به گزارش
سرویس بین الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از فاکس نیوز، جرج میچل سناتور سابق حزب دموکرات که فرستاده سابق آمریکا در صلح خاورمیانه نیز بوده است در ابتدای گفتگو با این شبکه درباره تحولات یمن گفت یمن یک ماکت کوچکی از منطقه است. مناسبات قبیلهای در این کشور بسیار عمیق است و حس کشور بودن در یمن مانند آنچه در آمریکا تصور می کنیم نیست. این کشور در گذشته نیز به شدت شاهد شکاف هایی میان یمن شمالی و جنوبی بوده است و درگیری های داخلی در این کشور چندین دهه وجود داشته است.
شرایط این کشور دچار پیچیدگی های زیادی است و محل تلاقی منافع گروهها و قدرت های مختلف منطقه ای در این کشور شده است که حل و فصل آن بسیار دشوار است که به علت حکومت و کشورداری ضعیف دشوار تر نیز شده است. فقر در این کشور فراگیر است و راه حل بحران در این کشور به هیچ وجه ساده نیست. فکر می کنم حمایت ما از سعودی ها در یمن یک تصمیم درست بود که درجهت مخالفت با حمایت ایران از حوثی ها قرار داشت. حوثی ها گروهی شیعه هستند این درحالی است که دولت قبلی یمن دولتی سنی بود. با این حال در عراق، در سوریه، بحرین تا حدی در پاکستان و اکنون در یمن شاهد درگیری گسترده شیعه و سنی به گونه ای ویران کننده هستیم.
آمریکا می تواند میان حمایت عربستان سعودی در یمن و پیگیری مذاکرات هسته ای با ایران تعادل برقرار کند. واقعیت این است که آنچه ما در مذاکره با ایران در جهت جلوگیری از دستیابی این کشور به سلاح هسته ای انجام می دهیم به سود سعودی ها و اسراییلی ها و کل کشورهای منطقه است که عضو ائتلاف کشورهای عرب مخالف تلاش ایران برای تسلط بر منطقه هستند.
وی درباره اظهارات اخیر جان مک کین سناتور جمهوریخواه که خواستار بازرسی های منظم از برنامه غنی سازی ایران شده است و لغو نشدن سریع تحریم های ایران گفت مک کین دوست من است با این حال من در این باره با وی اختلاف نظر دارم. نخستین مورد اینکه منتقدان رییس جمهور در کنگره به شدت از توافق موقت نیز انتقاد کرده بودند آنها گفته بودند که ایران تعهدات خود پایبند نخواهد بود با این حال آژانس بین المللی انرژی اتمی تایید کرد ایران به توافق موقت به طور کامل پایبند بوده است. اکنون رییس جمهور ایران و رهبر معظم این کشور گفته اند که این کشور سلاح هسته ای نمی خواهد با این حال اظهارات آنها با اقداماتی که دولت پیگیری می کند متناقض است. بنابراین توافقی که براساس اعتماد باشد به طور کامل رد است.
مسئله اصلی این است که آیا سازوکار راستی آزمایی درباره برنامه هسته ای ایران کافی است یا خیر تا تضمین کند آنچه ایران آنچه براساس توافق درباره متعهد شده است را پایبند است یا خیر و اگر این طور نباشد تحریم ها به سرعت بازخواهد گشت. توافقی که با ایران صورت خواهد گرفت تنها محدود به آمریکا نیست بلکه شرکای ایران در گروه پنج به علاوه یک نیز حضور دارند. آنها بودند که به این رژیم تحریم ها پیوستند و به همین علت بود که تحریم ها موثر شدند. تحریم های یکجانبه برضد ایران به هیچ وجه مانند تحریم های بین المللی موثر نیستند. منتقدان رییس جمهور در کنگره می گویند بیاید تحریم ها را افزایش دهیم و میز مذاکره را ترک کنیم و ایران دوباره به ما رجوع خواهد کرد. اما در واقع این اتفاق نخواهد افتاد زیرا کشورهای دیگر به تحریم ها پایبند نخواهند بود.
این یک خیال باطل است که فکر کنیم می توانیم تحریم ها یکجانبه برضد ایران افزایش دهیم و همچنان اثربخشی آنها را حفظ کنیم. بنابراین گزینه جایگزین برای آنچه رییس جمهور در حال پیگیری است موجب خواهد شد آمریکا با دو گزینه روبرو شود نخست ایران دارای سلاح هستهای و یا جنگ برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای. با این حال بهترین گزینه پیگیری مذاکرات است به شرطی که بتوان برنامه هسته ای ایران را به طور کافی راستی آزمایی کرد.
وی در پاسخ به سئوال مجری فاکس نیوز که پرسید محوراصلی نشست آتی رییس جمهور آمریکا با سران کشورهای حوزه خلیج فارس چیست گفت نخست اجازه بدهید صریحا بگویم همه سران خارجی که من با آنها دیدار کردم خواستار سیاست خارجی آمریکا هستند که از کشور آنها حمایت کند. ما باید تصمیم خود را براساس منافع خود بگیریم درست همانطور که آنها براساس منافع خود تصمیم گیری می کنند. و هر زمان که یک رهبر خارجی از آمریکا انتقاد می کند باید بداند که در اینجا یک اتاق انعکاس وجود دارد و مخالفان دولت می گویند که نگاه کنید این افراد از آمریکا انتقاد می کنند بنابراین رییس جمهور ضعیف بوده است.
این مسئله هر زمان که قدرت چه در دست جمهوریخواهان باشد چه دموکرات ها روی داده است. بنابراین بیایید متمرکز بر این مسئله باشیم که منافع ملی آمریکا چیست. ما خواستار صلح و ثبات در منطقه هستیم و به امنیت اسراییل پایبندیم با این حال باید محدودیت های توان خود به ویژه محدودیت های نظامی خود را بدانیم چراکه شماری از این درگیری ها صدها یا شاید هزاران سال است در حال پیگیری است.
میچل درادامه گفت باراک اوباما با شعار پایان دادن به دو جنگ در انتخابات اعلام نامزدی کرد اجازه دهید اظهارات خود را با ارائه آمار خاتمه دهم. در حال حاضر یک میلیارد و نیم مسلمان در جهان زندگی می کند و یک پنجم جمعیت جهان را تشکیل می دهند در سال 2060 میلادی شمار مسلمانان به سه میلیارد و نیم افزایش خواهد یافت که یک سوم جمعیت جهان خواهد بود. آنهایی که حامی استفاده از قدرت نظامی آمریکا برای حل وفصل مسایل و درگیری های داخلی در جهان اسلام هستند تاثیر آنها را سی الی چهل سال دیگر مشاهده خواهند کرد. ما نمی توانیم راه خود به سوی موفقیت را با بمباران در خاورمیانه باز کنیم.
انتهای پیام/