به گزارش حوزه میراث و گردشگری باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، علی خاکسار سرپرست هیأت کاوش و پژوهش های میدانی در مجموعه دستکند سامن امروز سه شنبه این خبر را اعلام و تصریح کرد:فصل پنجم پژوهش در شهر سامن با بهره گیری از اعتبارات ملی - استانی و گرفتن مجوز از پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری آغاز شد.
وی افزود: در این فصل مقرر شد در کارگاه های 1و5 مجموعه سامن کاوش های باستان شناسی پیگیری و ادامه یابد.
خاکسار خاطرنشان ساخت که در 4فصل گذشته در 8کارگاه زیر زمینی واقع در شهر سامن کاوش انجام شده است.
به گفته وی در کاوش های گذشته بیش از 50فضاشامل اتاق ها و راهروهای ارتباطی شناسایی شد.
خاکسار تصریح کرد: همچنین تعداد زیادی اسکلت و بقایای استخوان انسانی شناسایی و مطالعات اولیه بر روی آنهاانجام گرفت.
سرپرست هیأت کاوش و پژوهش های میدانی در مجموعه دستکند سامن اظهار داشت:در فصل جاری در ادامه کاوش ها و پژوهش های میدانی در کارگاه های قبلی سعی خواهد شد علاوه بر تکمیل مطالعات صورت گرفته ،کاوش های جدید را در 2کارگاه جدید که اخیرا شناسایی شده اند انجام دهیم.
وی تصریح کرد:در این فصل از کاوش اولویت پژوهش و کاوش بر روی استخوان اسکلت های کشف شده در کاوش های قبلی و آغاز استحکام بخشی و تثبیت این بقایا و استخوانها است که در این خصوص هماهنگی های لازم با پژوهشکده حفاظت ومرمت پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری انجام شده است.
به گفته خاکسار مجموعه سامن یکی از آثار منحصر به فرد دستکند زیر زمینی واقع در جنوب همدان و 10کیلومتری شهر ملایر است که در سال 1384به صورت اتفاقی در جریان انجام عملیات عمرانی فیبر نوری شناسایی شد.
وی گفت:این مجموعه در زیر بستر شهری ، معابر ، ساختمان های اداری و منازل مسکونی شهر واقع شده است.
فصل پنجم کاوش باستان شناسی در مجموعه دستکند که با مجوز رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری صورت می گیرد تا پانزدهم اردیبهشت ماه امسال ادامه دارد.
احتمالا قدمت این مکان به قبل از سلسله اشکانیان بازمیگردد .
انتهای پیام/