به گزارش خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران، براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، میانگین طول عمر در جهان رو به افزایش است، به گونهای که افراد با رعایت صد توصیه جادویی میتوانند به صد سالگی برسند. ما در این مطلب یکی از این رازها را برای شما فاش میکنیم.
شاید برایتان جالب باشد بدانید سازمان یونسکو امسال را سال جهانی «نور» نامگذاری کرده است تا توجه عمومی را به تاثیر و اهمیت نور طبیعی در زندگی جلب کند؛ نوری که میزان هورمون ملاتونین را که باعث خوابآلودگی در شب میشود، کاهش میدهد و ابتدای روز به بدن کمک میکند تا از خواب بیدار شود.
نقش خورشید در تنطیم ساعت بدن
به گفته متخصصان، نور خورشید نقش مهمی در کنترل ساعت بیولوژیکی یا همان ساعت داخلی بدن دارد و باعث تنظیم چرخه خواب و بیداری، دمای بدن، ضربان قلب، ترشح هورمونها و… میشود. این در حالی است که بینظمی در ساعت بیولوژیک بدن بروز اختلالات خواب، به هم خوردن هوشیاری و نشاط فرد، اختلال در حافظه، افسردگی و حتی مشکلات قلبی ـ عروقی را به همراه دارد و به همین سادگی میتواند از عوامل موثر در کاهش طول عمر باشد.
نور خورشید و تامین ویتامین D
احتمالا میدانید نور خورشید منبع اصلی ویتامین D است؛ ویتامینی که به تامین کلسیم و فسفر در استخوانها منجر میشود و جلوی بروز پوکی استخوان و عوارض ناشی از آن را میگیرد. به همین دلیل هم متخصصان توصیه میکنند روزانه حداقل 10 دقیقه در معرض نور خورشید قرار بگیرید به طوری که نور را از طریق پوست و کف دستها جذب کنید. البته این به معنی بیخطر بودن اشعههای مضر خورشید نیست. پس استفاده از ضدآفتاب را هرگز نباید فراموش کنید تا از آن طرف بام نیفتید و خطر بروز سرطان پوست تهدیدتان نکند.
نور خورشید و پیشگیری از افسردگی
بد نیست بدانید یکی از راهکارهای مقابله با افسردگی، نوردرمانی است. همچنین قرار گرفتن در معرض نور خورشید تا حد زیادی از بروز افسردگی پیشگیری میکند؛ بیماری شایعی که سلامت روانی افراد را به خطر میاندازد و حداقل پنج سال طول عمرشان را کاهش میدهد.
بیتوته