تأکید رهبر معظم انقلاب بر اینکه اگر دولت‌ها در پی تحقق عدالت اقتصادی در کشور نباشند هیچ کار اساسی انجام نداده‌اند دلیلی از درک دقیق ایشان از مشکلات اصلی و معضلات اولویت‌دار کشور است.

راهکارهای اقتصادی ازمنظر مقام معظم رهبری"حمیدرضا ترقی" معاون امور بین‌الملل حزب مؤتلفه اسلامی در یادداشتی به تبیین راه کارهای اقتصادی ازمنظر مقام معظم رهبری می‌پردازد که مشروح آن را در زیر می‌خوانید:

امروز یکی از نقد‌ترین و بزرگ‌ترین چالش‌های کشور مسئله اقتصاد ملی است، انتظار بحق مردم ما این است که از یک اقتصاد شکوفا برخوردار باشند. رفاه عمومی باشد، طبقه ضعیف از وضعیت غیر قابل قبول خارج بشود واز مشکلات نجات پیدا کند.( مقام معظم رهبری 94/1/1)

موضوع اقتصاد سال‌هاست در نشانه‌گذاری مقام معظم رهبری برای هر سال مورد توجه و عنایت ویژه معظم له است؛ وجدان کاری، اصلاح الگوی مصرف، حمایت از کار و سرمایه ایرانی عدالت اجتماعی، صرفه‌جوئی، جهاد اقتصادی، اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی نمونه‌هایی از این نشانگذاری رهبری است که بیانگر توجه ویژه ایشان به موضوع اقتصاد بوده است.

ابلاغ سیاست‌های اصل ۴۴ – سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و تأکید دو دهه پیش معظم له به لزوم قطع وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی و مصرف کالای داخلی و... اقدامات عملی ایشان در تقویت بنیه اقتصادی و حرکت بسوی اقتدار اقتصادی بوده است. 

تأکید رهبر معظم انقلاب براینکه اگر دولت‌ها در پی تحقق عدالت اقتصادی در کشور نباشند هیچ کار اساسی انجام نداده‌اند دلیل دیگری از درک دقیق ایشان از مشکلات اصلی و معضلات اولویت‌دار کشور است.

در شرایطی که می‌رفت تا شعار عدالت اجتماعی و توجه به قشر فقیر و مستضعف جامعه در دولت قبلی محقق شده و این قشر نفس راحتی در مسیر رشد و توسعه کشور بکشند و از فقر و تنگدستی نجات یافته و رفاه نسبی‌ای را بدست آورند، متأسفانه تشدید تحریم اقتصادی دشمن و اشتباهات اجرائی در برنامه‌های اقتصادی مانند سهام عدالت و هدفمندی یارانه‌ها و نرسیدن به طرح تحول اقتصادی بر مشکلات اقتصادی جامعه و مردم افزود. 

کار بزرگ در اقتصاد کشور 

همه اقتصاددانان گفتند پرداخت یارانه نقدی به همه اقشار، هدفمند کردن یارانه‌ها نیست. 
همه گفتند پرداخت نقدی به همه با عدالت مغایر است و تحقق اهداف طرح در تقویت تولید را غیرممکن می‌سازد. 
همه گفتند توزیع سهام عدالت بین همه اقشار، اجرای اصل ۴۴ نیست. 
ولی دولت قبلی انجام داد و دولت فعلی هم آن را ادامه داده است. 
رهبر معظم انقلاب فرمودند؛ اقتصاد کشور نیازمند یک حرکت جدی و یک کار بزرگ است، من پیش‌بینی کردم و گفتم دشمنان بر روی اقتصاد ما متمرکز خواهند شد. مسئولین باید متفکر باشند، خودشان را آماده کنند. کمر‌ها را محکم کنند برای مواجهه با خصومت دشمنان و سیاست‌های خصمانه آنان که روی اقتصاد و کشور متمرکز شده‌اند. ۱/۱/۹۴
معظم له فرمودند امروز عرصه اقتصاد بخاطر سیاستهای خصمانه آمریکا یک عرصه کارزار است. یک عرصه جنگ است. ۱/۱/۹۴

هدف دشمن از جنگ و فشار اقتصادی 

رهبر معظم انقلاب اسلامی هدف دشمن از فشار و جنگ اقتصادی را در دو مورد خلاصه فرمودند: 
۱- قراردادن مردم ایران در مقابل نظام اسلامی 
۲- از بین بردن امنیت کشور با استفاده از مردم 
این‌ها می‌خواهند مردم را وادار کنند به بر هم زدن امنیت و حرکات اعتراضی را در کشور شروع کنند. دارند تحریک می‌کنند، دارند کار می‌کنند، دارند برنامه‌ریزی می‌کنند.( 94/1/1)

نمونه این اقدام رادر تجمعات مکرر فرهنگیان و کارگران در جلو مجلس می‌توان مشاهده کرد. ناراضی‌تراشی در بین کارآفرینان و فعالان بخش خصوصی و میدان ندادن به آن‌ها برای حضور در تمام صحنه‌های اقتصادی از جمله موارد واقعه در بخش اقتصاد کشور است.

دشمن از این طریق سعی دارد ضمن تحریک عناصر مشکل‌دار در عرصه اقتصادی، فرمان اقتصاد در بخش خصوصی را به افراد لائیک و فاقد تعهدات دینی و مذهبی و انقلابی بدهد.

بنابر این نباید از این موضوع غفلت کرد و مثلاً اجازه داد اتاق بازرگانی که پارلمان بخش خصوصی است بدست بازرگانان غیر متعهد به انقلاب و اسلام سپرده شود. 

راهکارهای حل مشکل اقتصادی 

رهبر معظم انقلاب علوه بر دو سیاست اصل ۴۴ و اقتصاد مقاومتی راهکارهای زیر را حلال مشکلات اقتصادی دانسته‌اند: 
۱- باید از ظرفیت‌های درون کشور و مردم برای تحقق پیشرفت اقتصادی استفاده کرد. 
۲- باید در عرصه اقتصاد هدف‌گذاری کرد و به روزمرگی مبتلا نشد. 
۳- تولید داخل تقویت و کمک شود و از بنگاه‌های تولید متوسط و کوچک حمایت کرد. 
۴- فعالیت‌های بنگاه‌های دانش بنیان تقویت شوند. 
۵- باید نهضت کاهش خام‌فروشی در نفت و گاز و معاون زیرزمینی آغاز شود. 
۶- باید راه‌های سرمایه‌گذاری داخی و خارجی تسهیل گردیده و موانع سرمایه‌گذاری برطرف و سیاست‌های تشویق برای سرمایه‌گذاران پیش‌بینی شود. 
۷- باید واردات کالاهای مصرفی کاهش یافته و چنانچه کالایی در داخل تولید می‌شود، واردات شبیه آن از خارج ممنوع شود. 
۸- با قاچاق انوا کالا به داخل کشور از مرزهای زمینی و دریایی مبارزه جدی شود. 
۹- بایدهمه مردم متعهد شوندکه محصولات و کالاهای تولید داخل را بخرند و از خرید کالای خارجی حتی‌الامکان پرهیز کنند. 
۱۰- از کار و کارگر ایرانی باید حمایت شود و بادیدن دوره‌های آموزشی کوتاه مدت کارآیی آن‌ها ارتقاء یافته و بهره‌وری آن‌ها بالا رود. 
۱۱- از اسراف و تبذیر و زیاده‌روی پرهیز شود چرا که مسرف برادر شیطان است. 
۱۲- در تجارت خارجی برای حفظ آبروی ملت ایران تجار موظف به صحت عمل، صداقت، وفای به عهد، امانت‌داری باشند. 
دوازده راهکاری که رهبر معظم انقلاب اسلامی برای حل مشکل اقتصادی کشور ارائه دادند خلاصه همه طرح‌ها و تئوری‌های ثقیل اقتصادی‌ای است که نخبهترین اقتصاد‌دانان کشور به درستی و مؤثر بودن آن‌ها در حل مشکلات اقتصادی کشور اذعان دارند. 
- اگر دولت قید تکیه به بیرون را در پیشرفت اقتصادی کشور بزند و به ظرفیت‌ها و توانمندی‌های درونی کشور تکیه کند و به آن‌ها بها بدهد. 
- اگر در عرصه اقتصادی بجای روزمرگی هدفگذاری شود و هر سال یکی از برنامه‌های تحول به سرانجام برسد مثلاً یکسال نظام بانکی اصلاح شود، یکسال تولید رونق داده شود، یکسال نظام بهره‌وری محقق شود، یکسال نظام مالیاتی درست شود. یقیناً می‌توان بر مشکلات غلبه کرد. 
- اگر جلو خام فروشی نفت و گاز و معادن گرفته شده و با تولید مشتقات آن‌ها ارزش افزوده مواد خام را چندین برابر کنیم. 
- اگر برای جذف سرمایه‌گذاری خارجی راه‌ها و سیاست‌های تشویقی را تدوین و اعمال کنیم و هم سرمایه ایرانیان خارج از کشور را جذب کنیم و هم سرمایه‌گذاران خارجی را جذب کنیم رشد اقتصادی مورد نیاز کشور محقق خواهد شد. 
- اگر جلو واردات و قاچاق گرفته شده و تولید داخلی مصرف شود نه تنها صرفه‌جویی ارزی خواهیم داشت بلکه می‌توانیم تولید داخل را به حداکثر ظرفیت ارتقاء دهیم. 
- اگر در تجارت خارجی و صادرات تجار و تولید کنندگان بهترین کیفیت را صادر کنند و به نفع کم بسازند ولی کیفیت تولید و کالای خود را بالا ببرند و در وعده دادن تخلف نکنند و صداقت و راستی و صحت و اتقان در عمل را مورد دقت قرار دهند آبروی ملت ایران حفظ و افزایش یافته و بازارهای جهان یکی پس از دیگر قبضه خواهد شد. 

عمل به این راهکار‌ها قطعا ما را از چالش اقتصادی عبور خواهد داد. ان‌شاءالله.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
رشیدی
۱۷:۲۶ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۴
با سلام
چطور میتونیم برای این سایت یاداشت بفرستیم؟

رشیدی
دانشجوی دکتری جغرافیای سیاسی
آخرین اخبار