به گزارش
خبرنگار حوادث باشگاه خبرنگاران، فرجاله عارفی اظهار داشت: مبارزه با مواد مخدر در صورتیکه به صورت اجتماعی و مشارکت مردم انجام گیرد موفقیتهای زیادی نسبت به مواردی که دولت به تنهایی وارد مبارزه با این بلیه شوم اجتماعی شود به همراه دارد. رویکردی که وزیر کشور و دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در این رابطه اتخاذ کردهاند بسیار ارزشمند است و قدم مبارکی در این زمینه خواهد بود.
وی ادامه داد: مجلس شورای اسلامی آمادگی کامل دارد که در کنار سایر دستگاهها و نهادها و همچنین مردم ایران اسلامی در راه مبارزه اجتماعی با مواد مخدر گام بردارد و در صورتیکه قوه مجریه لایحهای در این رابطه در نظر داشته باشد مجلس نیز اقدامات لازم را جهت پیشگیری از اعتیاد انجام خواهد داد.
نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد افزود: مبارزه با مواد مخدر به روشهای مختلفی و به دو صورت عمده مبارزه با خردهفروشان و باندهای اصلی انجام میگیرد ولی باید به صورت اساسی به این نکته توجه داشت که با دستگیری و مبارزه با خرده فروشان مواد مخدر موثر و چشمگیر در راه مبارزه موفق نخواهیم بود چراکه سرکرده باندها با دستگیری عوامل خرده فروشی نیروهای جدیدشان را وارد عرصه فروش میکنند. لذا مبارزه با باندهای اصلی و سرشبکه های مواد مخدر باید در اولویت قرار گیرد و دامنه مبارزه را به باندها اختصاص دهیم.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه نقل و انتقال مالی و حساب بانکی سرشبکه های مواد مخدر را باید شناسایی و آن را ناامن سازیم، تصریح کرد: طرح شناسایی نقل و انتقال مالی عوامل اصلی توزیع و قاچاق مواد مخدر ضرورت دارد و این موضوع با اشراف اطلاعاتی دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی پیچیده نیست و تنها یک عزم و اراده جدی را طلب می کند.
عارفی با اشاره به اینکه مبارزه با مواد مخدر یک عزم ملی را نیاز دارد، گفت: زمانی که برخی از مرزها انسداد بیشتری یافت. قاچاقچیان مسیر ترانزیت را تغیر داده و به سمت دریا پیش رفتند و این نشان می دهد ناامن کردن محل فعالیت قاچاقچیان باید بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد. لذا مسئولین مربوطه باید بررسی جامع در این زمینه انجام داده و طرحی را برای ناامن کردن محیط کسب و کار عوامل اصلی قاچاق و توزیع مواد مخدر ارائه دهند.
نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد با بیان اینکه در حال حاضر حقوق نیروهای مبارزه با مواد مخدر به ویژه در مرز بسیار اندک است، افزود: باید انگیزه های بیشتری به این افراد برای کار داد. این نیروها اکثر مواقع در محیط هایی با امکانات نامناسب و درآمد اندک فعالیت دارند. در حالی که لازم است، برنامه ریزیهای مناسب در این رابطه انجام شود. مجلس نیز این آمادگی را دارد تا در صورت مطرح شدن لایحه ای آن را تصویب کند.
وی در رابطه با میزان شادی در جامعه به ویژه میان جوانان و نوجوان با اعتیاد به مخدرهای صنعتی گفت: برخی به دنبال سوء استفاده و فرصت طلبی از این مساله هستند. مخالف این مساله هستم که شادی مغایر با فرهنگ غالب جامعه باید زیاد شود زمانی که به گفته آنها آزادی بیشتری برای شادی بوده، مصرف مواد مخدر نیز اندک نبوده است. به نظرم بیکاری بیشترین علت گرایش به مصرف مواد مخدر است باید نسبت به رفع و کاهش بیکاری در میان افراد جامعه به ویژه قشر جوان اهتمام بیشتری داشت. البته ریشه اعتیاد فقط معضل بیکاری نیست چراکه اکنون درصد بالایی از مصرف کنندهها کارمند هستند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در پایان به ضرورت اشاعه آموزش های ارتقاء یافته و به روز جهت پیشگیری از اعتیاد اشاره کرد و خواستار فعالیت بیشتر دستگاه های فرهنگی و اجتماعی در این زمینه شد.
انتهای پیام/