به گزارش
گروه وبگردي باشگاه خبرنگاران و به نقل از ایرنا ؛ به گفته کارشناسان دانشگاه ویسکانسین-مدیسون و دانشگاه کورنل، این ویروس جدید آنفلوانزای سگی که پیش از این در سگ های آمریکا مشاهده نشده بود، بیش از هزار سگ را مبتلا کرده است و عامل مرگ شش سگ در ایلینویز، ویسکانسین، اوهایو و ایندیانا بوده است. محققان نمونه های این ویروس را جمع آوری و آزمایش کرده اند.
دکتر کیت پولسن استاد دامپزشکی در دانشگاه ویسکانسین-مدیسون گفت: این گونه ویروس پیش از این در جمعیت سگ های آمریکا هرگز مشاهده نشده بود.
این آنفلوانزای سگی علائمی شبیه آنفلوانزای انسانی دارد بطوریکه با سرفه، ترشحات بینی، تب و از دست دادن اشتها همراه است؛ با این حال درصد کمی از سگ ها می توانند بدون داشتن علائم حامل این ویروس باشند.
وی افزود: این ویروس احتمالا از تماس بینی به بینی با سگ های دیگر که در مراکز نگهداری روزانه سگ ها، کلینیک های دامپزشکی و پارک های سگ رخ می دهد، شیوع یافته است.
این استاد دامپزشکی اظهار داشت ، به نظر نمی رسد که این ویروس انسان ها را آلوده کند اما با این حال احتمال انتقال سگ به انسان این ویروس را نمی توان رد کرد.
پولسون ادامه داد: همچنین گزارش هایی از بیمار شدن گربه ها بر اثر تماس مستقیم با سگ ها منتشر شده است.
وی خواستار اتخاذ اقداماتی برای پیشگیری از گسترش این ویروس به شمار بیشتری از سگ های این منطقه شد.
پولسن گفت: این ویروس جدید دارای یک دوره کمون در حدود یک تا سه روز است و حیوان آلوده می تواند بیماری خود را تا 14روز سرایت دهد.
وی افزود.علائم این بیماری معمولا حدود پنج تا هفت روز ادامه دارد اما سرفه این بیماری می تواند تا چند هفته باقی بماند.
این ویروس جدید از گونه قبلی آنفلوانزای سگی به نام H3N8 متفاوت است.
این استاد دامپزشکی گفت: این نوع جدید ویروس آنفلوانزای سگی که به H3N2 شناخته شده است در حیواناتی در چین و کره مشاهده شده است و احتمالا یک حیوان آلوده آن را به شیکاگو آورده است.
پولسن افزود: با وجود اینکه واکسنی برای گونه قبلی آنفلوانزای سگی وجود دارد اما این واکسن تنها به سگ هایی زده می شود که در معرض خطر شدید آلودگی قرار دارند؛ با این حال کارشناسان نمی دانند که آیا این واکسن از آلوده شدن به گونه جدید آنفلوانزای سگی نیز محافظت می کند یا خیر.
پولسن در خاتمه گفت: شرکت های داروسازی فعالیت برای ساخت یک واکسن جدید را آغاز کرده اند اما احتمالا این واکسن چهار تا شش ماه دیگر در دسترس خواهد بود.
انتهای پیام/