به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران به نقل از مهر، قاچاق یک پسر ۸ ساله آفریقایی خیلی سریع در صدر اخبار جهان جای گرفت. پلیس اسپانیا در حالی این پسربچه را پیدا کرد که او در یک چمدان مسافرتی جاسازی شده بود! دادگاه پدر این کودک را به جرم قاچاق و عدم رعایت حقوق انسانی محکوم کرد. قاچاق کودک امری شایع در قاره آفریقا به شمار میرود؛ به طوری که این قاچاق دوبرابر قاچاق زنان در این قاره است.
البته این اولین بار نیست که چنین روشهای عجیب و غریبی برای مهاجرت غیرقانونی استفاده میشود.
فاجعه مدیترانهکمتر از یک ماه پیش بود که ۷۰۰ نفر از مهاجران غیرقانونی به اروپا در دریای مدیترانه غرق شدند. این مهاجران نگونبخت از شمال لیبی عازم اروپا بودند که با دیدن پلیس میترسند و خود را درون آب میاندازند و تراژدی مدیترانه را میسازند. گرچه دولتهای اروپایی هم در این تراژدی بیتقصیر نبودهاند؛ چرا که تمام کشورهای اتحادیه اروپا به جز ایتالیا عملیات نجات قایق مهاجران را محدود کرده بودند با این استدلال که این کار باعث کاهش مهاجرت غیرقانونی از شمال آفریقا به قاره اروپا میشود! قایقی که برای انتقال این مهاجران استفاده شده تنها ۲۰ متر طول داشته است؛ در حالی که ۷۰۰ نفر روی آن قرار گرفته بودند!
قاچاق درون تانکر شیر یکی از راههای غیرمتعارف مهاجرت غیرقانونی در شرق کشور رخ داده است. راننده تانکر حمل شیر در مسیر زابل-زاهدان، با دریافت وجوهی از افغانیها، آنها را بعد از عریان شدن در تانکر پر از شیر قرار می داد! او همچنین با صدا درآوردن بوق مخصوصی به آنها هشدار میداد و آنها هم هنگام نزدیک شدن به پاسگاه های پلیس کاملا در تانکر شیر فرو می رفتند و بدین وسیله ماموران پلیس حتی با بازرسی و رویت تانکر شیر، متوجه حضور این مهمانان ناخوانده در شیر مصرفی مردم نمی شدند! بعد از رسیدن تانکر به شهر زاهدان و قبل از تخلیه شیر، افغانی ها از تانکر بیرون می آمدند و با پوشیدن لباس خود آماده رفتن به مقصد بعدی می شدند!
قاچاق در لوازم یدکی اتومبیل یکی از راههای مرسوم مهاجرت غیرقانونی پنهان شدن در اتومبیلهاست. جاسازی درون صندوق عقب ماشین تا قرار گرفتن در زیر اگزوز از راههای عجیب استتار این قاچاقچیان برای قاچاق جویندگان کار به اروپا است!
دفتر مبارزه با جرائم و قاچاق مواد مخدر سازمان ملل اعلام کرده است هر سال حدود ۸۰۰هزار نفر از وطن خود به کشورهاي ديگر قاچاق مي شوند. تجارت قاچاق انسان بسيار سودآور است و براي قاچاقچيان انسان ۳۲ميليارد دلار در سال سود دارد.
انتهای پیام/