تهیه کننده با انتقاد از ممیزی‌های سلیقه‌ای دخیل در فیلم‌ها گفت: این ممیزی‌ها حتی در قانون اساسی نیست.

محسن علی اکبری تهیه کننده سینما در گفتگو با خبرنگار سینما باشگاه خبرنگاران  گفت: در جشنواره به دلیل رشد و ارتقایی که رخ داده دیگر وقت آن رسیده که یک بخش مجزا از ملی، بصورت بین‌الملل و یک رقابت حرفه‌ای را با کشورهای همسو و همسایه داشته باشیم. 

وی افزود: دریافت جوایز متعدد از بهترین جشنواره‌های دنیا نشان دهنده این است که سینمای جمهوری اسلامی ایران به مرحله برگزاری جشنواره بین‌المللی رسیده است. 

علی اکبری در ادامه بیان کرد: مسائلی مطرح است از جمله اینکه چطور می‌توان به استانداردهای لازم در سینما رسید یا اینکه چرا فیلم‌های ایرانی در کشورهای همسایه اکران نمی‌شود و تا رسیدن به وجوه مشترک بین ملتها چقدر مسیر مانده است. 

تهیه کننده سینما تاکید کرد: برای رسیدن به محصول مشترک نیازمند  جشنواره مستقل هستیم؛ امسال سال اول تفکیک ملی و بین‌الملل است و قطعا نتیجه کامل نخواهیم گرفت ولی امیدواریم در آغاز راه مشکلات کمتری داشته باشیم. قطعا در طول 5 سال آینده می‌توان این چشم انداز را داشت که  جشنواره بین‌الملل فجر به عنوان یکی از جشنواره‌های مطرح دنیا شناخته می‌شود و فیلمسازانی که در آن شرکت می‌کنیم از بهترین‌های سینمای جهان باشند. 

وی با نام بردن از کشورهای شرکت کننده در جشنواره بین‌الملل گفت: ژاپن، ترکیه، روسیه، تاجیکستان، ازبکستان، هندوستان در جشنواره شرکت دارند و امیدوارم در سالهای آتی به جشنواره فراگیرتر و بهتر برسیم. 

علی اکبری با بیان اینکه در سینما برای تولید مشترک راه سختی را پیش رو داریم، عنوان کرد: ممیزی‌هایی در ایران وجود دارد که در هیچ کشوری نیست و بخش عمده‌ای از این ممیزی‌ها، سلیقه‌ای است که حتی در قانون اساسی هم نیست. سلایق مختلف مدیران، ممیزی‌هایی مختلف را به دنبال دارد، مثلا اگر من نوعی، بخواهم با یک فیلم ساز یا شرکت سینمایی خارجی کار مشترک بسازیم با این نوع نگاه‌ها کار سختی در پیش دارم. نمی‌توانم به آن شخصی تضمین بدهم که بتوانم مجوز نمایش فیلم را در آن کشور برایش بگیرم. 

وی با انتقاد از ممیزی‌ها و محدودیت‌های حاکم بر سینما و تولید فیلم گفت: اگر قرار است به تولید مشترک فکر کنیم باید به یک ثبات در قانون برسیم، وقتی قوانین ثابت باشد من می‌توانم خط قرمزها را با طرف خارجی در میان بگذارم، او یا می‌پذیرد یا نمی‌پذیرد، حداقل قوانین ثابت شده کمک کننده است و تکلیفمان را مشخص می‌کند؛ من چشمم آب نمی‌خوردبا این خط قرمزها و ممیزی‌ها توفیقی حاصل شود. 

وی خاطر نشان کرد: موانع بر سر ساخت مشترک ممیزی مدیران است سلایق و ممیزی‌ها حتی فراتر از مدیران سازمان سینمایی است؛ باید در شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی قانونی مدون شود که ملاک ما در تولید فیلم باشد.


انتهای پیام/ 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.