به گزارش
حوزه احزاب باشگا ه خبرنگاران، آیتالله هاشمی رفسنجانی صبح امروز(سه شنبه) در دیدار با اعضای شورای مرکزی و مسؤولان کمیتههای اجرایی و اعضای دفتر سیاسی و مسؤولان استانی حزب وحدت و همکاری ملی، با تبریک آغاز ماه رجب که متعلق به ائمه اطهار (ع) بزرگوار است، به عید مبعث در این ماه اشاره کرد و گفت: نقطه آغاز حرکت مسلمانان برای خلق یک تمدن و فرهنگ جاودان و پایدار است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، تحزّب را ضرورت امروز جوامع مردم سالار دانست و گفت: در این فضا تنها راه موفقیتهای دولتها توجه به فعالیتهای احزاب است تا مردم در محیط آزاد، افکار و اندیشههای مختلف را بررسی و برای آینده کشور انتخاب کنند.
آیتالله هاشمی رفسنجانی با تأکید بر این نکته که «در انقلابهای اخیر، به خاطر نبود احزاب فراگیر و قدرتمند، مردم ثمره مبارزات را نچشیدند»، گفت: به خاطر میدانداری گروههای افراطی، مردم به خاطر ناامنیها نگران و کم کم از انقلاب خود پشیمان میگردند و اوضاع دوباره به شرایط همان استبدادی بر میگردد که استعمارگران میخواهند.
ایشان همکاری مثلث استعمار، استبداد و گروههای افراطی را از پدیدههای اجتماعی سالهای اخیر دانست و با ذکر مصادیقی از این نوع همکاری در چند کشور اسلامی، گفت: بدیهیترین نتیجه این همکاری، گسترش جنگهای داخلی و تقویت اختلافات قومی و مذهبی است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تشریح تاریخ دین و تمدن مصر و توصیف جایگاه آن کشور در مقاطع مختلف تاریخ اسلام، به شرایط فعلی اشاره کرد و گفت: سلفیهای تندرو کار را به جایی رساندهاند که مردم از یک گروه ریشهدار، یعنی اخوان المسلمین برگشتند و دوباره یک نظامی، به عنوان رئیسجمهور انتخاب شد.
آیتالله هاشمی رفسنجانی، با یادآوری اوضاع ایران در ماههای اول بعد از پیروزی انقلاب اسلامی که گروهکها با غارت کلانتریها مسلح شده بودند و حتی در دانشگاه تهران، اتاق جنگ داشتند، رهبری داهیانه امام (ره) و حضور گسترده مردم را دو امتیاز برای گذشتن از گردنه خطرناک آن مقطع دانست و گفت: دامن زدن به شورشهای کور، تجزیهطلبیهای قومی و حذف نیروهای مؤثر در بسیج مردم، از توطئههای آنها بود، اما پیروی مخلصانه مردم از رهبری آگاه، تمام نقشههای دشمنان را خنثی کرد.
ایشان با ارائه تحلیلی از تاریخ سیاسی سالهای اول انقلاب و تشکیل شورای انقلاب، دولت موقت و انتخابات ریاست جمهوری، عدم تشکیلات منسجم را ضعف نیروهای مذهبی پیرو خط امام دانست و گفت: پس از تشکیل حزب جمهوری اسلامی، در اولین انتخابات که برای پایهگذاری مجلس شورای اسلامی بود، نیروهای مذهبی پیروز بلامنازع شدند.
آیتالله هاشمی رفسنجانی با توضیح چرایی و چگونگی تشکیل حزب جمهوری اسلامی، به جلسه خویش با امام برای مشورت در خصوص آن اشاره کرد و گفت: امام در آن جلسه گفتند که مخالفتم برای تشکیل حزب در زمان مبارزه، نگرانی از شناسایی نیروهای مؤثر توسط رژیم بود و الان بروید حزب تشکیل دهید.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با یادآوری دستاوردهای تشکیل حزب جمهوری اسلامی در دهه اول انقلاب اسلامی و تأکید بر این نکته که «شرایط عوض شده است» به توصیف روحیات و افکار جوانان و مردم در عصر انفجار اطلاعات پرداخت و گفت: شرایط جدید کشور که مبتنی بر آگاهی و هوشیاری مردم است، زمینه را برای فعالیت احزاب مهیا کرده و راه درست، ترویج بحثهای دمکراتیک در فضایی آزاد است.
ایشان آموزش احزاب به مردم را ضرورت امروز دانست و با یادآوری امتیازات ایران در طول تاریخ، گفت: سه جریان اصولگراها، اصلاح طلبان و معتدلها، باید برای اعتلای کشور برنامهریزی و افکار خود را معرفی کنند تا مردم براساس آن، نظرات خود را در انتخابات بیان کنند.
در آغاز این دیدار حجتالاسلام والمسلمین مغیثی، رئیس دفتر سیاسی حزب و راهچمنی، دبیر کل حزب وحدت و همکاری ملی، ضمن ارائه گزارشی از روند تأسیس حزب و برنامهها و فعالیتهای آن، به بیان دیدگاههای خویش در خصوص مسایل سیاسی کشور پرداختند.
انتهای پیام/