علی رشیدینژاد، عضو هیئت مدیره انجمن ژنتیکی پزشکی ایران در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، گفت: تستهای ژنتیکی میتوانند برای پیشبینی بیماریهایی که در آینده بروز میکند به کار روند، مانند بیماریهای شروع شونده در سنین بزرگسالی به برخی بیماریهای ژنتیکی علی رغم وجود جهش در بدو تولد در جوانی، میانسالی و حتی کهنسالی بروز میکنند.
بنابراین کسانی که استعداد ابتلا به این بیماریها را دارند، میتوانند با انجام آزمایشهای ژنتیک بیماری خود را شناسایی کنند و به عقب بیاندازند حتی میتوانند از بروز آن جلوگیری کنند.
عضو هیئت مدیره انجمن ژنتیک پزشکی ایران عنوان کرد: با وجود این که تمامی سرطانها زمینه ژنتیکی داند، تنها 15 درصد سرطانها ارثی هستند که در صورت اطمینان از این مسئله نحوه مدیریت این نوع سرطانها با سرطاهای غیر ارثی می تواند متفاوت باشد.
برای مثال وقتی در خانوادهای بیش از یک فرد به سرطان مبتلا میشود و احتمال ارثی بودن این بیماری در آنها وجود دارد، میتوان با تشخیص و شناسایی جهش ژنتیکی در افراد جوان مستعد ابتلا آن خانواده به سرطان در سالها آتی شناسایی کرد. این موضوع در سبک زندگی آنها بسیار تاثیر می گذارد. بنابراین تستهای ژنتیک در انتخاب روند درمان بیماریها و سبک زندگی افراد موثر است.
رشیدی ادامه داد: در برخی موارد دیده میشود که فرد به دلیل جهش ژنتیکی به یک نوع داروی خاص پاسخ نمیدهد و باید از داروی دیگری استفاده کند. در این زمان بحث پزشک مبتنی بر فرد مطرح میشود که میتوان با انجام تستهای ژنتیکی داروی مناسب بدن فرد را تجویز کرد.
انتهای پیام/