در سال ١٣٩٢ ارزش پرداختی‌ها و دریافتی‌های کارگاه‌های خدمات اینترنت به ترتیب بیش از ١٣٠ میلیارد تومان و ٣٢١ میلیارد تومان بوده است.

به گزارش سرویس فضای مجازی باشگاه خبرنگاران، تعداد مراکز ارائه‌دهنده اینترنت در کشور رو به کاهش است.این آمار توسط مرکز آمار ایران در تاریخ ١۵ اردیبهشت امسال ارائه شده است و این در حالی است که هرروز ضریب نفوذ اینترنت در ایران رو به افزایش است.

آخرین آمارها از جمعیتی ٣۶ میلیونی در کشور حکایت می‌کند که به اینترنت دسترسی دارند.١٠۶ مرکز از مراکز ارائه‌دهنده خدمات اینترنت از سال ٨٩ تا پایان سال ٩٢ تعطیل شده‌اند.اما براساس گزارش مرکز آمار ایران ارزش ستانده‌های کارگاه‌های (دریافتی‌ها) خدمات اینترنت در دوره مورد بررسی بیش از ٣١۶ میلیارد تومان بوده که از این رقم ٢٨٠ میلیارد تومان بابت دریافت خدمات اینترنتی (٨/٨٨ درصد) و ٢۴ میلیارد تومان بابت خدمات رایانه‌ای (۶/٧ درصد) و پنج میلیارد تومان دریافتی بابت مابه‌التفاوت خرید و فروش کالاها و پنج میلیارد تومان هم بابت سایر دریافتی‌هاست.

در واقع این‌گونه می‌توان حساب کرد که درآمد هر کدام از این مراکز ارائه‌دهنده خدمات اینترنت با احتساب هزینه‌ها در یک سال رقمی نزدیک به ١١٠ میلیون تومان بوده است که اگر تعداد کافی نت‌ها را با این عدد حساب کنیم درآمد ١٩١ میلیاردی این مراکز را به ما نشان می‌دهد.

سابقه آمار مراکز اینترنتی

مرکز آمار ایران قبلا چهار بار در سال‌های ١٣٨١، ١٣٨٢، ١٣٨٧ و ١٣٩٠ طرح آمار‌گیری از کارگاه‌های خدمات اینترنت را در سطح تمامی استان‌های کشور به اجرا درآورده بود.هدف کلی از اجرای این طرح تامین داده‌های مورد نیاز،تهیه حساب‌های ملی و منطقه‌ای سال ١٣٩٢ بخش ارتباطات در فعالیت کارگاه‌های خدمات اینترنت است.این آمار‌گیری در تاریخ اول تا ٣٠ شهریور ١٣٩٣ انجام داده شده است. در این آمارگیری کارگاه‌های خدمات اینترنت کارگاهی است که امکان استفاده کاربران از اینترنت را فراهم می‌کند.

این کارگاه‌ها با توجه به فعالیت اصلی خود به پنج گروه تفکیک می‌شوند.همچنین منظور از هزینه‌های دریافتی،درآمد این کارگاه‌ها و منظور از عبارت پرداختی،هزینه‌های این کارگاه‌ها بوده است.

کاهش تعداد مراکز ارایه خدمات اینترنت

براساس آمار مرکز آمار ایران در سال ١٣٩٢ از تعداد ٢٨٧٢ کارگاه در کل کشور که به فعالیت ارائه خدمات اینترنت مشغول بوده‌اند تعداد ١٧٣٨ عدد (۵/۶٠ درصد) کافی نت و ١١٣۴ (۵/٣٩ درصد) سایر کارگاه خدمات اینترنت بوده‌اند.درسال ١٣٩٢ کل کارگاه‌های خدمات اینترنت کشور ٢۶۶٨١ کامپیوتر نصب شده داشته‌اند.این کارگاه‌ها روزانه به‌طور متوسط ٩٠١۵٣ نفر مراجعه کننده و نیز در طول سال تعداد ١/٣ میلیون مورد ثبت نام اینترنتی داشته‌اند که این تعداد معادل ١/١ برابر دوره قبل بوده است.با توجه به این آمار و کاهش تعداد این مراکز به نظر می‌رسد که مردم اشتیاق بیشتری برای انجام کارهای اینترنتی خودشان به صورت شخصی دارند.

کارکنان مراکز اینترنت

در سال ١٣٩٢ تعداد کارکنان کارگاه‌های خدمات اینترنت ٨٨۶٨ نفر بوده است که نشان می‌دهد به طور متوسط در هر کارگاه حدود سه نفر مشغول به کار بوده‌اند.همچنین از کل کارکنان این کارگاه‌ها ۵١٨۵ نفر (۵/۵٨ درصد) کارکن مزد و حقوق بگیر تمام‌وقت، ٩٠٠ نفر (١/١٠ درصد) کارکن مزد و حقوق‌بگیر پاره وقت و ٢٧٨٣ نفر (۴/٣١ درصد) کارکن بدون مزد و حقوق بوده‌اند.

پرداختی‌ها و دریافتی‌ها

این بخش یکی از مهم‌ترین بخش‌های این آمارگیری به حساب می‌آید که می‌توان متوجه ابعاد مالی این حرفه شد. درسال ١٣٩٢ ارزش پرداختی‌ها و دریافتی‌های کارگاه‌های خدمات اینترنت به ترتیب بیش از ١٣٠ میلیارد تومان و ٣٢١ میلیارد تومان بوده است.براین اساس برای هرکارگاه به‌طور متوسط ارزش پرداختی‌ها ۴۵ میلیون تومان و ارزش دریافتی‌ها ١١١ میلیارد تومان است که نشان می‌دهد در مقایسه با دوره قبل ارزش پرداختی‌ها و دریافتی‌های هریک از این کارگاه‌ها به ترتیب ۴/١ و ٩/١ برابر شده است.

چرا این مراکز رو به کاهش هستند؟

با یک حساب سرانگشتی می‌توان به این نتیجه رسید که شاید یکی از دلایل کم شدن تعداد این مراکز به دلیل مشکلات اینترنت در کشور و وجود برخی محدودیت‌ها برای این افراد است.از جمله مهم‌ترین این مشکلات بحث پهنای باند و قیمت اینترنت است که عده زیادی نمی‌توانند در خانه اینترنت داشته باشند یا برای مراجعه به کافی نت‌ها مشکلات مالی دارند.شاید بتوان پیش بینی کرد که در صورت فراهم شدن شرایط بهتر چه از نظر سرعت، پهنای باند و قیمت برای اینترنت در آینده رشد نسبتا چشمگیری به وجود آید و تعداد این مراکز از ٢٨٧٢ مرکز بیشتر شود.

مراکز ارائه‌دهنده اینترنت چه نام‌هایی دارند؟

کافی نت:(coffee net) کارگاهی است که امکان استفاده کاربران از اینترنت را به صورت حضوری فراهم می‌کند و در آن مشتریان و کاربران به شبکه اطلاع‌رسانی اینترنت دسترسی پیدا کرده و نیز می‌توانند از آن برای برقراری ارتباط تلفنی با خارج از کشور استفاده کنند.

مراکز پشتیبانی اینترنت:(ISP) کارگاهی است که امکان دستیابی به اینترنت و سایر سرویس‌های وب را فراهم می‌کند.این مراکز نگهداری و پشتیبانی از سرویس‌دهندگان وب را نیز انجام می‌دهند. این مراکز دارای ابعاد و اندازه‌های متفاوتی هستند که توسط افراد یا شرکت‌ها پشتیبانی می‌شوند.

مراکز ارائه‌دهنده پهنای باند اینترنت:(ICP) کارگاه‌های ارائه‌دهنده پهنای باند اینترنت به عرضه‌کنندگان مردمی و بهره‌برداران نهایی (شرکت)‌ها هستند.تمامی افرادی که مایل به دریافت پهنای باند اینترنت بوده می‌توانند از این کارگاه‌ها استفاده کنند.

کارگاه‌های تامین کننده ارتباطات خصوصی:(PAP) این کارگاه‌ها با استفاده از شبکه فیبر نوری شرکت‌های مخابرات استانی به ایجاد شبکه ارتباطی پرسرعت برای کاربران می‌پردازند.این کارگاه‌ها با نصب تجهیزات بازم ارتباطات سیمی یا بی سیمی را برای اینترنت پرسرعت فراهم می‌کنند.

 وایمکس:(WIMAX) کارگاه‌هایی هستند که با استفاده از یک سیستم ارتباطی بی‌سیم دیجیتال ارتباط کاربران را به شبکه اینترنت پرسرعت تامین می‌کنند.


منبع: سیتنا

انتهای پیام/
برچسب ها: اینترنت ، درآمد ، ایران
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار