به گزارش خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران، کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهشهای مجلس در حاشیه جلسه علنی امروز در تشریح دستاوردهای سفر هیئت پارلمانی ایران به اروپا گفت: هیئت پارلمانی جمهوری اسلامی ایران هفته گذشته سفری را به بروکسل مقر پارلمان اروپا داشت که در راستای این سفر ملاقاتهایی با مقامات پارلمانی اروپا انجام شد که سفر بسیار مثبتی بود.
جلالی در ادامه با اشاره به مباحث انرژی هستهای صلح آمیز ایران در نشست با اعضای هیئت پارلمانی اروپا گفت: ما در این جلسه موضوع انرژی هستهای صلح آمیز ایران را تبیین کرده و همچنین به ارتباط آینده ایران و اروپا ارتباط آینده اقتصادی ایران و اروپا تأکید داشتیم و اینکه اروپاییان خودشان با پای خودشان خود را از بازار اقتصادی ایران بیرون کشیدهاند.
وی بیان داشت: همچنین در این جلسه به این نکته اذعان شد که اروپا میتواند با توجه به اینکه قصد متنوعسازی کسب انرژی برای خود را دارد از ایران برای این انتقال منابع استفاده کند چرا که ایران یکی از کشورهای صادرکننده گاز است و میتواند تأمین کننده گاز به اروپا باشد که اروپاییان میتوانند در این رابطه اقدامات موثری انجام دهند.
جلالی در ادامه با بیان اینکه در این سفر رئیس پارلمان اروپا جایگاه ایران را بسیار مهم ارزیابی کرد گفت: رئیس پارلمان اروپا در این نشست به ما گفت که ما باید ارتباط معقولی با ایران داشته باشیم.
وی افزود: حتی رئیس پارلمان اروپا در رابطه با ارتباطات بیشتر با ایران اعلام آمادگی خود را برای سفر به ایران در آن جلسه مطرح کرد.
جلالی در ادامه با اشاره به جلسه هیئت پارلمانی ایران با کمیته روابط خارجی پارلمان اروپا گفت: همچنین در کمیته روابط خارجی اروپا دو جلسه داشتیم و در این جلسات به صورت شفاف مواضع خود را مطرح کردیم؛ و تنها در این جلسه یک مورد اختلاف نظر در رابطه با مسائل حقوق بشر از سوی نمایندهای که عضویتی در هیئت پارلمانی اروپا نداشت مطرح شد که گزنده و تند بود و ما به اظهارات این فرد هم پاسخ دادیم و به این فرد گفتیم که شما ایران را به خوبی نمیشناسید و بیشتر اطلاعاتتان را از رسانههای تروریستی دریافت میکنید.
وی افزود: در راستای این سفر، هیئت پارلمانی ایران با مقامات بلژیکی هم ملاقاتهایی را در سطح معاون وزارت امورخارجه داشت که در آن ملاقاتها هم مواضع ایران تبیین شد.
جلالی در ادامه از جلسه هیئت پارلمانی ایران با اعضای سیاست خارجی پارلمان لوگزانبورگ هم خبر داد.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه نتایج مهم این سفر به غیر از موارد مطرح شده چه می تواند باشد گفت: پارلمان اروپا طبعا جایگاه مهمی دارد و ارتباط ما با پارلمان اروپا مهم است چرا که متأسفانه در سالهای اخیر گروههای تروریستی پایگاهی در این پارلمان پیدا کردهاند که امیدواریم با انتخابات جدیدی که این پارلمان در آینده دارد با این موضوع با درایت برخورد شود.
وی افزود: باید گفت که مدتی بود رفت و آمد پارلمان اروپا و ایران روبه سردی میرفت و برخی گروههای معاند در این پایگاه جایگاه یافته بودند، طبیعتا گفتوگوها و مذاکرات از جمله دستاوردهای بزرگ این سفر محسوب میشود چرا که ما در این سفر توانستیم مواضع خود را در قالب یک ادبیات معقول با آنها در میان بگذاریم و به برخی تحلیلهای غلط ذهنی آنها پاسخ دهیم.
وی تأکید کرد: این قبیل واکنشها از اوباما شبیه همان کاری است که رئیس جمهور فرانسه هم انجام داد که ما حتی این موضوع را هم به گوش پارلمان اروپا رساندیم و گفتیم "در جریان مذاکرات تناقضاتی بین کشورهای اروپایی وجود دارد، که در پاسخ این اظهارات یکی از اعضای پارلمان به ما گفت آقای اولاند اگر در جریان مذاکرات اختلال ایجاد میکند تنها جهت کسب منابع مالی از این موضوعست"
وی در ادامه با اشاره به موضوع طرح سه فوریتی برخی نمایندگان مجلس در راستای توقف مذاکرات و اینکه در رابطه با این طرح امضای سه نماینده با عناوین دیگری پای این طرح بوده گفت: برخی حرکات شتابزده و مبتنی بر بیمنطقی نمایندگان کنگره آمریکا نباید موجب شود ما هم همان رفتار را داشته باشیم.
جلالی تأکید کرد: مجلس هر زمانی که نیاز به تصمیمگیری در رابطه با تهدیدات مذاکرات باشد به تصمیمگیری خواهد پرداخت و برخی موضوعات شتابزده در این رابطه به نظر مطلوب نمیآید، ما در جریان مذاکرات اقدامی جدا از تصمیمات کلان نظام نخواهیم داشت.
جلالی ادامه داد: به هر حال نمایندگان باید در زمان امضا کردن هر نامهای دقت لازم را داشته باشند چرا که امضای نمایندگان پارلمان همچون ناموس آنها است و باید دقت لازم در این زمینه صورت گیرد.
انتهای پیام/