هاشم سیماب کارشناس نجوم، در گفتگو با
خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران، گفت: یکی از اجرام غیر ستارهآی که در این شبها میتوان در آسمان تاریک رصد کرد سیاره مشتری، غول منظومه شمسی است که در این روزها در صورت فلکی سرطان یا خرچنگ جای گرفته و تا 6 ساعت بعد از غروب خورشید در آسمان قابل رویت است.
وی بهترین ساعت برای رصد این سیاره را ساعت 22 شب دانست و افزود: این سیاره به اندازهای پر نور است که با وجود حضور ماه کامل در آسمان هم قابل رصد است.
سیماب اظهار داشت: قمرهای مشتری را میتوان در حال حاضر با یک تلسکوپ رصد کرد که این قمرها شامل 4 قمر اصلی که به قمرهای گالیلهای معروفاند، میباشد.
وی تصریح کرد: در اطراف سیاره مشتری 67 قمر در حال چرخش هستند که 4 قمر اروپا، آیو، گانیمد، کالیستو از جمله مهمترین قمرهای آن محسوب میشود.
چشمی که 300 سال عمر کرد!!
سیماب اظهار داشت: سیاره مشتری که غول منظومه شمسی نام دارد بر روی خود دارای یک گرداب است که به چشم سرخ مشتری معرفی شده و حدود 300 سال گذشته توسط رصدگران کشف شده است.
وی در خصوص اندازه این گردباد گفت: ممکن است در طول تاریخ کمی کوچک یا بزرگ شده باشد اما هیچ گاه از بین نرفته و روی این سیاره به چرخش خود ادامه داده است.
سیماب قطر این گرداب را 2 برابر قطر کره زمین عنوان کرد و گفت: سیاره مشتری جنسی گازی دارد به همین دلیل نمیتوان با فضاپیما و یا کاوشگری بر روی سطح آن فرود آمد و همه چیز را به صورت قطعی و صد درصد تست کرد.
درباره پیتزای کیهانی چه میدانید؟!
وی تأکید کرد: اسرار آمیزترین قمرهای منظومه شمسی چهار قمر اصلی سیاره مشتری است به طوری که آیو، آتشفشانیترین قمر منظومه خورشیدی است و به دلیل فورانهای بسیار و وجود مدادی همچون فسفر و گوگرد که از آتشفشانها خارج شده سطح این را به رنگ زرد فسفری تبدیل کرده که برخی به آن پیتزای منظومه خورشیدی میگویند.
مقصد بعدی کاوشگران زمینی قمر اروپا
وی افزود: قمر گانیمد بزرگترین قمر منظومه خورشیدی است که اندازه آن از سیاره عطارد بزرگتر است و کالیستو قمر سنگی است که روی آن بر اثر یک ضربه بزرگ دارای گودالی است.
سیماب خاطر نشان کرد: هیجان انگیزترین قمر این سیاره قمر اروپا است که دارای پوستهای ضخیم به اندازه 30 کیلومتر است که زیر این پوسته اقیانوسی از آن نهفته است.
گفتنی است، این موضوع در زمانی که فضاپیمای گالیله به دور آن در حال چرخش بود کشف شد و به دلیل وجود آب مقصد بعدی کاوشگرهای زمینی همین قمر است.
انتهای پیام/