به گزارش
خبرنگار شهری باشگاه خبرنگاران، سید حسن قاضیزاده هاشمی در یکصد و پنجاه و دومین جلسه شورای شهر که امروز (سه شنبه) در تالار شورا برگزار شد با اشاره به کمبودهایی در زمینه بهداشت اظهار کرد: تهران نیازمند اورژانس هوایی است.
وی افزود: ساماندهی مراکز بهداشتی و درمانی بسیار اهمیت دارد و در بحث مدیریت شهری از جایگاه مهمی برخوردار است.
و وزارت بهداشت و شورای شهر باید برنامههای مدونی را در ساماندهی این مراکز انجام دهند که البته این وظایف در طرح جامع دیده شده اما حتی مدیریت یکپارچه شهر محقق نشده است.
وزیر بهداشت ضمن قدردانی از اقدامات شهردار تصریح کرد: در شهر تهران اقدامات ارزشمندی انجام شده که از شورا و شهردار قدردانی میکنیم و می تواند این اقدامات الگویی در کل کشور باشد و بوستان یاس کار بسیار ارزندهای بود که توسط شهردار انجام گرفت.
وزیر بهداشت با اشاره به دو نعمت مهم امنیت و سلامت بیان کرد: ما پزشکان معتقدیم سلامت مهمتر از امنیت است و در قانون اساسی نیز برای تامین اجتماعی نیز تاکید شده و دولت موظف است از درآمدهای عمومی و مشارکت ها زیر ساختهای لازم را در این زمینه فراهم کند.
وی ادامه داد: سال گذشته سیاستهای کلی سلامت ابلاغ شد و امیدواریم در عمل مجلس و دولت قوانین لازم را متناسب با سیاستهای کلی تدوین و اجرا کنند و این سیاستها در گنجینههای بایگانی نشود.
قاضی زاده هاشمی ادامه داد: دولت یازدهم اواسط سال سوم برنامه پنجم توسعه کار خود را شروع کرد و باید بر اساس چشم انداز جایگاه اول را کسب کنیم چرا که بهداشت تحتالشعاع درمان قرار می گیرد.
وی با اشاره به آمار و ارقامی در خصوص مرگ و میر نوزادان تصریح کرد: رتبه دوازدهم را در بین بیست و دو کشور منطقه در بخش امید به زندگی داریم و در مرگ و میر نوزادان زیر یک سال و کودکان زیر 5 سال و والدین بین 15 تا 64 سال نیز رتبه دوازدهم را به خود اختصاص داده ایم.
وی افزود: در حال حاضر از نظر وضعیت پزشکی قبل از پاکستان ، عراق و افغانستان هستیم و با اقدامات اصلاح پرداختی که برای پزشکان انجام گرفت، تعداد پزشکان کمتر از رقم اعلامی است.
وی ادامه داد: در بقیه شاخصها نیز شرایط خوبی نداریم و در بخش پرستاری حداکثر 1.4 دهم به ازای جمعیت است این در حالی است که در کشورهای اروپایی این رقم 8 و در ژاپن 1 است که فاصله بسیار زیادی در این زمینه وجود دارد.
وزیر بهداشت ادامه داد: بیمارستانها در شروع کار دولت یازدهم اقدام به تاسیس شعبه تامین کردند تا پول آب و برق و دیگر موارد ضروری تامین شود و این حاکی از آن است که در دیگر بحثها و از جمله نیازمندیهای بیماران با کمبودهای جدی مواجه بوده است.
وزیر بهداشت گفت: بر اساس سیاستهاب ابلاغی پرداخت از جیب مردم باید به عدد 6 درصد تقلیل پیدا کند این در حالی است که دولت به ازای هر یک درصد باید 790 میلیارد تومان هزینه پرداخت کند.
وزیر با اشاره به حساسیت رئیس جمهور به بخش سلامت تصریح کرد: در 30 سال گذشته مباحث مختلفی در حوزه سلامت مطرح شده و در دولت یازدهم موفق به کسب این رتبه موفقیت شدیم.
قاضیزاده هاشمی افزود: تهران از پوشش هوایی آمبولانس برخوردار نیست و این مساله باید در اولویت مدیریت یکپارچه شهری قرار گیرد چرا که نیازمند 45 پایگاه اورژانس هوایی در شهر تهران هستند.
وزیر بهداشت در ادامه گفت: دو هزار مرکز خدمات سلامت تا پایان بهار مورد بهرهبرداری قرار می گیرد و در اقلام دارویی نیز بیش از 80 درصد رشد داشته است.
قاضیزاده هاشمی با اشاره به جمعیت تهران تصریح کرد: جمعیت تهران در روز 10 میلیون نفر و شب 8 میلیون نفر است که 13 درصد جمعیت کل کشور را تشکیل میدهد و 1.6 دهم درصد جمعیت شهرنشین است. که باید اقداماتی در خصوص وضعیت سلامت آن انجام شود.
وزیر بهداشت با اشاره به سرانه سلامت در سالهای اخیر بیان کرد: در سال 50 پیشبینی سرانه 1.4 دهم ، 1.52 صدم درصد در سال 71 و 1.3 دهم در طرح جامع 76 بوده و در حال حاضر 0.53 صدم است که باید مراکز درمانی به 3 برابر افزایش پیدا کند.
وزیر بهداشت گفت: مردم بیماری های متعددی دست و پنجه نرم میکنند به طوری که گرفتگی عروق 40 درصد است و مرگ و میر ناشی از تصادفات نیز قابل توجه است و متاسفانه شیوع چاقی در زنان بالای 35 سال نیز روبه افزایش است و بیش از سه چهارم مردم افزایش وزن دارند.
وی ادامه داد: دیابت از جمله معضلاتی است که مردم شهر با آن دست به گریبان هستند و روند صعودی دارد به طوری که 10 میلیون مستعد به دیابت وجود دارد و همچنین 5 میلیون دیابت قطعی داریم که از سال 2006 تا 2014 روند صعودی پیدا کرده است.
قاضی زاده هاشمی در پایان گفت: نظام سلامت باید در اولویت مباحث قرار بگیرد و مجموعه دستگاهها با همکاری همدیگر در این بخش وارد شوند تا شاهد ارتقای نظام سلامت در کشور و به خصوص شهر تهران باشیم و البته تفاهمنامه ای نیز با شورای شهر در این زمینه امضا شده است.
انتهای پیام/