به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ مدیر منطقه یک عملیات انتقال گاز امروز گفت: با عنایت به پیگیریهای متعدد حسب مجوز دیسپچینگ ملی گاز مبنی بر قطع گاز نیروگاه رامین در مدت زمان 48 ساعت، عملیات اتصال نهایی خط لوله رابط جدید به این نیروگاه و اتصالات طرح انتقال گاز MP، در تأسیسات شهید محمدی با همت کارکنان عملیات خطوط لوله در حوزه واحدهای بهره برداری خطوط لوله اهواز و عملیاتی ساختمانی با هماهنگی ادارات دیسپچینگ، HSE، بازرسی فنی، مهندسی، مدیریت نیروگاه رامین و شرکت گاز استان خوزستان انجام شد.
عبدالحسین کوتکی افزود: این عملیات در دو مرحله صورت گرفت که در مرحله اول شامل اتصال نهایی خط لوله رابط 20 اینچ جدید به 30 اینچ قدیم نیروگاه رامین و در مرحله دوم برقراری اتصالات گاز MP در تأسیسات تقویت فشار گاز شهید محمدی است.
وی عنوان کرد: در مرحله اول، با استقرار اکیپهای مربوطه و ورود ماشین آلات مورد نیاز، عملیات با لحاظ نمودن کلیه جوانب ایمنی آغاز شد و محل اتصال نهایی به دلیل محدودیت و شرایط مکانی خط لوله قدیمی و عدم وجود محل مناسب، در موقعیت S Bend قبل از رسیور در نظر گرفته شد.
مدیر منطقه یک عملیات انتقال گاز ادامه داد: به دلیل سطح بالای آب های زیر زمینی در منطقه ویس و رامین، علاوه بر نصب پمپ لجن کش، تخلیه آب و گل به صورت مکانیزه و شبانه روزی در دستور کار قرار گرفت. پس از قطع گاز و نصب Air Mover در نیروگاه و ایستگاه تقویت فشارشید محمدی (ابتدای خط لوله) نسبت به برشکاری سرد خط لوله 30 اینچ اقدام و و یک عدد شیر توپی 30 و 20 اینچ به همراه مدار کنار گذر و خطوط تخلیه گاز تعبیه و نصب شد.
وی گفت: در این عملیات بسیار مهم، بیش از 1000 متر مکعب خاکبرداری و لجن برداری مکانیزه، 150 اینچ قطر برشکاری، جوشکاری و آزمایش پرتونگاری کلیه سرجوشهای تولیدی انجام شد که با انجام این اتصال ضمن افزایش ضریب پایداری انتقال گاز به نیروگاه رامین، امکان پیگرانی هوشمند و تعمیرات خط لوله 30 اینچ قدیم نیز فراهم شد.
کوتکی گفت: از مزایای اجرای این طرح این است که در هنگام بروز مشکل فرآیندی در کارخانه بازیابی اتان میتوان گاز حوزه کارخانجات گاز و گازمایع 400 (مارون) را از طریق خط 32 اینچ پتروشیمی به ورودی تأسیسات شهید محمدی و مصارف موجود منتقل نموده و از هدر رفت و سوزانده شدن گاز در مقیاس 8 میلیون متر مکعب جلوگیری نماییم.
وی تاکید کرد: اجرای این طرح مهم، تأثیر بسزایی در افزایش قابلیت انعطاف پذیری عملیاتی در محدوده گاز حوزه مارون و اهواز خواهد داشت.
نیروگاه رامین اهواز، یکی از مهمترین نیروگاههای گازی کشور در تولید برق است و توانایی دریافت 12 میلیون مترمکعب گاز در روز را دارد.
انتهای پیام/