وی ادامه داد: در اواخر پارسال یک قلاده پلنگ از منطقه حفاظت شده بمو وارد جاده شد که در اثر تصادف دچار شکستگی فک شده و همین مساله منجر به مرگ او می شود.
این مسئول بیان کرد: در ایام نوروز امسال نیز در شهرستان کازرون یک قلاده پلنگ بر اثر تصادف کشته شد.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس افزود: اخیرا نیز یک چوپان از مرگ یک قلاده پلنگ در شهرستان رستم خبر داد که این پلنگ 3 الی 4 سال سن دارد.
ولوی با بیان اینکه هنوز دلیل مرگ این پلنگ مشخص نیست افزود: از مرگ پلنگ تا زمانی که خبر این اتفاق به ما رسید چند روز گذشته بود و نشانه ای از تیر یا شکستگی ناشی از تصادف بر روی بدن او وجود نداشت و لاشه آن نیز متلاشی شده بود به همین خاطر امکان شناسایی دلیل مرگ آن وجود نداشت.
وی ادامه داد: با این حال افراد در حال بررسی مرگ این پلنگ هستند.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس در پاسخ به این سوال که آیا برای حفاظت این گونه جانوری اقدامی شده است؟ گفت: در استان فارس تعدادی مناطق حفاظت شده و تعدادی مناطق شکارممنوع وجود دارد که برای حفاظت از این مناطق تعداد محدودی مامور وجود دارد.
ولوی افزود: با توجه به اهمیت، اولویتها و حساسیت مناطق، مناطقی که از اهمیت بالایی برخوردار هستند همچون منطقه بهرام گور که محل زندگی جانورانی چون گورخر، یوزپلنگ، قوچ و میش، هوبره است در هر 40 هزار هکتار یک نفر برای حفاظت از آن قرار داده می شود این در حالی است که برای مناطقی که حفاظت شده نیستند نیرویی برای حفاظت آن منطقه قرار داده نمی شود.
وی ادامه داد: برای حفاظت از پلنگها در استان نیاز به منطقه شکار ممنوع است؛اما به دلیل کمبود نیرو و مامور چنین چیزی امکانپذیر نیست.
این مسئول بیان کرد: استانداردسازی جاده ها و توجه رانندهها به تابلو حیات وحش احتمال تصادف حیوانات را کاهش می دهد.
انتهای پیام/س