط میشود بنابراین مصرف گندم باز هم محدود تر میشود.
لازم به ذکر است خود شما میتوانید مشخص نمیکنیم بلکه آنچه حائز اهمیت است حفظ تعادل حالت اسیدی – قلیایی در بافتهای ماهیچه است. بهترین حالت دارندگان گروه خون AB زمانی است که بافتهای آنان در شرایط قلیایی باشند. هنگامی که دانه گندم در گروه خون O و B قلیایی خواهد شد در گروه خونی A و AB اسیدی است. بنابراین پیشنهاد میکنم مصرف گندم، سبوس و یا جوانه آن را به یک بار در هفته تقلیل دهید. به جای آن میتوانید از جو دوسر، سویا، ارزن و برنج استفاده کنید اما از مصرف گندم سیاه و ذرت پرهیز نمایید. پس ارزن جو دوسر پفک برنج ، سبوس جو سبوس برنج بسیار سودمند است.
وی در خصوص سبزیجات سودمند گفت: برگ چغندر گل کلم خیار کلم پیچ زردک چغندر کرفس بادمجان خردل سبز سیبزمینی شیرین جزو مواد پرخاصیت برای دارندگان این گروه خونی می باشد.
بروکلی کلم برگ سبز سیر جعفری جوانه یونجه و سبزیجات قابل پرهیز آرتیشو زیتون سیاه فلفل زرد آواکادو فلفل سبز تربچه ذرت فلفل قرمز است.
میوهجات بدون بسیار سودمند
گیلاس انگور قرمز آناناس انجیر گریپ فروت آلو سیاه
انتهای پیام/