"احمد بخشایش" عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با
خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران، درباره این که اخیراً دکتر عراقچی مطرح کرده که بازرسی در حد پروتکل امکان پذیر است، اظهار داشت: البته این به این صورت نیست که بحث مربوط به سلاح مطرح شود و این از قبل هم وجود داشته و در گذشته دور اجازه بازرسی داده بودیم و اگر ادعایی به صورت نقطه ای بر اساس جی پی اس مطرح میشد پس از بازبینی توسط مسئولین کشورمان تنها بخشی از خاک آن منطقه آزمایش میشد و این به معنی بازرسی از مراکز نظامی نیست.
فقط در قسمتی که ادعایی مطرح شده و به صورت محدود این موضوع ( بازرسی) صورت میگیرد
وی ادامه داد: در بیانیه سوئیس ابعاد احتمالی نظامی مطرح شده بود و البته اگر ادعایی به صورت محدود مطرح گردد دولت ایران آن را بررسی میکند و فقط در قسمتی که ادعایی مطرح شده و به صورت محدود این موضوع ( بازرسی) صورت میگیرد
بخشایش درباره این که آیا بازرسی در حد پروتکل امکان پذیر است عنوان داشت: این به سیستم بازرسی باز می گردد که به 3 صورت بازرسی دوره ای ، ان پی تی و پروتکل الحاقی و مطالعات ادعایی مطرح میگردد که در قوانین بینالمللی مطرح میشود که این فقط تعریف رژیم بازرسی است.
وی تاکید کرد: بازرسی تنها بدین معناست که اگر در منطقه ای موضوعی مبهم مطرح شود میتوانند فقط خاک آن منطقه را آزمایش کنند و بازرسی بدان معنی که مطرح شده نخواهد بود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر این که اخیراً یکی از رسانه های خارجی غربی مطرح کرده که ترکیه و قطر به همراه برخی از کشورهای عربی برنامه ریزی برای حمله نظامی به سوریه دارند و این موضوع تا قبل از ماه ژوئن صورت میگیرد اظهار داشت: حمله نظامی به سوریه خیلی بعید است و ترکیه و قطر توان انجام چنین کاری را ندارند.
بخشایش با اشاره به نفوذ "داود اوقلو" به خاک سوریه و نکوهش این اقدام تصریح کرد: این اقدام داود اوقلو معنی دار است و بدین معناست که ترکیه علاقه دارد که در سوریه اقداماتی را انجام دهد اما به آن گستردگی که مطرح شده قطعاً نخواهد بود.
حمله نظامی ترکیه و قطر به سوریه خیلی بعید به نظر میرسد
وی با تاکید بر این که حمله نظامی ترکیه و قطر به سوریه خیلی بعید به نظر میرسد اظهار داشت: کشورهای مرتجع منطقه تمام تلاش خود را برای زمین گیر کردن نظام سوریه انجام دادهاند و فکر نمیکنم چنین توانایی داشته باشند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: مگر این که ترکیه خود را عربستان فرض کند و سوریه را یمن که باز هم در این صورت این اقدام عملی نخواهد شد.
بخشایش در پاسخ به این سؤال که اگر ترکیه به سوریه حمله احتمالی داشته باشد واکنش جمهوری اسلامی ایران چه خواهد بود تصریح کرد: ما حضور فیزیکی در سوریه، عراق و یمن نداریم و تنها به صورت مستشاری و غیر از این اقدامی نخواهیم کرد.
وی گفت: ما آمریکا نیستیم که در هر کشوری دخالت کنیم و اگر اقدامات مستشاری انجام میدهیم بدین معناست که حمایت ما تنها در این چارچوب است و ارتش و ملتهای منطقه از جمله ارتش و ملت سوریه میتواند از خود دفاع کند.
حزبالله در قلمون پیروز خواهد شد
بخشایش در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر این که با عملیات قلمون سرنوشت این منطقه چه خواهد شد گفت: نتیجه عملیات قلمون تضعیف داعش است.
وی ادامه داد: کار بسیار خوبی که در قلمون انجام شده این است که ارتباط شمال و جنوب داعش و گروه های تروریستی قطع شده است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به فشار آمریکا به عراق برای جلوگیری از کمکهای ایران، به همسایه غربی کشورمان یادآور شد: وقتی رئیس جمهور عراق به ایران میآید یعنی این که فشار آمریکاییها بی اثر بوده و هشت الشعبی ( نیروهای مردمی و نیروی نظامی شیعه و ارتش عراق) میتوانند به کار خود ادامه دهند و این نیروها داعش را ضعیف میکنند و سوریه هم تلاش میکند تا داعش را تحت فشار قرار دهد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: عملیات قلمون باعث تضعیف داعش در سوریه میگردد و گروههای تروریستی در این منطقه تحت فشار قرار میگیرند و فشار محکمی که حزب الله به این نیروها وارد آورده آنها ( تروریستها) در شرایط بعدی قرار داده است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: حزب الله در قلمون پیروز خواهد شد اما داعش هم مورد حمایت عربستان و امپریالیسم غرب قرار دارد و آنها اسلحه های پیشرفته ای را در اختیار این گروه تروریستی قرار میدهند که به این نکته باید توجه کرد.
گفتگو از محمد زرچینی
انتهای پیام /